Lehdistötiedote

09.04.2007

Cisco julkisti tilikauden 2007 kolmannen vuosineljänneksen tuloksen

Tietoverkkoratkaisuyhtiön vahva tahti jatkuu – liikevaihto kasvoi 21 prosenttia

Cisco (NASDAQ: CSCO) julkisti 28.4.2007 päättyneen kolmannen vuosineljänneksen tuloksen tilikaudelta 2007. Ciscon liikevaihto kolmannella vuosineljänneksellä oli 8,9 miljardia dollaria, kun se vastaavasti edellisen tilikauden 2006 kolmannella vuosineljänneksellä oli 7,3 miljardia dollaria (kasvua 21,1 %).

Yhtiön tilikauden 2007 kolmannen vuosineljänneksen nettotulos (GAAP) oli 1,9 miljardia eli 0,30 dollaria osakkeelta. Nettotulos (GAAP) oli edellisen tilikauden 2006 kolmannella vuosineljänneksellä 1,4 miljardia eli 0,22 dollaria osakkeelta. GAAP-nettotulos kasvoi 34 %.

Yhtiön nettotulos (non-GAAP) oli tilikauden 2007 kolmannella vuosineljänneksellä 2,1 miljardia eli 0,34 dollaria osakkeelta, kun se edellisen tilikauden 2006 kolmannella vuosineljänneksellä oli 1,8 miljardia eli 0,29 dollaria osakkeelta.

Tilivuoden 2006 kolmannella vuosineljänneksellä hankittu Scientific Atlanta toi 752 miljoonaa dollaria tilivuoden 2007 kolmannen neljänneksen myyntiin.

Tilikauden 2007 kuluneen yhdeksän kuukauden liikevaihto oli 25,5 miljardia dollaria, kun se 2006 tilikauden vastaavalla ajanjaksolla oli 20,5 miljardia dollaria. Scientific Atlanta toi 2,0 miljardia dollaria tilikauden 2007 yhdeksän kuukauden myyntiin.

Yhtiön tilikauden 2007 kuluneen yhdeksän kuukauden nettotulos (GAAP) oli 5,4 miljardia eli 0,86 dollaria osakkeelta. Vastaavat luvut (GAAP) tilikauden 2006 yhdeksän kuukauden ajanjaksolta olivat 4,0 miljardia dollaria eli 0,64 dollaria osakkeelta. Yhtiön nettotulos (non-GAAP) tilikauden 2007 yhdeksältä kuukaudelta oli 6,1 miljardia dollaria eli 0,98 dollaria osakkeelta, kun se tilikauden 2006 vastaavalla ajanjaksolla oli 5,0 miljardia dollaria eli 0,80 dollaria osakkeelta.

”Ciscon kasvu perustuu yhtiön kaikkien yksiköiden vahvaan tuloksentekoon. Menestyksemme pohjautuu kykyymme ennakoida markkinoiden muutoksia, mikä on mahdollistanut oikeiden ratkaisujen kehittämisen tämän hetken markkinatarpeisiin ja antaa meille kyvyn hyödyntää tulevaisuuden mahdollisuuksia. Näkemyksemme mukaan markkinoilla on menossa murros, tietoverkosta on tulossa kaiken toiminnan kivijalka. Visiomme siitä, että tietoverkosta tulee viestinnän ja informaatioteknologian perusta, on toteutunut. Jatkuva kasvumme on toki erinomainen asia, mutta tärkeää on, että teknologiamme mahdollistaa internetin seuraavan sukupolven syntymisen. Web 2.0 määrittelee uudella tavalla miten ihmiset, yhtiöt ja maat tekevät yhteistyötä”, sanoo Ciscon pääjohtaja John Chambers.

Yhtiön tilikauden 2007 kolmannen vuosineljänneksen aikana Cisco vei päätökseen yrityskaupat muun muassa Five Across Systemsin, Reactivityn ja SpansLogicin osalta. Five Across Systems  kehittää verkkoyhteisöjen luomisen mahdollistavaa teknologiaa ja Reactivity XML-gateway-ratkaisuja. SpansLogic puolestaan on verkkolaiteprosessorien valmistaja.

Lisäksi Cisco ilmoitti ostavansa on-demand-työryhmäsovelluksia ja -palveluita tarjoavan WebExin.

Tuoreimmat Ciscon ratkaisujulkistuksista ovat Cisco Unified Communications 6.0- sekä Cisco Smart Business Communications -tuotteet ja sovellukset. Nämä täydentävät Ciscon Unified Communications -viestintä- ja työryhmäratkaisua. Lisäksi julkistettiin laajennus Cisco TelePresence-ratkaisun toiminnallisuuteen. TelePresence mahdollistaa nyt usean eri toimipisteen ja organisaation väliset virtuaalineuvottelut. Cisco toi myös TelePresence-ratkaisuun uusia työkaluja, jotka helpottavat asiakirjojen ja kuvien jakamista.

 

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote saatavilla osoitteissa:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/fin_050807.html

 

# # #

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.