20.03.2006

Markkinajohtajat tuovat click-to-call -ominaisuudet ja henkilön tilatiedot yrityssovelluksiin

Johtava pääsynhallinnan ratkaisujen toimittaja Citrix Systems (Nasdaq: CTXS) ja Cisco Systems ilmoittivat käynnistävänsä yhteistyön, jonka tavoitteena on integroida yhä paremmin puhe- ja IP-viestintäsovellukset muihin yrityssovelluksiin. Yhteistyön myötä Citrix ja Cisco tarjoavat testattuja ja valmiiksi paketoituja ratkaisuja, jotka hyödyntävät muun muassa SIP (Session Initiation Protocol) -teknologiaa. Yhteistyö mahdollistaa asiakkaille puheominaisuuksien ja henkilöiden tilatietojen lisäämisen suoraan yrityssovelluksiin ja tätä kautta entistä joustavamman kommunikoinnin ja yhteistyön.

Tutkimusyhtiö Gartnerin mukaan vuoteen 2010 mennessä 80 prosenttia yrityksistä on yhdistänyt puhe-, pikaviesti- ja viestiominaisuuksia liiketoimintasovelluksiinsa. Ciscon ja Citrixin yhteistyön kautta asiakkaiden ei tarvitse rakentaa puhe- ja viestiominaisuuksia erikseen jokaiseen sovellukseen, vaan ominaisuudet voidaan lisätä keskitetysti.

Jatkossa Citrix Smart Agent yhdistää puhelimen ja tietokoneen toiminnot: käyttäjät voivat soittaa puheluita suoraan sovelluksista vain napin painalluksella tai lisätä puhelinnumeroita linkeiksi sähköposteihin. Käyttäjät myös näkevät tavoittelemiensa henkilöiden tilatiedot: ovatko he esimerkiksi toimistolla vai matkapuhelimen päässä.

Yhteistyön ensiaskeleina Cisco ja Citrix integroivat Citrix Application Gateway ja Citrix Voice Office -tuotteet Cisco Unified CallManager- ja Cisco Unified Presence -ratkaisuiden kanssa.

Cisco
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi.

Citrix
Citrix Systems, Inc (Nasdaq:CTXS) on johtava pääsynhallinnan ratkaisuiden toimittaja. Yli 160 000 organisaatiota maailmanlaajuisesti käyttää Citrixin tuotteita. Yhtiön ohjelmistojen, palveluiden ja laitteiden avulla organisaatiot voivat tarjota turvallisen pääsyn bisneskriittiseen informaatioon riippumatta siitä, missä tieto sijaitsee. Citrixillä on yli 6 200 jälleenmyyjä- ja yhteistyökumppania yli 100 maassa. Lisätietoja Citrixistä löydät osoitteesta http://www.citrix.com.

Lisätietoja:

Kurt Svenson
Markkinointijohtaja

Citrix Systems Nordic
Mobile: +45 22 74 74 61
Email:  kurt.svenson@eu.citrix.com