19.10.2006

Amsterdam aloittaa Ciscon optista kuitua käyttävälle Ethernet-teknologialle pohjautuvan ja koko kaupungin kattavan Glasnezelnet Amsterdam -verkon rakentamisen.

Kattavan julkisen ja yksityisen sektorin yhteishankkeen tarkoituksena on rakentaa verkko, jonka avulla kaupunkilaiset saavat käyttöönsä laajan valikoiman erilaisia palveluita mukaan lukien IP-puhelut, IP-tv sekä Internet-yhteydet kilpailukykyisin hinnoin. Perinteisten tiedostojen lataus- ja jakopalveluiden lisäksi kaupunkilaisille ollaan tuomassa muun muassa erilaisia hoito- ja opetuspalveluita.

Verkon toteutuksesta ja ylläpidosta vastaa Ciscon kumppani BBNed. Tavoite on saada verkon piiriin 450 000 kaupunkilaista, organisaatiota ja yritystä ennen vuotta 2010.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/partners/news/2006/pr_prod_10-12.html

###

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.