Lehdistötiedote

11.9.2007

Cisco esittelee vastustuskykyisen verkon uusimman kehitysvaiheen
IronPort-yrityskauppa laajentaa entisestään yhtiön tietoturvatarjontaa

Ciscon yrityskauppa viestinvälityksen tietoturvalaitteita valmistavasta IronPortista on saatettu päätökseen. 830 miljoonan dollarin kauppa tuo Ciscolle teknologiaa, joka laajentaa sen vastustuskykyisen verkon (Self-Defending Network, SDN) suojaamaan entistä paremmin myös sähköposteja, verkkoliikennettä ja pikaviestintää. Nämä wide traffic inspection -ominaisuudet tehostavat roskapostin ja vakoiluohjelmien torjuntaa sekä Web-pohjaisen liikenteen tietoturvaa.

”IronPortin osto tuo Ciscolle vahvaa verkkoliikenteen tietoturvateknologiaa. Tämä on uusin vaihe Ciscon vastustuskykyisen verkon (SDN-) strategian kehityksessä. Voimme tarjota asiakkaillemme yhä laajempia, koko yritysjärjestelmän kattavia ja integroituja tietoturvaratkaisuja”, sanoo Ciscon Security Technology Group -yksikön johtaja Richard Palmer.

”Tietoturva on keskeisessä roolissa ICT-ympäristön kaikissa osissa. Tietoturvan tulee olla koordinoitu kokonaisuus, joka kattaa koko yrityksen ICT-ympäristön tietoverkosta ja sovelluksista sisältöön. IronPortin tarjonnan yhdistyminen Ciscon ratkaisuvalikoimaan laajentaa vastustuskykyisen verkon kokonaisuuden kokonaan uudelle, entistä kattavammalle tasolle”, kertoo Ciscon tekninen asiantuntija Jukka Nurmi.

IronPortin tarjonnan vahvuus perustuu SenderBase-tietokantaan, joka on maailman ensimmäinen ja suurin sähköposti- ja verkkoliikenteen seurantapalvelu. SenderBase kokoaa tietoa yli 100 000 internet-palveluntarjoajalta, yliopistolta ja yhtiöltä maailmanlaajuisesti. Se mittaa yli 110 parametriä aktiivisissa sähköposti- ja internet-palvelimissa auttaen määrittämään sähköpostin tai verkkoliikenteen lähteen luotettavuutta. Tietokantaan tehdään yli viisi miljardia hakua päivässä, ja kattavuutensa ansiosta se kykenee tarjoamaan laajan ja tarkan kuvan internet- ja sähköpostipalvelinten toiminnasta.

Ciscon vastustuskykyinen tietoverkko on järjestelmätason ratkaisu, jonka avulla voidaan pienentää tietoturvahaavoittuvuuksien aikaikkunaa, hyökkäysten vai­kutusta ja parantaa verkon käytettävyyttä ja luotettavuutta. Vastustuskykyisen verkon rakentaminen perustuu kolmeen teemaan.

  • Integroitu tietoturva, eli tietoturvan ulottaminen koko verkon yli. Tietoturva tulee ulottaa osaksi jokaista verkkolaitetta.
  • Yhteistoiminnallisuus. Kun tietoturva muuttuu järjestelmätason ratkaisuksi, tarvitaan yhteistoi­minnallisuutta eri komponenttien, kuten verkon ja tieto­turvan välille, sekä myös yhteistyökumppaneiden välille.
  • Mukautuva tietoturva, jonka tavoitteena on tarjota entistä dynaamisempaa, monikerroksista suojaa päätelaitteille, käyttäjille ja sovelluksille. Anti-X palveluilla (anti-virus, anti-spyware, anti-mato, anti-phishing) ja sovellustietoisella tietoturvalla voidaan suojata jokainen sovellusvuo tai paketti, joka verkossa liikkuu. Verkon tietoturva- ja sovellustietoisuutta lisäämällä voidaan nopeammin tai jopa automaattisesti pysäyttää tunnetut ja tuntemattomat hyökkäykset.

Lisätietoa Ciscon vastustuskykyisestä verkosta on saatavilla osoitteesta: http://www.cisco.com/web/FI/solutions/security/strategy/strategy_home.html

Lisätietoa:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Tekninen asiantuntija Jukka Nurmi, etunimi.sukunimi@cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/prod_062507.html

 

# # #

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.