Lehdistötiedote

08.04.2007

Cisco vauhdittaa TeliaSoneran tietoverkkoa Ruotsissa

Cisco CRS-1 -järjestelmä tuo lisätehoa seuraavan sukupolven laajakaistapalveluihin

Cisco toimittaa TeliaSoneralle Cisco CRS-1 (Carrier Routing System) -järjestelmän teleoperaattorin seuraavan sukupolven internet-verkon perustaksi Ruotsiin. Ciscon järjestelmän avulla TeliaSonera pystyy vastaamaan jatkuvasti kasvavan multimedia- ja internet-liikenteen vaatimuksiin sekä toimittamaan yritysasiakkailleen entistä parempia korkean käytettävyyden tietoliikennepalveluita.

Tehokkaamman verkon avulla TeliaSonera kykenee tarjoamaan verkon yli muun muassa teräväpiirto-internet-televisiopalveluita (HD-IPTV) sekä monipuolisia IP-pohjaisia multimedia-viestintäpalveluita lanka- ja matkapuhelinverkkoihin. Ensi vaiheessa Tukholmassa ja Etelä-Ruotsissa käytössä olevat Cisco CRS-1 16 korttipaikan järjestelmät tuovat verkkoon 40 Gbps:n nopeuden jokaiselle korttipaikalle. Tulevaisuudessa kapasiteetti skaalautuu jopa 100 gigabitin nopeuteen.

Cisco CRS-1 -arkkitehtuuri sekä Cisco IOS XR -käyttöjärjestelmä mahdollistavat ohjelmistojen ja verkkolaitteistojen päivittämisen ja laajentamisen ilman käyttökatkoksia. Tulevaisuudessa Cisco CRS-1 -järjestelmän suorituskykyä voidaan kasvattaa jopa 92 terabitin sekuntinopeuteen asti.

”Korkea käytettävyys on ensiarvoista niin liiketoimintakriittisissä palveluissa kuin laajakaistaverkon viihdetarjonnassakin. Cisco CRS-1 -järjestelmä tuo käyttöömme seuraavan sukupolven teknologiaa, jolle voimme rakentaa tulevaisuuden liiketoimintamme”, sanoo TeliaSoneran laajakaistaliiketoiminnan tuotteista ja tuotannosta vastaava johtaja Ove Alm.

”TeliaSonera haluaa tarjota asiakkailleen parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen. Valitsemalla Cisco CRS-1 -järjestelmän ja keskittämällä verkkonsa yhdelle seuraavan sukupolven IP Next Generation Network -verkkoalustalle yhtiö säästää kuluja, ja samanaikaisesti asiakkaat saavat käyttöönsä huippuluokan palvelut töissä, kotona ja liikkeellä ollessaan”, kertoo Ciscon Euroopan liiketoiminnasta vastaava johtaja Chris Dedicoat.

 

Lisätietoja:

Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Markkinointipäällikkö Marja Mokko, etunimi.sukunimi@cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/prod_042407c.html

 

# # #

TeliaSonera on Pohjoismaiden ja Baltian johtava televiestintäyritys, jolla on vahva asema myös Euraasian, Turkin ja Venäjän matkaviestinmarkkinoilla. Vuoden 2006 lopussa TeliaSonera toi matkaviestinpalvelut markkinoille Espanjassa. TeliaSonera tarjoaa luotettavia, innovatiivisia ja helppokäyttöisiä palveluja puheen, kuvan, datan, informaation, asiointitapahtumien sekä viihteen siirtoon ja paketoimiseen. Vuonna 2006 TeliaSoneran liikevaihto oli 91 mrd. kruunua. Maaliskuun 2007 lopussa yhtiöllä oli yhteensä yli 100 miljoonaa asiakasta 15 maassa. TeliaSoneran osake noteerataan Tukholman ja Helsingin pörsseissä, ja yhtiö on mukana Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksissä. Helppous ja hyvä palvelu ovat tärkeitä työkalujamme, kun luomme kannattavaa kasvua sekä arvoa asiakkaillemme ja osakkeenomistajillemme. Lue lisää osoitteesta www.teliasonera.fi.

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.