Tiedote, 01.02.2007

Cisco Catalyst 3750-E-sarjan kytkinuutuudet vastaavat tulevaisuuden verkkoviestinnän tarpeisiin: Ciscolta suorituskykyä, skaalautuvuutta ja turvallisuutta lähiverkkoihin.

Cisco tuo markkinoille lähiverkkojen toiminnallisuutta parantavia tuoteuutuuksia. Cisco Catalyst 3750-E-sarjan kytkimet nostavat työryhmätason kytkinten suorituskyvyn suuryritystasolle. Niiden myötä lähiverkoista voidaan rakentaa suorituskykyisiä, skaalautuvia ja turvallisia videoviestintää sekä IPTV-sovelluksia tukevia palvelualustoja.

Uusien reaaliaikaisten ja paljon verkkokapasiteettia vaativien palveluiden tuleminen lähiverkkoihin tuo uudenlaisia haasteita tietoverkon infrastruktuurille. Uudet Cisco Campus Network -tuotteet ovat osa Ciscon palvelulähtöistä verkkoarkkitehtuuria (SONA, Service Oriented Network Architecture). Se mahdollistaa reaaliaikaisten liiketoimintasovellusten ja nykyaikaisten verkkoviestintäratkaisujen hyödyntämisen.

"Yritysten lähiverkoissa tullaan käyttämään nykyistä kehittyneempiä ja monipuolisempia reaaliaikaisia sovelluksia, ja niiden tulee tukea erityisesti liikkuvaa kuvaa. Tämä puolestaan lisää vaatimuksia verkon suorituskyvylle. Ciscon uutuudet tuovat 10 Gigabitin Ethernetin työryhmätason kytkimiin ja parantavat merkittävästi suorituskykyä, käytettävyyttä, tietoturvaa ja integroitavuutta. Julkistettavat tuotteet on suunnattu muun muassa pk-yrityksille tai suuryritysten ja organisaatioiden työryhmäkäyttöön", kertoo Ciscon tekninen asiantuntija Lauri Toropainen.

Cisco Campus Network -kokonaisuuden nyt julkistettavat tuotteet ovat:

Cisco Catalyst 3750-E- ja 3560-E

-sarjan kytkimet ovat suuryritystason 10/100/1000 -kytkimiä, joissa on 10 Gigabit Ethernet -runkoliitännät ja Power over Ethernet (PoE) -ominaisuudet. Nämä yhden räkkiyksikön (1RU) kokoiset kytkimet tarjoavat ensimmäisenä markkinoilla jokaiseen porttiin täyden tuen PoE-virransyötölle perustuen IEEE 802.3af-standardiin. Pinottava Cisco Catalyst 3750-E hyödyntää uutta Cisco StackWise Plus -teknologiaa ja on yhteensopiva aiemman Catalyst 3750-sarjan StackWise-teknologian kanssa.

Cisco Catalyst 3560- ja Catalyst 2960 -työpöytäkytkimet ovat pienikokoisia 10/100/1000 -kytkimiä, jotka on varustettu PoE-ominaisuuksilla. Pieni koko, hiljainen käyttöääni, helppo kiinnittäminen seinälle tai pöydän alle sekä turvalukitus varkauksien estämiseksi tekevät siitä sopivan esimerkiksi neuvotteluhuoneisiin, luokkatiloihin tai pieniin haarakonttoreihin.

Cisco Catalyst 4500 -sarjan tuki tuotannonaikaisille ohjelmistopäivityksille (ISSU, In-Service Software Upgrade) varmistaa liiketoiminnan jatkuvuuden mahdollistamalla Cisco IOS -ohjelmiston päivittämisen ilman järjestelmän käyttökatkoja. Cisco tarjoaa nyt ISSU-ominaisuudet Cisco Catalyst 4507R- ja 4510R-sarjaan.

Cisco Catalyst 6500 -sarjan 8700W virtalähde auttaa tuomaan kytkimiin korkean tason PoE-porttitiheyden ja täyden vikasietoisuuden kaikkiin portteihin.

Cisco Redundant Power System (RPS) 2300 takaa keskeytymättömät verkkopalvelut kytkimen sisäisen virtalähteen rikkoutuessa. Cisco RPS 2300 tarjoaa varavirtaa 1-6:lle siihen liitetylle laitteelle. Järjestelmä huomaa automaattisesti, jos siihen kytketyssä laitteessa on virtakatkos.

Saatavuus Suomessa: Nyt julkistetut Cisco Campus Network -tuotteet ovat saatavilla Suomessa helmikuun aikana.

Lisätietoja Ciscon kytkintuoteperheestä on saatavilla osoitteesta www.cisco.com/go/catalyst.

Tuotekuva (verkkoresoluutio) on saatavilla osoitteesta
http://www.cisco.com/en/US/products/ps7077/index.html.

Lisätietoa:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061 Tekninen asiantuntija Lauri Toropainen
lauri.toropainen@cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/prod_013107.html?CMP=ILC-001

###

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.