Lehdistötiedote

12.02.2008

Cisco harppaa kohti Datakeskus 3.0 -visiotaan
Nexus 7000 -kytkimet mahdollistavat datakeskusverkon virtualisoinnin, helpomman hallinnoinnin sekä tuovat lisää suorituskykyä datakeskuksiin

Cisco ottaa aimo askelen kohti yhtiön Datakeskus 3.0 -visiota tuomalla markkinoille uusia kytkinratkaisuja. Cisco Nexus 7000 -kytkinsarjan uutuudet parantavat datakeskusten toimintavarmuutta, joustavuutta, laajennettavuutta ja hallittavuutta yhdistämällä jatkossa samaan kytkinalustaan kaikki erityyppiset palvelinyhteydet. Uusien virtualisointiominaisuuksien avulla esimerkiksi ulkoistuspalveluiden tarjoajat voivat entistä tehokkaammin rakentaa asiakaskohtaisia kokonaisuuksia palveluistaan.

”Ciscon Datakeskus 3.0 -visiossa datakeskuksista tulee virtualisoituja ympäristöjä, jotka auttavat yrityksen IT:tä tukemaan nopeammin muuttuvia liiketoimintatarpeita. Cisco tuo seuraavan puolentoista vuoden aikana markkinoille useita tuotteita ja ominaisuuksia, jotka on suunniteltu nimenomaan uuden sukupolven datakeskusten tarpeisiin. Cisco Nexus 7000 -sarja on erinomainen lisäys Ciscon olemassaolevaan datakeskuskytkinvalikoimaan”, toteaa Suomen Ciscon tekninen asiantuntija Tomi Jalonen.

Cisco Nexus 7000 -kytkimet on suunniteltu erityisesti suuryritysten ja ulkoistuspalveluja tarjoavien yritysten datakeskustarpeisiin. Cisco Nexus 7000 -kytkinten suunnittelun lähtökohtana on ollut muun muassa parempi jäähdytys, integroitu kaapeloinnin hallinta ja vikasietoinen kytkinarkkitehtuuri.

Cisco Nexus 7000 tarjoaa mahdollisuuden kytkimen loogiseen paloitteluun sekä palveluiden eriyttämiseen ilman erillislaitteita. Näin runkoverkkoja ja datakeskuksia voidaan osittaa asiakas- tai sovelluskohtaisesti. Jatkossa on tulossa lisää merkittäviä ominaisuuksia, kuten Unified Fabric -toiminnallisuus.
 
”Cisco Nexus 7000:n Unified Fabric -ominaisuuden ansiosta datakeskusten tietoliikenne- ja tallennusyhteydet voidaan välittää samalla kytkimellä. Siinä yhdistyvät eri käyttötarpeisiin suunniteltujen verkkotekniikoiden parhaat ominaisuudet, esimerkiksi Ethernetin joustavuus ja kuitukanavayhteyksien varmuus. Tämän ansiosta palvelimissa tarvittavien verkko-, tallennus- ja hallintaliitäntöjen määrää voidaan vähentää merkittävästi. Cisco Nexus 7000 tukee tulevaisuudessa myös 40 ja 100 gigabitin liityntänopeuksia, joita tarvitaan verkon solmukohdissa raskaiden sovellusten, kuten videonvälityksen lisääntyessä”, toteaa Ciscon tekninen asiantuntija Lauri Toropainen.

Cisco Nexus 7000 on maailman ensimmäinen kytkinperhe, joka on suunniteltu erityisesti datakeskusten tarpeisiin ja skaalautumaan 15 terabittiin sekunnissa (Tbps). Cisco Nexus 7000 sisältää uuden modulaarisen NX-OS-käyttöjärjestelmän, joka yhdessä reaaliaikaisten järjestelmäpäivitysten kanssa mahdollistaa vielä korkeamman käyttöasteen vaativiin datakeskusympäristöihin. NX-OS-käyttöjärjestelmä pohjautuu Ciscon SAN-OS-käyttöjärjestelmään, ja mukaan on otettu osia myös Cisco IOS -käyttöjärjestelmästä.

Cisco Nexus 7000 -sarjassa on uutuutena myös graafinen hallintaympäristö Cisco Data Center Network Manager (DCNM), joka mahdollistaa ratkaisun helpon ja selkeän hallinnan. Integroidut hallintatyökalut parantavat käytettävyyttä ja nopeuttavat ongelmanratkaisua.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_012808b.html

Tuotekuva saatavissa:
http://www.netprofile.fi/pressphotos/cisco

Lisätietoja:

Cisco Systems Finland Oy, puhelin 0204 7061
Tomi Jalonen, tekninen asiantuntija
tomi.jalonen (at) cisco.com

###

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi