Lehdistötiedote

26.9.2007

Tietoverkon täytyy tukea viestintää maalla, merellä ja ilmassa
Cisco ja EADS yhteistyöhön turvallisuus- ja puolustusalan IP-ratkaisujen kehittämisessä

EADS Defence & Security (DS) ja Cisco aloittavat yhteistyön tietoverkkokeskeisten IP-ratkaisujen tuomiseksi puolustushallinnon ja väestönsuojelun tarpeisiin. Aiesopimuksen mukaan EADS DS ja Cisco kehittävät yhdessä IP-pohjaisia viestintäverkkoja, joiden tarkoituksena on tukea etulinjan joukkojen tietoturvallisempaa tiedon jakamista, yhteistyötä ja tilannepäivitysten hallintaa.

Puolustusvoimat, kriisienhallintajoukot sekä väestönsuojelu ovat yhä riippuvaisempia IP-pohjaisista tietoverkoista, jotka varmistavat ajantasaisen, tietoturvallisen ja luotettavan tiedonvälityksen erityisesti kriittisissä tilanteissa. Samaan aikaan puolustusvoimien tehtävät ja niiden kohtaamat uhat ovat myös yhä moniulotteisempia. Tietoverkon täytyy mahdollistaa henkilöstön välinen viestintä maalla, merellä ja ilmassa sekä eri maiden ja kansainvälisten joukkojen välillä.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote saatavilla osoitteessa:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/prod_091307.html

Lisätietoa:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Myyntipäällikkö Esko Horn, esko.horn (at) cisco.com

 

# # #

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.

EADS:n Defence & Security Systems -divisioona (DS) tarjoaa järjestelmäratkaisuja asevoimien ja globaalin turvallisuuden uusiin haasteisiin. Se toimii seuraavilla alueilla: taisteluviestintäjärjestelmät, ohjusjärjestelmät, taistelukentän johtamisjärjestelmät, globaalit turvallisuusratkaisut sekä sensorit ja lentoelektroniikka. Vuonna 2006 yhtiön liikevaihto oli 5,6 miljardia euroa ja sen palveluksessa oli 23 000 työntekijää. Emoyhtiö EADS on maailman johtavia ilmailu-, avaruus- ja puolustusalan yrityksiä. Vuonna 2006 sen liikevaihto oli 39,4 miljardia euroa ja sen palveluksessa oli noin 116 000 työntekijää.