Lehdistötiedote

21.05.2007

Cisco ja Nokia Siemens Networks yhteistyöhön monimuotoisten verkkoympäristöjen hallinnoinnissa

Operatiivisten tukijärjestelmien hallintaan liittyvä yhteistyö auttaa palveluntarjoajia tuomaan asiakkaille seuraavan sukupolven verkkopalveluita

Cisco ja Nokia Siemens Networks ovat solmineet yhteistyösopimuksen kehittääkseen standardeihin perustuvan televerkkojen hallinnointialustan. Uusi Operations Support Systems (OSS) -alusta tulee auttamaan palveluntarjoajia hallinnoimaan yhä monimutkaisempia verkkoympäristöjä sekä mahdollistaa uusien palveluiden nopeamman markkinoille tuonnin. Yhteistyö tuo yhteen Ciscon vahvan IP-osaamisen ja Nokia Siemens Networksin kattavan telealan osaamisen sekä kummankin yhtiön tutkimus- ja kehitysresurssit.

Uusien palveluiden tarjoaminen useiden toimittajien laitteista koostuvissa verkoissa sekä näiden järjestelmien räätälöinnin korkeat kustannukset tuovat palveluntarjoajille jatkuvasti uusia haasteita. Nyt solmitun sopimuksen puitteissa Cisco ja Nokia Siemens Networks kehittävät yhtenäisen internet- ja mobiiliverkkojen hallinta-alustan, jonka ansiosta verkon eri elementit saadaan automaattisesti näkyviin virtuaalisena verkkomallina riippumatta alustasta, verkkotoimittajasta tai teknologioista. Ratkaisuun sisältyy vianhallinnan, konfiguroinnin, suorituskyvyn ja tietoturvan (FCAPS) hallinnan toiminnallisuudet sekä verkonhallintatoiminnot, joita alustan päällä toimivat muut OSS-sovellukset hyödyntävät.

Nokia Siemens Networks tuo hankkeeseen kokonaisvaltaisen telealan erityisosaamisensa sekä Open EMS Suite by Nokia -ohjelmistoalustan, joka tarjoaa muun muassa verkkoelementtien hallintajärjestelmän toiminnot. Cisco puolestaan tuo yhteistyöhön tietoverkkojen asiantuntemuksensa ja Cisco Active Network Abstraction (ANA) -hallinnointikokonaisuuden. ANA on valmis usean toimittajan verkkoympäristön hallinnointialusta, jota voidaan laajentaa tukemaan myös uusia hallinnointiratkaisuja.

”Yhteistyömme auttaa sekä asiakkaitamme että koko alaa hallinnoimaan entistä monimutkaisempia verkkoja, joissa tarjotaan samanaikaisesti palveluita yritys- ja yksityisasiakkaille. Niin tekniikan kuin liiketoiminnankin näkökulmasta tarvitaan standardoidumpi ja avoimempi arkkitehtuuri, joka vähentää rajapintojen määrää sekä integroinnin ja räätälöinnin tarvetta. OSS-alusta kehitetään vastaamaan juuri näihin tarpeisiin”, sanoo Operations and Business Software -liiketoimintayksikön johtaja Christian Fredrikson Nokia Siemens Networksista.

”Teleoperaattoreilla ja palveluntarjoajilla on paineita alentaa kustannuksia mutta samalla tuoda nopeammin saataville uusia palveluita, jotka yhdistävät useiden laitetoimittajien kiinteät verkot ja mobiiliyhteydet. Ciscolla ja Nokia Siemens Networksilla on yhteinen näkemys siitä, miten monimuotoiset verkot saadaan parhaiten hallintaan. Verkkoympäristön ylläpito- ja käyttökustannukset ovat palveluntarjoajille suuri kuluerä, ja OSS-yhteistyö auttaa niitä keskittämään investointinsa omiin korkean lisäarvon palveluihinsa”, sanoo Ciscon Network Management Technology -yksikön johtaja Cliff Meltzer.

Yhteistyön laajempi tavoite on auttaa OSS-toimittajia ja ohjelmistotaloja kehittämään tai laajentamaan nopeammin omia sovelluksiaan. Yritykset kuten esimerkiksi telealan ohjelmistotalo Amdocs ovat ilmaisseet tukevansa yhteistyötä ja tulevat hyödyntämään Ciscon ja Nokia Siemens Networksin tulevaa teknologiaa laajentaakseen omia OSS-ratkaisujaan.

Muun muassa Cisco ja IBM ovat jo aiemmin sopineet yhteistyöstä OSS-alustan vianhallinnassa ja palvelunvarmistamisessa. Nyt tämä laajenee kattamaan ANA-yhteistoiminnallisuuden.

Cisco ja Nokia Siemens Networksin yhteistyö julkistettiin tänään TeleManagement World -tapah­tumassa Nizzassa.

Lisätietoa:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Global Alliance Manager Olli Barsk, olli.barsk@cisco.com     

Nokia Siemens Networks
Operations and Business Software Communications
Johanna Harjula
Puh. +07180 31399
johanna.harjula@nsn.com

Nokia Siemens Networks
Media Relations
Puh. +07180 31451

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/prod_052107b.html

 

# # #

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi

Nokia Siemens Networks

Nokia Siemens Networks on johtava, maailmanlaajuinen viestintäverkkojen toimittaja, joka tarjoaa asiakkailleen täydellisen valikoiman kiinteitä ja langattomia verkkoratkaisuja sekä vastaa operaattoreiden kasvavaan palvelujen kysyntään 20 000 palveluammattilaisensa voimin. Kalenterivuoden 2006 yhdistetty pro forma -liikevaihto oli noin €17.1 miljardia euroa, mikä tekee Nokia Siemens Networksistä yhden maailman suurimmista tietoliikennejärjestelmien valmistajista. Nokia Siemens Networks toimii noin 150 maassa ja sen pääkonttori on Espoossa Suomessa. Se on Nokian ja Siemensin puoliksi omistama yhteisyritys, jossa yhdistyvät Nokian Networks -toimialaryhmä ja Siemensin operaattorimarkkinoiden langattomien ja ja kiinteiden verkkojen toiminnot. www.nokiasiemensnetworks.com