Lehdistötiedote

25.9.2007

TeliaSonera tarjoaa Pohjoismaiden ensimmäisenä Ciscon TelePresence-palvelun

TeliaSonera tuo yritysasiakkaille uuden sukupolven virtuaalisen neuvottelupalvelun. TeliaSonera TelePresence -palvelun avulla yritykset voivat vähentää merkittävästi matkustuskuluja, tehostaa ajankäyttöä ja vähentää hiilidioksidipäästöjä.

”TeliaSonera TelePresence -palvelu tuo yrityksille ennennäkemättömän ja -kokemattoman mahdollisuuden työskennellä tehokkaasti globaalisti”, kertoo TeliaSoneran yritysratkaisuista vastaava liiketoimintajohtaja Juho Lipsanen.

TeliaSonera on ensimmäinen, joka tuo palvelun Pohjoismaiden ja Baltian markkinoille avaimet käteen -kokonaisratkaisuna. Palvelun avulla jopa eri aikavyöhykkeillä sijaitsevat osallistujat kokevat aidosti olevansa samassa palaverissa. Palvelu on myös hyvin helppokäyttöinen. Neuvottelu varataan sähköisestä kalenterista ja käynnistetään yhdellä napin painalluksella.

”Palvelu vähentää matkustustarvetta ja säästää siten työntekijöiden aikaa, helpottaa heidän elämäänsä ja lisää heidän tuottavuuttaan. TeliaSonera TelePresence auttaa myös yritysasiakkaita vähentämään hiilidioksidipäästöjä”, Lipsanen kertoo.

TeliaSonera on ottanut neuvottelupalvelun käyttöön Helsingin ja Farstan toimipisteissään.
Tavoitteena on vähentää lentomatkustusta Helsingin ja Tukholman välillä 10–20 % vuodessa, mikä pienentäisi hiilidioksidipäästöjä 200 000–400 000 kiloa. Palvelun takaisinmaksuajan arvellaan olevan alle vuosi.

Palvelu yhdistää Ciscon uuden IP-teknologian avulla virtuaaliset neuvotteluhuoneet toisiinsa niin, että huoneissa istuvat henkilöt kokevat olevansa saman pöydän ääressä. Järjestelmän suuret (65 tuumaa) high definition -näyttöruudut, täysin viiveetön korkealaatuinen äänentoisto ja sähköisten dokumenttien reaaliaikainen jakaminen mahdollistavat osallistumisen samaan kokoukseen ilman fyysistä läsnäoloa samassa tilassa. Järjestelmän avulla myös useampi kuin kaksi neuvotteluhuonetta voidaan yhdistää yhdeksi kokoukseksi.

Cisco toimittaa palvelun teknisen alustan. TeliaSonera tarjoaa palvelun kokonaisratkaisuna yritysasiakkaille Pohjoismaissa ja Baltiassa ja vastaa palvelun integroinnista yhdessä TeliaSoneran järjestelmäintegraattorin Cygaten kanssa.

Lisätietoja:

TeliaSonera Lehdistökeskus
Puh. 02040 60235

 

# # #

TeliaSonera on Pohjoismaiden ja Baltian johtava televiestintäyritys, jolla on vahva asema myös Euraasian, Turkin ja Venäjän matkaviestinmarkkinoilla. Vuoden 2006 lopussa TeliaSonera toi matkaviestinpalvelut markkinoille Espanjassa. Tarjoamme luotettavia, innovatiivisia ja helppokäyttöisiä palveluja puheen, kuvan, datan, informaation, asiointitapahtumien sekä viihteen siirtoon ja paketoimiseen. Vuonna 2006 TeliaSoneran liikevaihto oli 91 mrd. kruunua, ja maaliskuun 2007 lopussa yhtiöllä oli yhteensä yli 100 miljoonaa asiakasta 15 maassa. TeliaSoneran osake noteerataan Tukholman ja Helsingin pörsseissä, ja yhtiö on mukana Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksissä. Helppous ja hyvä palvelu ovat meille tärkeitä työkaluja luodessamme kannattavaa kasvua sekä arvoa asiakkaillemme ja osakkeenomistajillemme. Lue lisää osoitteesta www.teliasonera.fi.