Lehdistötiedote

30.01.2008


Ciscon uusi tietoturvaperhe nostaa palomuurin ja VPN-verkon suorituskyvyn uudelle tasolle
Cisco ASA 5580 -sarja yhdistää datakeskustason palomuuri- ja VPN-toiminnallisuuden 

Cisco on tuonut markkinoille uuden Cisco ASA 5580 Series Adaptive Security Appliances -tietoturvalaitteiden tuoteperheen. Uutuus vastaa tämän päivän tarpeisiin, jotka vaativat tietoverkon tietoturvalta vahvaa suorituskykyä ja skaalautuvuutta.

“Internet ja web 2.0 -sovellukset ovat räjähdysmäisesti lisänneet kysyntää uudentyyppisille tietoturvakokonaisuuksille. Nykyiset tietoturvajärjestelmät eivät joko veny kasvaneeseen internet-liikenteen määrään tai niiden tietoturva ei ole riittävän hyvä. Tästä seuraa, että IT-henkilöstön työaika menee tietoturvan perustason ylläpitämiseen. Cisco ASA 5580 vastaa uusiin haasteisiin ja on tuorein lisä vastustuskykyisen verkon kokonaisuuteemme”, toteaa Suomen Ciscon tekninen johtaja Tommi Saxelin.

Uusi Cisco ASA 5580 on erittäin korkean suorituskyvyn tietoturva-alusta, jota voidaan käyttää jopa 20 gigabitin sekuntinopeuteen skaalautuvana palomuurina sekä 10 000 käyttäjän etäkäyttökeskittimenä SSL- (Secure Sockets Layer) ja IPSec-pohjaisissa VPN-verkoissa (virtual private network).

Cisco ASA 5580 -sarja on suunniteltu suojaamaan sisältörikkaita, transaktiokeskeisiä ja vähän viivettä sietäviä sovelluksia yritysten datakeskuksissa ja internet-yhdyskäytävissä. Uusi tuoteperhe auttaa tehostamaan tietoturvaa erityisesti vaativissa sovelluksissa, kuten puhe-, video-, tiedonvarmistus-, laskenta- sekä pörssikaupan sovelluksissa.

Cisco ASA 5580 -sarja koostuu kahdesta mallista:

  • Cisco ASA 5580-40. Mahdollistaa jopa kaksi miljoonaa samanaikaista yhteyttä,

750 000  tietoturvakäytäntöä sekä 10 gigabitin sekuntinopeuden palomuurin suorituskyvyn, joka skaalautuu jopa 20 gigabitin sekuntinopeuteen tietointensiivisissä sovelluksissa, kuten videon jakamisessa ja tallennusverkoissa.

  • Cisco ASA 5580-20. Tukee miljoonaa samanaikaista yhteyttä ja mahdollistaa viiden gigabitin sekuntinopeuden palomuurin suorituskyvyn.

Molempia malleja voidaan lisäksi käyttää VPN-etäkäyttökeskittiminä. 

ASA 5580 –laitteet käsittelevät 150 000 yhteydenavausta sekunnissa ja toimivat erittäin pienellä 30 mikrosekunnin viiveellä haastavissakin ympäristöissä. Tuotteet mahdollistavat suorituskyvyn ja nopeuden parantamisen ilman, että tehokkuudesta tai luotettavuudesta täytyisi tinkiä. Myös palomuuritoiminnon virtualisointi on mahdollinen.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_012208.html

 

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puhelin 0204 7061
Tekninen johtaja Tommi Saxelin

tommi.saxelin (at) cisco.com


###

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.