Lehdistötiedote

04.04.2007

Cisco: Aito mobiilityöskentely on enemmän kuin tekstiviestit, kalenteri ja sähköposti
Cisco laajentaa viestintä- ja työryhmäratkaisuaan pk-sektorille

Cisco uskoo Suomen ottavan harppauksen kohti aidosti liikkuvaa työskentelyä lähivuosina, kun viestintä integroituu osaksi IT-järjestelmiä. Vaikka liikkuvuus on jo pitkään ollut pientenkin suomalaisyritysten käytössä, on mahdollisuuksia jäänyt käyttämättä muun muassa ryhmätyöskentelyn, läsnäolotietojen ja sisällön jakamisen hyödyntämisessä.

”Pohjoismaissa yli puolet tekee jo nyt mobiilityötä. Liikkuva työ on Suomessa mielletty hyvin pitkälti matkapuhelinkeskeiseksi, ja suomalaiset ovat käyttäneet paukut matkapuhelimen käytön ja tekstiviestien kehittämiseen”, toteaa Ciscon tekninen johtaja Jaakko Hyttinen.

Ciscon näkemyksen mukaan aito mobiilityöskentely ei rajoitu matkapuhelimella soittamiseen, tekstiviesteihin tai etätyöhön kotona, vaan laajentuu uusiin viestinnän tapoihin, kuten esimerkiksi virtuaalineuvotteluihin tai videosovelluksiin.

Vastatakseen liikkuvan työn tarpeisiin Cisco esittelee Suomessa tuoreita lisäyksiä Unified Communications (UC) -viestintä- ja työryhmäratkaisuunsa. Cisco Unified Communications 6.0- sekä Cisco Smart Business Communications -tuotteet ja sovellukset auttavat kaikenkokoisia organisaatioita aiempaa paremmin hyödyntämään tietoverkkoa liiketoiminnassaan. Ratkaisu tuo tullessaan liikkuvuuden lisäksi valmiit liittymät asiakkuudenhallinnan ratkaisuihin sekä työryhmäsovelluksiin.

”Käytännössä aito liikkuvuus tarkoittaa muun muassa, että työn voi tehdä silloin ja siellä, kun itselle sopii. Sekä työntekijät että työnantajat hyötyvät siitä, että työtä tehdään silloin, kun luovuus on huipussaan ja ihmiset tavoitettavissa”, toteaa Hyttinen.

Ciscon mukaan Euroopassa yksityisyrittäjät ovat ripeimpiä mobiilityöskentelyn omaksujia. Uudet ratkaisut ja mahdollisuudet tarjoavat pk-sektorille myös Suomessa uusia mahdollisuuksia tietoverkon ja sen etujen hyödyntämiseen.

”Toisin kuin monesti teknologiarintamalla, mobiilityöskentelyssä erityisesti työntekijät ovat aktiivisia esittämään kehitysehdotuksia ja ottamaan käyttöön uusia ratkaisuja, jotka helpottavat ja tehostavat heidän työtään. Tämä jatkaa trendiä, jonka myötä tietoverkoista tulee kaiken toiminnan tukijalka”, kertoo Ciscon ratkaisumyyntipäällikkö Kari Hamari.

Cisco esittelee Suomessa kaksi UC-tuotekokonaisuutta: Cisco Unified Communications system 6.0 sekä Cisco Smart Business Communication Systems.

Cisco Unified Communications system 6.0 - lisää liikkuvuutta

Ciscon Unified Communications 6.0 -viestintäkokonaisuus kokoaa yhteen tietoverkon, tietoturvan, mobiliteetin, verkonhallinnoinnin sekä elinkaaripalvelut. Se on integroitavissa kiinteisiin, langattomiin ja mobiilipäätelaitteisiin. Sen ansiosta kaikenkokoisten organisaatioiden henkilöstö pystyy hyödyntämään ratkaisua, joka mahdollistaa työskentelyn ajasta ja paikasta riippumatta.

Cisco Unified Communications 6.0 perustuu avoimiin standardeihin, joten yritykset pystyvät yhdistämään sen osaksi muita teknologiaratkaisujaan. Se on helppo integroida ja käyttää, mikä vähentää muun muassa koulutuskustannuksia.

Cisco Unified Communications 6.0 -viestintäkokonaisuuden uudet tuotteet ja sovellukset ovat:

  • Cisco Unified Mobile Communicator: Sen ansiosta työntekijät pääsevät helposti organisaation viestintäratkaisuihin matka- tai älypuhelimistaan graafisen käyttöliittymän avulla. Se mahdollistaa pääsyn läsnäolotietoihin, tietoturvallisten tekstiviestien lähettämisen sekä sähköposti- ja puhepostiviestien lukemisen Cisco Unity -ratkaisun avulla. Cisco Unified Mobile Communicator toimii erityyppisissä puhelinlaitteissa, tärkeimmissä mobiileissa käyttöjärjestelmissä ja erityyppisissä matkapuhelinverkoissa.
  • Cisco Unified Wireless IP Phone 7921G: Tehostaa langattomien LAN-verkkojen hyödyntämistä puheliikenteessä. Tukee langattomia 802.11 a/b/g-standardeja.
  • Cisco Unified Communications Manager Business Edition: 100-500 hengen organisaatioille suunnattu ratkaisu yhdistää Unified Communications -sovellukset yhdelle alustalle. Ratkaisu on helppo asentaa, käyttää ja laajentaa. Se sisältää kattavan kokonaispaketin puhe- ja videoviestinnän toiminnallisuuksia sekä toimii perustana kattavimmille Unified Communications -toiminnallisuuksille (muun muassa Cisco Unified MeetingPlace).
  • Cisco Unity 5.0: Sisältää uusia tuottavuutta parantavia toiminnallisuuksia. Käyttäjä voi kuunnella ja vastata viesteihin samalla kun niitä tallennetaan. Muita ominaisuuksia ovat hands-free-käyttö, puheentunnistus sekä mahdollisuus lukea, järjestellä ja kuunnella viestejä Cisco Unified IP-puhelimen näytöllä. Lisäksi kaikki viestit voidaan salata.


Cisco Smart Business Communications – järjestelmä pienille yrityksille

Cisco Smart Business Communications -järjestelmän ansiosta pienet yritykset saavat käyttöönsä yksinkertaisen ja edullisen ratkaisun, joka integroi puheen, datan, videon, tietoturvan ja langattomuuden yhteen alustaan ja toimii yhdessä jo olemassa olevien työasemasovellusten, kuten kalenterin, sähköpostin ja asiakkuudenhallinnan ohjelmistojen kanssa.

Laitteista, sovelluksista ja hallinnointityökaluista koostuva järjestelmä sopii pienille organisaatioille (8-50 työntekijää), sillä all-in-one-ratkaisun ansiosta pienet yritykset saavat huipputason viestintäominaisuudet käyttöön kilpailukykyisin hinnoin.

Cisco Smart Business Communications -järjestelmä sisältää:

  • Cisco Unified Communications 500 Series: Cisco Unified Communications Manager Expressin ja Cisco Unity Expressin päälle rakentuva alusta. Se tuo pienimmillekin organisaatioille pikaviestinnän, yhden numeron tavoitettavuuden, puheluiden ja viestien hallinnoinnin tietokoneen työpöydältä.
  • Cisco Catalyst Express 520: Uusi langattoman verkon Power over Ethernet-kytkin tuo helppoa ja tietoturvallista laajennettavuutta LAN-verkkoihin.
  • Cisco Mobility Express Solution: Cisco 521 Wireless Express Access Point- ja Cisco 526 Wireless Express Mobility Controller -tuotteiden avulla luodaan entistä laajempi langaton verkko, joka optimoi dynaamisesti langattoman verkon liikenteen.
  • Cisco Configuration Assistant: Graafisen käyttöliittymän avulla se tuo plug-and-play-toiminnallisuuden koko järjestelmään vähentäen käyttöönottoaikaa ja mahdollistaen verkon asetusten optimoinnin.
  • Ciscon IP-puhelimet

 

Lisätietoja:

Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Tekninen johtaja, Jaakko Hyttinen, jaakko.hyttinen@cisco.com
Ratkaisumyyntipäällikkö, Kari Hamari, kari.hamari@cisco.com

 

Alkuperäiset englanninkieliset tiedotteet:


http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/prod_030507.html
http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/prod_040307.html?CMP=ILC-001


# # #

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.