Lehdistötiedote

07.02.2008

Cisco julkisti tilikauden 2008 toisen vuosineljänneksen tuloksen
Liikevaihto kasvoi 16,5 prosenttia ja nettotulos 7,2 prosenttia

Cisco (NASDAQ: CSCO) julkisti 26.1.2008 päättyneen tilivuotensa toisen vuosineljänneksen tuloksen. Ciscon liikevaihto toisella vuosineljänneksellä oli 9,8 miljardia dollaria, mikä on 16,5 prosenttia enemmän kuin edellisen tilikauden toisella vuosineljänneksellä (8,4 miljardia dollaria).

Yhtiön tilikauden toisen vuosineljänneksen nettotulos (GAAP) oli 2,1 miljardia dollaria eli 0,33 dollaria osakkeelta. Edellisen tilivuoden toisella vuosineljänneksellä nettotulos (GAAP) oli 1,9 miljardia dollaria eli 0,31 dollaria osakkeelta. GAAP-nettotulos kasvoi 7,2 prosenttia.

Yhtiön nettotulos (non-GAAP) oli tilikauden toisella vuosineljänneksellä 2,4 miljardia dollaria eli 0,38 dollaria osakkeelta, kun se edellisen tilikauden toisella vuosineljänneksellä oli 2,1 miljardia dollaria eli 0,33 dollaria osakkeelta.

"Ciscon vuosineljännes oli jälleen vahva, liikevaihto ja tilausten kasvu jakautuivat tasaisesti yhtiön laajuisesti. Kykymme ymmärtää sekä liiketoiminta- että teknologiapohjaisia markkinamuutoksia on vahvuutemme myös pitkällä tähtäimellä”, sanoo Ciscon pääjohtaja John Chambers.

"Käynnistäessämme nyt  tilivuoden 2008 jälkimmäisen puolikkaan kykymme tuottaa uusia innovaatiota on erinomainen, tuotevalikoimamme on tasapainoisen vahva ja strategiamme on edelleen vankkumaton. Uudet aluevaltaukset ja jatkuva tuotekehitys yhdessä ydinliiketoimintamme ja taloudellisen vahvuutemme kanssa ovat Ciscon tunnusmerkki, joka kertoo kyvystämme mukautua markkinamuutoksiin”, jatkaa Chambers.

Tilikauden 2008 toisella neljänneksellä Cisco vei päätökseen langattomien Wimax-laajakaistateknologian ratkaisujen kehittäjän Navini Networksin yrityskaupan.

Ciscon tuoreisiin ratkaisujulkistuksiin kuului muun muassa uusi Cisco ASA 5580 Series Adaptive Security Appliances -tietoturvalaitteiden tuoteperhe. Uutuus vastaa tämän päivän tarpeisiin, jotka vaativat tietoverkon tietoturvalta vahvaa suorituskykyä ja skaalautuvuutta. Cisco laajensi edelleen myös TelePresence-virtuaalineuvotteluratkaisunsa toiminnallisuutta. Cisco TelePresencen avulla voidaan nyt käydä virtuaalisia neuvotteluja myös eri organisaatioiden välillä.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote ja lisätietoja saatavilla osoitteessa:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/fin_020608.html

###

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.