Tiedote, 07.02.2007

Tulos kasvoi 40 prosenttia

Cisco (NASDAQ: CSCO) julkisti 27.1.2007 päättyneen toisen vuosineljänneksen tuloksen tilikaudelta 2007. Ciscon liikevaihto toisella vuosineljänneksellä oli 8,4 miljardia dollaria, kun se vastaavasti edellisen tilikauden toisella vuosineljänneksellä oli 6,6 miljardia dollaria (kasvua 27,3 %).

Yhtiön tilikauden 2007 toisen vuosineljänneksen nettotulos (GAAP) oli 1,9 miljardia eli 0,31 dollaria osakkeelta. Nettotulos (GAAP) oli edellisen tilikauden toiselta vuosineljänneksellä 1,4 miljardia eli 0,22 dollaria osakkeelta. GAAP-nettotulos kasvoi 39,7 %.

Yhtiön nettotulos (non-GAAP) oli tilikauden 2007 toisella vuosineljänneksellä 2,1 miljardia eli 0,33 dollaria osakkeelta, kun se edellisen tilikauden toisella vuosineljänneksellä oli 1,6 miljardia eli 0,26 dollaria osakkeelta.

Tilivuoden 2006 kolmannella vuosineljänneksellä hankittu Scientific Atlanta toi 639 miljoonaa dollaria tilivuoden 2007 toisen neljänneksen myyntiin.

Tilikauden 2007 ensimmäisen puolen vuoden liikevaihto oli 16,6 miljardia dollaria, kun se 2006 tilikauden vastaavalla ajanjaksolla oli 13,2 miljardia dollaria. Scientific Atlanta toi 1,2 miljardia dollaria tilikauden 2007 ensimmäisen puoliskon myyntiin.

Yhtiön tilikauden 2007 ensimmäisen puoliskon nettotulos (GAAP) oli 3,5 miljardia eli 0,56 dollaria osakkeelta. Vastaavat luvut (GAAP) tilikauden 2006 ensimmäiseltä puoliskolta olivat 2,6 miljardia dollaria eli 0,42 dollaria osakkeelta. Yhtiön nettotulos (non-GAAP) tilikauden 2007 ensimmäisellä puoliskolla oli 4,0 miljardia dollaria eli 0,64 dollaria osakkeelta, kun se tilikauden 2006 vastaavalla ajanjaksolla oli 3,2 miljardia dollaria eli 0,51 dollaria osakkeelta.

"Ciscon ennätystulos jakautui tasaisesti eri maanosien, tuotteiden, palveluiden, asiakassegmenttien ja uusien markkinoiden kesken. Tämä on osoitus kyvystämme luoda pitkän tähtäimen visio, toteuttaa strategiaamme käytännössä ja tehdä tasaista tulosta, jotka kuuluvat vahvimpiin kilpailuetuihimme. Panostamme voimakkaasti sekä strategiaan että innovointiin. Tämän ansiosta pääsemme hyödyntämään merkittävimpiä liiketoiminta- ja IT-trendejä, joihin kuuluu muun muassa IP-videon tuleminen. Tietoverkosta on tulossa yhteiskunnan ja liiketoiminnan perusta. Sen myötä näemme, että IT ja viestintä ovat siirtymässä yhä enenevässä määrin verkkoon. Tämä kasvattaa Ciscon potentiaalisia kokonaismarkkinoita," sanoo Ciscon pääjohtaja John Chambers.

Yhtiön tilikauden 2007 toisen vuosineljänneksen aikana Cisco vei päätökseen yrityskaupat digitaalisten välitysohjelmistojen ja -järjestelmien tuottajan Tivellan, mobiiliohjelmistojen kehittäjän Orative Corporationin sekä Greenfield Networksin osalta. Lisäksi Cisco ilmoitti ostavansa viestinvälitykseen tietoturvalaitteita valmistavan IronPortin. Tuoreimmat Ciscon ratkaisujulkistuksista olivat kaksi uutta iPhone-IP-puhelinmallia, Cisco Digital Signage -ratkaisu sekä Cisco MDS 9124 Multilayer Fabric Switch -kuitukanavakytkin.

Cisco Digital Signage -ratkaisun avulla voidaan välittää videosisältöä muihinkin kun tietokoneisiin. Organisaatiot voivat sen avulla tuottaa videota esimerkiksi mainostauluihin ja televisioihin. Cisco MDS 9124 Multilayer Fabric Switch -kuitukanavakytkin tuo suuryritysten tallennusverkoissa käytettyjä ominaisuuksia kilpailukykyisin hinnoin kaikenkokoisten organisaatioiden ulottuville.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote saatavilla osoitteissa:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/fin_020607.html?CMP=ILC-001

###

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.