Lehdistötiedote

6.9.2007

Ciscolta alan ensimmäinen 802.11n -esistandardia tukeva tuotekokonaisuus
Uusi tukiasema, skaalautuva WLAN-kontrolleri sekä Unified Wireless Network -järjestelmän versio 4.2 tuovat uutta radiotekniikkaa liiketoiminnan kannalta keskeisiin langattomiin lähiverkkoihin

Cisco tuo alan ensimmäisenä markkinoille yrityskäyttöön suunnitellun tuotekokonaisuuden, jossa on integroitu tuki 802.11n -standardille. Sen ansiosta voidaan parantaa langattoman lähiverkon suorituskykyä ja luotettavuutta. Tuotekokonaisuus pitää sisällään uuden Cisco Aironet 1250 -tukiaseman, uuden Unified Wireless Network 4.2 -järjestelmäversion sekä Wireless Service Module for Catalyst 6500 -WLAN-kontrollerin, joka tukee nyt myös 802.11n-standardia.

802.11n-standardi on langattoman tietoverkkoteknologian seuraava vaihe. Se parantaa tietoverkkoyhteyksien suorituskykyä, kantomatkaa ja luotettavuutta. Tietoverkkojen nopeus kasvaa käytännössä moninkertaiseksi nykyisin olemassa oleviin toteutuksiin verrattuna. Nyt käytössä on 802.11n-ratkaisun esistandardi 2.0, lopullisen standardin odotetaan valmistuvan noin vuoden päästä.

Nyt julkistetut Cisco Aironet 1250 -tukiasema, skaalautuva Wireless Service Module for Catalyst 6500 -WLAN-kontrolleri sekä Unified Wireless Network 4.2 -järjestelmäversio tuovat uutta suorituskykyä sekä ominaisuuksia erityisesti liiketoiminnan kannalta keskeisiin langattomiin lähiverkkoihin.

Cisco Aironet 1250 -tukiasema on ainoa kaupallisesti saatavana oleva tuote, joka on ollut mukana WiFi 802.11n draft 2.0 -testiympäristössä, minkä lisäksi Cisco ja Intel ovat aktiivisessa yhteistyössä tehneet WiFi-yhteensopivuutestejä Intelin testauslaitoksilla Oregonissa. Cisco Aironet 1250 -tukiasema on rakenteeltaan modulaarinen, ja se käyttää MIMO-teknologiaa (multiple in, multiple out), joka parantaa luotettavuutta ja ennakoitavuutta myös olemassa olevien 802.11a/b/g -päätelaitteiden kanssa.

”Uusi tuotekokonaisuutemme sopii erityisesti ympäristöihin, joissa tietoverkkoa käytetään kriittisissä sovelluksissa. Tyypillisesti tällaisia ovat esimerkiksi terveydenhuollon, teollisuuden sekä logistiikan järjestelmät”, toteaa Ciscon tekninen asiantuntija Tomi Järventie.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote saatavilla osoitteessa:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/prod_090407b.html

Lisätietoa:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Tekninen asiantuntija Tomi Järventie, tomi.jarventie (at) cisco.com

 

# # #

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.