Ciscon pk-ratkaisuille vuodessa 11 uutta eurooppalaista asiakasta

Lehdistötiedote, 20.11.2006

Ähtärin Eläinpuisto on uusinut tietoliikennejärjestelmänsä Cisco Systemsin pienille ja keskisuurille organisaatioille suunniteltujen ratkaisujen avulla. Aiemmin eläinpuiston käytössä olleet perinteinen puhelinverkko ja modeemit korvattiin IP-pohjaisella tietoverkolla ja IP- puhelinjärjestelmällä viime keväänä. Uusi järjestelmä toi eläinpuiston toimintaan lisää joustavuutta ja tehokkuutta.

”Uuden tietoliikenneratkaisun ansiosta kassapisteitä ja myymälöitä voidaan sijoittaa eläinpuiston alueelle kunkin sesongin tarpeiden mukaan. Esimerkiksi kevään luokkaretkisesongin aikana on entistä helpompaa lisätä väliaikaisia myymälöitä. Järjestelmän ansiosta puiston työntekijät saavat tietoa muun muassa kävijämääristä ja kampanjoiden purevuudesta. Investointi on maksanut itsensä takaisin jo monin kerroin työn helpottumisen ansiosta”, toimitusjohtaja Veli-Matti Rantanen Ähtärin Eläinpuistosta kertoo.

”Ähtärin Eläinpuiston alueella sijaitsee lukuisia erillisiä lipunmyynti-, kahvila- ja huoltorakennuksia. Kaikki nämä tilat yhdistettiin samaan tietoverkkoon ja samalla otettiin käyttöön reaaliaikaisesti toimiva kassajärjestelmä. Ähtärin Eläinpuisto on hyvä esimerkki siitä, miten Ciscon ratkaisut sopivat erinomaisesti myös pienille ja keskisuurille organisaatioille, jotka tarvitsevat tehokkaita tietoliikenneratkaisuja toimintansa tueksi”, kertoo Julius Telaranta, myyntijohtaja Cisco Systems Finland Oy:stä.

Vaasan Läänin Puhelimen toteuttama, Ciscon ratkaisuihin perustuva IP-verkko ja IP-puhelinjärjestelmä mahdollistivat muun muassa online-kassajärjestelmän käyttöönoton. Ciscon ratkaisun avulla puhelut, kassajärjestelmätiedot ja muu tietoliikenne toimivat nyt samassa verkossa, jolla on saavutettu huomattavia säästöjä Ciscon pk-yrityksille suunnatut ratkaisut ovat niittäneet menestystä eurooppalaisten pk-yritysten parissa viime vuoden aikana: Cisco on saanut kaikkiaan 11 pk-asiakasta eri puolilla Eurooppaa ja kasvattanut myyntiään pk-sektorilla 20 prosentilla viime vuoden aikana.

Cisco on kehittänyt pk-sektorille useita tuotteita ja ratkaisuja, joiden avulla yritykset voivat viestiä, tehdä yhteistyötä entistä paremmin sekä tehostaa liiketoimintaa. Cisco arvioi pk-sektorin kasvavan 10 miljardin dollarin arvoiseksi markkinaksi viiden vuoden sisällä.

Lisätietoa Ciscon ratkaisuista pk-sektorille: http://www.cisco.com/go/smb

Lisätietoa:
Cisco Systems Finland Oy, puhelin 0204 7061
Julius Telaranta, myyntijohtaja, julius.telaranta@cisco.com
Jari Uussaari, myyntipäällikkö, jari.uussaari@cisco.com

Ähtärin Eläinpuisto
Veli-Matti Rantanen, toimitusjohtaja, puh. 0400 603 536, veli-matti.rantanen@ahtarinelainpuisto.fi

Vaasan Läänin Puhelin
Matti Kulmakorpi, myyntipäällikkö, puh. (06) 411 4111, matti.kulmakorpi@vlp.fi

###

Ähtärin Eläinpuisto on perustettu vuonna 1973 ja se on Suomen ensimmäinen luonnonmukainen eläinpuisto. Tällä hetkellä Eläinpuistossa on 65 eläinlajia, joista suurin osa havumetsävyöhykkeen eläimiä. Perustamisesta lähtien tavoitteena on ollut rakentaa eläimille tilavat ja luonnolliset elinolosuhteet. 60 hehtaarin alue, joka vaihtelee maastoltaan ja kasvistoltaan, on antanut erinomaiset mahdollisuudet toteuttaa Euroopan eläintarhojen yhdistyksen EAZA:n perusajatuksia siitä kuinka eläimiä on tarhattuina hoidettava. Lisäksi yksi eläinpuistojen ja -tarhojen tärkeimpiä tehtäviä on lisätä eläinlajien ja luonnon tuntemusta sekä jakaa kasvatuksellista tietoa.

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö. Information.

Vaasan Läänin Puhelin Oy on Etelä-Pohjanmaalla ja Vaasan rannikkoseudulla vahvasti vaikuttava, Finnet-ryhmään kuuluva tietoliikenteen kokonaisosaaja. VLP toimii tietoliikenteen kaikilla osa-alueilla tarjoten mm. paikallisia ja valtakunnallisia puhe- ja datapalveluita sekä matkapuhelinpalveluita Vahvan paikallistuntemuksen ja yli sadan vuoden kokemuksen ansiosta VLP tarjoaa juuri pohjalaisille räätälöityjä ratkaisuja.