Lehdistötiedote

09.01.2008


Virtuaalineuvotteluratkaisu laajentuu eri yritysten väliseen toimintaan
Cisco TelePresence-ratkaisu toimitettu jo 100 asiakkaalle ensimmäisen vuoden aikana

Cisco laajentaa edelleen TelePresence-virtuaalineuvotteluratkaisunsa toiminnallisuutta. Cisco TelePresencen avulla voidaan nyt käydä virtuaalisia neuvotteluja myös eri organisaatioiden välillä. Ensimmäisen vuoden aikana TelePresencen on hankkinut 100 asiakasta, jotka käyttävät virtuaalineuvotteluratkaisua 40 eri maassa maailmanlaajuisesti. Tuorein asiakas on kuluttajatuotekonserni Procter & Gamble. Procter & Gamble rakentaa Cisco TelePresencen avulla yli 40 videoryhmätyöstudiota.

IP-verkkoa ja sen älykkyyttä hyödyntäen Cisco TelePresence poistaa etäisyyden tuomat haasteet ja tarjoaa etävuorovaikutukseen henkilökohtaisen ulottuvuuden. Tuomalla ihmiset virtuaalisesti kasvokkain Cisco TelePresence mullistaa yhteydenpidon.

Eri organisaatioiden välistä Cisco TelePresence -toiminnallisuutta käytettiin ensimmäistä kertaa BT Global Servicesin tietoverkossa. Cisco TelePresence mahdollistaa näin yhtiöiden, asiakkaiden, kumppaneiden ja toimittajien välisen yhteydenpidon turvallisesti luonnollisen kaltaisessa virtuaalineuvottelussa. Tämä parantaa yhteistyötä, tiimityöskentelyä, nopeuttaa päätöksentekoa, mahdollistaa virtuaalisesti kasvokkain tapahtuvat keskustelut sekä vähentää matkustamisen aiheuttamia haitallisia ympäristövaikutuksia.

”Cisco TelePresence voi toimia siltana eri maanosissa työskentelevien ihmisten välillä ja muuttaa tapaa tehdä töitä. Sen avulla voidaan kehittää virtuaalista yhteydenpitoa myös asiakkaiden ja kumppanien välillä. TelePresencen avulla organisaatiot voivat myös vähentää matkustamista ja sitä kautta kasvihuonepäästöjä”, sanoo BT Global Servicesin toimitusjohtaja Francois Barrault.

”Ensimmäisten kokemustemme perusteella voimme sanoa, että TelePresence voi mullistaa perinteisen työnteon ja matkustamisen. Sen avulla voimme olla läsnä ja läheisesti vuorovaikutuksessa jossain aivan muualla lähtemättä kotikonttorilta lainkaan”, kertoo Procter & Gamblen strategisista projekteista vastaava johtaja Laurie L. Heltsley.

Cisco TelePresence toimii nyt myös useimpien standardipohjaisten videoneuvotteluratkaisuiden kanssa. Näin TelePresence -neuvotteluihin voidaan liittyä myös useimmin perinteisin videoneuvottelutuottein.

”TelePresence on tällä hetkellä voimakkaimmin kasvava uusi ratkaisualue kautta koko Ciscon historian. Globalisoitumisen myötä eri toimialoilla ympäri maailmaa etsitään keinoja kilpailukyvyn tehostamiseen. Uskon, että myös Suomessa TelePresence voisi olla yksi työkalu kansainvälistyvien organisaatioiden työskentelyn helpottamiseen”, kertoo Suomen Ciscon tekninen johtaja Tommi Saxelin.

Suomen ensimmäinen Cisco TelePresence -kokonaisuus on käytössä TeliaSoneralla.

Alkuperäiset englanninkieliset tiedotteet:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/prod_120607.html
http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/prod_121007d.html

Esimerkki Cisco TelePresencestä (3-d demo):
http://www.youtube.com/watch?v=rcfNC_x0VvE&NR=1

Lisätietoa:

Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Tekninen johtaja Tommi Saxelin, tommi.saxelin (at) cisco.com

###

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.