Tiedote, 09.02.2007

Jo kuudetta kertaa Helsingin Messukeskuksessa eilen järjestetty Tietoturvatapahtuma kokosi jälleen yhteen suuren määrän IT-alan päättäjiä ja asiantuntijoita. Tapahtuman pääjärjestäjinä toimivat tänä vuonna Cisco, F-Secure ja TeliaSonera. Osallistujia paikalla oli yli 750.

Tapahtuman pääviestinä oli, että tämän päivän organisaatiot ovat entistä riippuvaisempia kyvykkäästä tietoverkosta ja turvallisesta liiketoiminta-alustasta. Kokonaisvaltaisesta tietoturvasta on tullut yhä keskeisempi menestystekijä.

Edellisen vuoden tapaan tapahtuman sisältö oli jaettu neljään pääteemaan. Tämän vuoden tapahtumassa pääteemat olivat liiketoiminnan turvaaminen, tietoturvan käytännön haasteet, turvalliset liikkuvan käyttäjän ratkaisut sekä uudet ratkaisut tietoturvahaasteisiin. Seminaarin yhteistyökumppanit Fujitsu, Microsoft, Nixu, Nokia, RSA, Teleware ja TietoEnator esittivät käytännön ratkaisuja liiketoiminta-alueiltaan.

Tilaisuuden ensimmäisen esityksen piti Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen. Hän kertoi Suomen roolista eurooppalaisena tietoturvavaikuttajana.

Tapahtumaa isännöivien yhtiöiden keynote-puhujina toimivat Ciscon Euroopan tietoturvaliiketoiminnan vetäjä Elad Shaviv, F-Securen uusi toimitusjohtaja Kimmo Alkio sekä TeliaSoneran suuryritysratkaisuista vastaava johtaja Harri Luostarinen.

Ciscon Elad Shaviv puhui siitä, miten tehokas IT-ympäristö toimii yritysten kilpailukyvyn tekijänä ja miten tätä myötä tietoturvan haasteet ovat muuttumassa. Organisaatioiden tietoverkon tietoturvahaasteet monimutkaistuvat, mutta toisaalta käytännön liiketoiminta on saatava toimimaan järkevin kustannuksin.

”Koko verkon kattavan tietoturvan avulla organisaatiot voivat rakentaa joustavia ja avoimia sekä samalla tietoturvallisia ympäristöjä, joiden avulla ne voivat entistä paremmin hyödyntää uusia, verkkopohjaisia liiketoimintamalleja. Ciscon vastustuskykyisen verkon strategia (Self-Defending Network, SDN) tuo integroidun, koko verkon kattavan tietoturvan organisaation käyttöön”, sanoo Elad Shaviv, Manager, European Security Business, Cisco Systems Europe.

”Liiketoiminta on jatkuvassa murroksessa ja yritykset ovat yhä enenevässä määrin riippuvaisia tietoliikenteestä. Yritysten tietoturvan tulee ennakoida ja ottaa huomioon teknologian ja työtapojen muutokset riittävän ajoissa. Älypuhelimien hyödyntämismahdollisuudet kasvavat pöytäkoneiden ohessa, mikä aiheuttaa uusia vaatimuksia aukottomalle kokonaistietoturvalle”, sanoo F-Securen toimitusjohtaja Kimmo Alkio.

TeliaSoneran johtaja Harri Luostarinen puolestaan korosti, että tietoturva kannattaa ostaa palveluna. ICT -kokonaisuuden ja tietoturvan hallinta on yhä tärkeämpää ja se tukee yrityksen riskienhallintaa. Haasteellisuutta lisäävät nopeasti kehittyvät teknologiat ja se, ettei tietoturvaosaamisen saatavuus kasva samassa tahdissa kysynnän kanssa. Tuottavuuden paranemiseen tähtäävät yritykset arvostavat tietoturvan palveluna ostamisen helppoutta ja hakevat lisää tuottavuutta uusilla toimintatavoilla kuten työn joustavalla tekemisellä.

Lisätietoja:

Cisco Systems Finland Oy
Jukka Mäntyjärvi, viestintäkonsultti, Netprofile Finland
Puh. (09) 6812 080
jukka.mantyjarvi@netprofile.fi

F-Secure Oyj
Jaana Sirkiä, viestintäpäällikkö
Puh. 0400 303 096
jaana.sirkia@f-secure.com

TeliaSonera Finland Oyj
Marjatta Kuitunen, viestintäpäällikkö
Puh. 0400 470 018
marjatta.kuitunen@teliasonera.com

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.

F-Secure Oyj

F-Secure Oyj suojaa kuluttajia ja yrityksiä tietokoneviruksia, muita Internetin uhkia ja mobiiliviruksia vastaan. Tavoitteenamme on olla markkinoiden luotettavin tietoturvayhtiö, mitä tukee nopea vastineemme uhkiin. Vuonna 2004, 2005 ja 2006 tehtyjen puolueettomien tutkimusten mukaan vasteaikamme uhkiin on huomattavasti nopeampi kuin kilpailijoidemme. Palkitut ratkaisumme sisältävät virustentorjuntatuotteita, tunkeutumisen eston sisältäviä palomuurituotteita, sekä roskapostinestoon ja vakoiluohjelmien poistoon tarkoitettuja työkaluja. Työasemille, palvelimille ja verkkoratkaisuille suunnatut sovelluksemme sopivat saumattomasti yhteen ja ovat keskitetysti hallittavissa. Kumppaniemme kautta tarjoamme tietoturvaa myös palveluna, jolloin asiakkaamme voivat keskittyä ydinliiketoimintojensa kehittämiseen. Vuonna 1988 perustettu F-Secure on ollut Helsingin pörssin päälistalla marraskuusta 1999 lähtien ja on jatkuvasti kasvanut muita pörssinoteerattuja tietoturvayhtiöitä nopeammin. Yrityksen pääkonttori on Helsingissä ja toimipisteitä on ympäri maailmaa. F-Securen palvelut ovat saatavilla myös merkittävien Internet-palveluntarjoajien kuten France Telecomin, TeliaSoneran, PCCW:n ja Charter Communications –yhtiön kautta. F-Secure on globaali markkinajohtaja älypuhelimien tietoturvassa tarjoamalla sitä mobiilioperaattoreiden kuten T-Mobilen ja Swisscomin kautta sekä puhelinvalmistaja Nokian kautta. Tietoa uusimmista tietoturvauhista löytyy tutkimuslaboratoriomme päivittämästä weblogista osoitteesta http://www.f-secure.com/weblog/

TeliaSonera-konsernin Suomen tulosyksikkö TeliaSonera Finland Oyj tarjoaa tuotteita ja palveluita Sonera-brandin alla.

TeliaSonera on Pohjolan ja Baltian johtava televiestintäyritys. Joulukuun lopussa 2005 TeliaSoneralla oli 19 146 000 matkaviestintäasiakasta (osakkuusyhtiöt mukaan lukien 69 887 000), 7 064 000 kiinteän verkon asiakasta (osakkuusyhtiöt mukaan lukien 7 688 000) ja 2 263 000 internet-asiakasta (osakkuusyhtiöt mukaan lukien 2 331 000). Kotimarkkinoiden ulkopuolella TeliaSoneralla on merkittäviä omistusosuuksia kasvavilla markkinoilla Venäjällä, Turkissa ja Euraasiassa. TeliaSonera noteerataan Tukholman Pörssissä ja Helsingin Pörssissä. Tammi-joulukuun 2005 liikevaihto oli 87,7 miljardia Ruotsin kruunua. Työntekijöiden määrä oli 28 175.
www.teliasonera.com

###

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.