Lehdistötiedote

14.11.2007

Cisco avasi globaalin toimintakeskuksen Bangaloreen

Cisco on avannut uuden globaalien toimintojen keskuksen Bangaloreen, Intiaan. Globalisation Centre East -kampuksen avasivat Intian entinen presidentti Dr. Abdul Kalam ja Ciscon pääjohtaja John Chambers.

Uuden keskuksensa lisäksi Cisco ilmoitti tukevansa lupaavia intialaisyrityksiä 100 miljoonan dollarin pääomasijoituksella ja solmineensa tärkeitä kumppanuuksia intialaisten IT-yritysten kanssa. Cisco käynnisti toiminnan Intiassa jo vuonna 1995 ja tällä hetkellä Ciscolla on Intiassa yli 3 000 työntekijää

”Intia on Ciscon globalisaatiovision sydän. Keskuksella pääsemme kiinni kehittyvien markkinoiden kasvupotentiaaliin ja alueen markkinoiden aitiopaikalle. Uusi Globalisation Centre East -kampus tarjoaa huippuosaajille uusinta teknologiaa hyödyntävän työympäristön. Uusimpien ryhmätyöteknologioiden, esimerkiksi TelePresencen, avulla toimintamme skaalautuu ja tukee kasvuamme tällä alueella”, toteaa Ciscon globalisaatiosta vastaava johtaja Wim Elfrink.

”Cisco on laajentumassa aidosti globaaliksi yritykseksi, joka hyödyntää eri puolilla maailmaa sijaitsevien innovaatiokeskusten osaamisresursseja sekä tietysti alueen kasvavia markkinoita. Intia on hyvä esimerkki globalisaation mahdollisuuksista, koska siellä on valtavan paikallisen ja Aasian markkinapotentiaalin lisäksi yhä enemmän huippuosaamista. Olemme solmineet kumppanuussopimuksia paikallisten ohjelmisto- ja integraatiotalojen kanssa ja hyödynnämme heidän osaamistaan asiakasprojekteissammekin”, toteaa Suomen Ciscon kumppaniliiketoiminnan johtaja Jaakko Hyttinen.

Ciscon Globalisation Centre East -kampuksen ensimmäiseen rakennusvaiheeseen mahtuu työskentelemään 1 200 henkilöä Ciscon eri yksiköistä, muun muassa globalisaatiokeskuksesta, tutkimuksesta ja tuotekehityksestä, IT-henkilöstöstä sekä asiakastuesta. Kampus on noin 9 hehtaarin kokoinen ja sen lopulliset kustannukset olivat 50 miljoonaa dollaria. Kampuksella sijaitsee myös Ciscon suurin Yhdysvaltojen ulkopuolella oleva datakeskus.

Kampuksen toisen vaiheen arvioidaan valmistuvan lokakuussa 2009, ja siihen mahtuu 2 000 työntekijää.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/prod_103007b.html

Katso myös John Chambersin puheenvuoro Bangaloresta oheisesta videoklipistä:
http://youtube.com/watch?v=rcfNC_x0VvE

Lisätietoa:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Kumppaniliiketoiminnan johtaja Jaakko Hyttinen, jaakko.hyttinen(@)cisco.com

 

 

# # #

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi