Lehdistötiedote

16.01.2008


Vintor, TDC ja Cisco tuovat markkinoille ensimmäisenä täysin IP-pohjaisen yritysviestintäratkaisun
Ratkaisu tuo kustannustehokkaan ja joustavan puhepalvelukokonaisuuden kaikenkokoisille organisaatioille

ICT-integraattori Vintor, TDC ja Cisco ovat toteuttaneet Suomen ensimmäisen täysin IP-pohjaisen yritysviestintäratkaisun. Vintorin toteuttama ratkaisu yhdistää organisaation kaiken puheliikenteen dataverkkoon. Viestintäratkaisu mahdollistaa verkkopohjaisten puhepalvelujen käyttöönoton joustavasti ja kustannustehokkaasti. Lisäksi ratkaisun aloitus- ja käyttökustannukset ovat murto-osa perinteisten puheliittymien hinnoista.

Ratkaisuun laitteet toimittaa Cisco, operaattoripalvelut TDC ja integraattorina toimii Vintor. Ensimmäiset asiakastoteutukset otettiin käyttöön tammikuun alussa.

”Nyt toteutetun viestintäratkaisun kautta saamme merkittävän kilpailuedun perinteisiin operaattoreihin verrattuna. Ratkaisun ansiosta yritysasiakkaat eivät tarvitse enää erillisiä puhe- ja datayhteyksiä. Tämä tarjoaa asiakkaalle kustannustehokkuutta”, toteaa TDC:n myyntijohtaja Mikko Rönnberg.

”Kolmen asiantuntevan yhtiön yhteistyöllä on syntynyt ratkaisu, joka tuo uutta vauhtia Suomen telemarkkinoille. Monet Euroopan suuret operaattorit ovat kertoneet siirtyvänsä perinteisestä ISDN-tekniikasta seuraavan sukupolven IP-pohjaiseen ympäristöön lähivuosien aikana. Nyt julkistettu ratkaisu kiihdyttää osaltaan tätä murrosta myös Suomessa”, kertoo Cisco Systems Finland Oy:n tekninen johtaja Tommi Saxelin.

”Vintor on palveluintegraattori, joka tarjoaa asiakkailleen kokonaisratkaisuja. Osaamisemme myötä pystymme ottamaan haltuun telemarkkinan toimialamurroksen. On ilo olla mukana vauhdittamassa tätä kehitystä. Lisää suuria muutoksia on edessäpäin ja aiomme jatkossakin säilyttää edistyksellisimmän integraattorin asemamme”, sanoo Vintor Oy:n hallituksen puheenjohtaja Marko Alatalo.

Vintor ja Cisco ovat lisäksi aloittaneet strategisen yhteistyön, jonka puitteissa yhtiöt lähtevät yhdessä kehittämään ratkaisutarjontaa Unified Communications -markkinoille Suomessa.


Lisätietoja:

Vintor, puhelin (09) 8861 1521
Marko Alatalo, Managing Partner
marko.alatalo (at) vintor.fi
TDC Oy, puhelin 030 9941
Mikko Rönnberg, myyntijohtaja
mikko.ronnberg (at) tdc.fi
Cisco Systems Finland Oy, puhelin 0204 7061
Jari Pekka Auterinen, myyntipäällikkö, kumppaniliiketoiminta
jaripekka.auterinen (at) cisco.com

Vintor tarjoaa asiakkailleen viestintä- ja tietotekniikan kokonaispalveluratkaisuja. Palveluratkaisuillamme asiakkaamme saavat merkittävää kilpailuetua. Sovellamme uusimpia ohjelmisto-, viestintä- ja verkkoteknologioita innovatiivisella tavalla, mahdollistaen korkeatasoisten kokonaispalveluiden tuottamisen asiakkaillemme aivan uudentyyppisellä palvelu- ja kustannustasolla. www.vintor.fi

TDC Oy on osa tanskalaispohjaista, kansainvälistä TDC–konsernia. TDC:n liikevaihto oli vuonna 2006 noin 47,4 miljardia Tanskan kruunua eli noin 6,4 miljardia euroa. TDC:n liikeideana on tarjota paras data-, internet- ja puheliikenteen IP-pohjainen ratkaisu yrityksille, yhteisöille, julkishallinnon organisaatioille sekä kumppaneiden kanssa kotiasiakkaille. Yksilölliset viestintäratkaisut toteutetaan tukemaan ja kehittämään asiakasyritysten liiketoimintaa. TDC:llä on maayhtiöt kaikissa Pohjoismaissa: Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. TDC Customer Support on palkittu kaksi kertaa arvonimellä Vuoden HelpDesk, viimeksi vuonna 2007. www.tdc.fi.

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.