Lehdistötiedote

07.06.2007

Alkon uusiutuva myymäläjärjestelmä edistää asiakaspalvelua
Cisco ja TeliaSonera toteuttavat Alkolle yhden Suomen laajimmista keskitetyistä langattomista lähiverkoista

Alko rakentaa kaikki myymälänsä kattavan keskitetyn langattoman lähiverkon, joka on laajuudeltaan yksi Suomen suurimmista. Tuoreen WLAN-verkon kehittäminen liittyy yhtiön kaikki myymälät kattavaan myymäläjärjestelmän uusimiseen. Asiakasratkaisu toteutetaan TeliaSoneran tarjoamana kokonaispalveluna. Verkot on toteutettu Ciscon verkkoratkaisujen avulla.

”TeliaSoneran tarjoamat verkkoratkaisut vakuuttivat meidät luotettavuuden, tietoturvan ja hallittavuuden ansiosta. TeliaSonera ja Cisco yhdessä ovat voineet toimittaa meille tarpeisiimme sopivan järjestelmän, ja projekti on laajuudestaan ja WLANiin liittyvistä erityishaasteista huolimatta edennyt jouhevasti”, kertoo Alkon tietohallintopäällikkö Olli Bovellan.

Myymäläjärjestelmän yhtenä osana ovat langattomat käsipäätteet, jotka ovat reaaliaikaisesti yhteydessä järjestelmään. Ensimmäisessä vaiheessa käsipäätteillä suoritetaan tavaranvastaanotto sekä myymälän inventointi.

Myymäläjärjestelmien uusiminen on jo hyvässä vauhdissa, noin 30 prosenttia myymälöistä eli reilut 100 myymälää käyttää uutta järjestelmää. Uusi järjestelmä on Aldatan toimittama keskitetty G.O.L.D.-myymäläjärjestelmä. Kassat ovat aitoja älykkäitä työasemia, jotka tarvittaessa kommunikoivat keskitetyn taustajärjestelmän kanssa.

”Kassat ovat aitoja PC-kassoja, jossa tietokone ja kassapääte ovat yhdessä. Myyjän ei siis tarvitse lähteä hakemaan erilaisia tietoja tietokoneilta. Jos asiakkaan suosikkiviini on päässyt loppumaan hyllystä, kassalla työskentelevä myyjä voi kertoa hänelle heti, mistä Alkon myymälästä tuotetta löytyy”, kertoo Bovellan.

Asiakkaat huomaavat siirtymisen uuteen myymäläjärjestelmään myös muun muassa siitä, että sirukortilla maksaminen mahdollistuu (APP, Aldata Payment Platform). Vaikka asiakkaan näkökulmasta muutos saattaa näyttää pieneltä, järjestelmän uusiminen vaatii kuitenkin runsaasti työtä ja rautaista osaamista.

TeliaSonera toimittaa langattomat lähiverkkopalvelut kokonaispalveluna Alkolle. Ratkaisu pohjautuu Ciscon keskitetyn Controller-pohjaisen järjestelmän varaan. Se mahdollistaa palvelun joustavan käytön sekä keskitetyn hallinnan koko maanlaajuiselle langattomalle verkolle.

 

Lisätietoa:

Alko Oyj, puh. 020 7115 241
Tietohallintopäällikkö Olli Bovellan, etunimi.sukunimi@alko.fi

Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Myyntipäällikkö Jukka Savolainen, etunimi.sukunimi@cisco.com

TeliaSonera, puh. 0400 400 201
Asiakkuuspäällikkö Kari Mella, etunimi.sukunimi@teliasonera.com

 

# # #

TeliaSonera on Pohjoismaiden ja Baltian johtava televiestintäyritys, jolla on vahva asema myös Euraasian, Turkin ja Venäjän matkaviestinmarkkinoilla. Vuoden 2006 lopussa TeliaSonera toi matkaviestinpalvelut markkinoille Espanjassa. TeliaSonera tarjoaa luotettavia, innovatiivisia ja helppokäyttöisiä palveluja puheen, kuvan, datan, informaation, asiointitapahtumien sekä viihteen siirtoon ja paketoimiseen. Vuonna 2006 TeliaSoneran liikevaihto oli 91 mrd. kruunua. Maaliskuun 2007 lopussa yhtiöllä oli yhteensä yli 100 miljoonaa asiakasta 15 maassa. TeliaSoneran osake noteerataan Tukholman ja Helsingin pörsseissä, ja yhtiö on mukana Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksissä. Helppous ja hyvä palvelu ovat tärkeitä työkalujamme, kun luomme kannattavaa kasvua sekä arvoa asiakkaillemme ja osakkeenomistajillemme. Lue lisää osoitteesta www.teliasonera.fi.

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi