Lehdistötiedote

04.02.2008


Elisalta uusia yritysverkon 3G-palveluita

Elisa on kehittänyt palveluita, jotka mahdollistavat tietoturvalliset varayhteydet ja langattomat liityntäyhteydet tehostamaan yritysten toimintaa. Uudet yritysverkon palvelut on rakennettu Cisco-teknologian avulla.

Langattomassa varmistuspalvelussa  kiinteälle yritysverkolle rakennetaan varayhteys langattoman 3G-verkon yli. Palvelulla voidaan varmistaa esimerkiksi vähittäiskauppaketjuille liiketoimintakriittisen, verkon yli tapahtuvan maksuliikenteen toimivuus.

Langattoman liityntäyhteyspalvelun avulla voidaan nopeasti ja vaivattomasti pystyttää laajakaistayhteys paikkoihin, joissa ei ole kiinteää verkkoa tai joissa verkon tarve on tilapäistä. Tällaisia ovat esimerkiksi yritysten sivukonttorit, rakennustyömaat ja matkailunähtävyyksien asiakaspalvelupisteet.

Elisan uudet palvelut käyttävät Ciscon 3G-verkkokorttia,joka hyödyntää myös HSDPA-verkkoa (High-Speed Downlink Packet Access). Tämä mahdollistaa huippunopean tiedonsiirron. Elisa on maailmanlaajuisesti yksi HSDPA-teknologian varhaisista käyttöönottajista ja hyödyntää sitä nyt yritysasiakkaittensa palveluissa.

”Elisalla on vahva asema sekä 3G- palveluissa että IP/MPLS-pohjaisissa yritysverkkopalveluissa. Cisco-teknologian avulla pääsemme nyt yhdistämään vahvaa asemaamme kummankin teknologian hyödyntäjänä. Uudet palvelumme toimitetaan avaimet käteen –periaatteella, vaivattomasti valmiina asiakkaan käyttöön”, kertoo Elisan yritysasiakkaiden verkkopalveluratkaisuista vastaava Markku Lempinen.

”Elisan tarjoamat 3G-palvelut tarjoavat uudenlaisen vaihtoehdon kiinteän verkon varayhteyden, tai kokonaan langattoman liityntäyhteyden rakentamiseen. Nämä uudet palvelut auttavat asiakkaita vähentämään kustannuksia pienemmissä toimipisteissä ja toisaalta varmistamaan kiinteän verkon liiketoimintakriittiset yhteydet”, sanoo Suomen Ciscon kumppaniliiketoiminnan johtaja Jaakko Hyttinen.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_020408.html
Lisätietoja:
Elisa Oyj, tarjoomajohtaja Satu Kiiskinen, puh. 050 506 3757, etunimi.sukunimi@elisa.fi
Cisco Systems Finland Oy, kumppaniliiketoiminnan johtaja Jaakko Hyttinen, puh. 0204 7061 etunimi.sukunimi@cisco.com

###

Elisa Oyj on johtava suomalainen viestintäpalveluyritys. Elisa tarjoaa henkilö- ja yritysasiakkailleen sekä julkisille yhteisöille puhe- ja tietoliikennepalvelut, asiakaskohtaiset viestintäpalveluratkaisut ja verkko-operaattoripalvelut. Elisa on Suomessa laajakaistan markkinajohtaja, yhtiön yli 1,3 miljoonasta kiinteän verkon liittymästä laajakaistaliittymiä on yli 518 000. Elisa on uusien mobiili- ja sisältöpalveluiden edelläkävijä, matkapuhelinasiakkaita on yli 2,3 miljoonaa. Helsingin pörssissä noteeratun Elisan Oyj:n liikevaihto vuonna 2006 oli 1,52 miljardia euroa ja henkilöstöä 3 200. Palveluita tarjotaan Elisa-, Saunalahti- ja Kolumbus-tuotemerkeillä sekä kansainvälisesti Vodafonen ja Telenorin kanssa.www.elisa.fi

Elisa Yritysasiakkaat -yksikkö tarjoaa asiakaslähtöisiä ratkaisuja yritysten tuotantoprosessien tehostamiseen (Elisa Tuotanto), liikkuvaan työhön ja toimistoviestintään (Elisa Toimisto) sekä asiakaspalveluun (Elisa Asiakas). Konsultointiin keskittyvä Elisa Design auttaa asiakkaita tunnistamaan ja hyödyntämään uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Kansainvälistyviä asiakkaitaan Elisa palvelee yhdessä laajan kumppaniverkostonsa kanssa ympäri maailman. Yritysasiakkaat -yksikön liikevaihto vuonna 2006 oli 416 miljoonaa euroa. www.elisa.fi/yrityksille

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.