16.5.2006

Aina on käynnistänyt Hämeenlinnassa hankkeen, jossa se yhteistyössä Nokian, Ciscon ja Innoparkin kanssa kehittää yrityksille ja yhteisöille palvelukokonaisuuden, jossa perinteiset puhepalvelut saavat jatkokseen työntekijöiden liikkuvuutta ja tavoitettavuutta parantavia ominaisuuksia.

Aina Group ja Nokia allekirjoittivat maaliskuussa runkosopimuksen virtuaalioperaattorikonseptin kehittämisestä. Virtuaalioperaattoritoimintaa varten Nokia on toimittanut Ainalle runkoverkon, johon kuuluvat mm. Nokian matkapuhelinkeskus ja nk. älyverkkorunkoalusta.

Ensimmäisenä merkittävänä konseptia hyödyntävänä hankkeena Aina on tehnyt sopimuksen Hämeenlinnassa toimivan Teknologiakeskus Innopark Oy:n kanssa koskien Innoparkissa toimivien yritysten ja yhteisöjen puhepalvelujen kehittämistä viimeisimmällä teknologialla. Uudet puhepalvelut pohjautuvat langattomaan IP-teknologiaan.

”On hienoa, että saimme asiakaskumppaniksi Innoparkin, joka haluaa kehittää teknologiakeskuksessa toimiville asiakkailleen tehokkaat ja taloudelliset
puhelinratkaisut”, toteaa Aina Group Oyj:n toimitusjohtaja Jaakko Nevanlinna. ”Tulemme markkinoimaan kehitystyön tulokset mahdollisimman nopeasti Innoparkissa toimiville yrityksille ja edelleen myös muille asiakkaillemme”, hän jatkaa.

”Teknologiakeskus Innoparkin osaamisaloina ovat mm. viestintä- ja tietoteknologia, joten tällaisessa kehitystyössä mukana oleminen on meille luontevaa. Toimimme useammassa paikassa ja meillä erilaisia asiakasyrityksiä, joille kehitämme uudenlaisia tapoja tuottaa palveluja. Valitessamme puhepalveluiden yhteistyökumppaniksi Ainan, saimme samalla alan huippuyritykset Nokian ja Ciscon tekemään kehitystyötä asiakkaidemme hyväksi täällä Hämeenlinnassa. Nämä kumppanit mahdollistavat uudenlaisen toimintaympäristön tekemisen tuotanto- ja toimistoyritysten viestintätarpeisiin”, toteaa Teknologiakeskus Innopark Oy:n toimitusjohtaja Pekka Jalava.

Puhepalvelut toteutetaan Cisco Systemsin CallManager IP-puhepalvelusovelluksen avulla. Sovellukseen määritetään rajapinta GSM-verkosta Innoparkin WLAN-verkkoon. Tämän ansiosta puhelimen käyttäjä voi Innoparkin sisällä käyttää langatonta WLAN-sisäverkkoa ja siirtyä normaaliin GSM-verkkoon Innoparkin ulkopuolella. ”Toteutamme Suomessa ensimmäisen kerran Cisco CallManager -ratkaisuun tällaisen MobilityManager – ohjelmistoon pohjautuvan ympäristön, jolla tavoitettavuutta voidaan oleellisesti parantaa”, kertoo myyntijohtaja Reijo Lähde Cisco Systems Finland Oy:stä. 

Ensivaiheessa Nokia tuo hankkeen testikäyttöön uusia E-sarjan matkapuhelimia, jotka mahdollistavat yllämainitun käytön. Innoparkissa työskentelevä tarvitsee vain yhden puhelinlaitteen, joka mahdollistaa henkilön sijainnin mukaisen yhteyden.  Seuraavassa vaiheessa Nokia testaa vastaavaa käyttöä myös mobiilisähköpostin osalta.

”Olemme suurella mielenkiinnolla mukana tarjoamassa langatonta lähiverkkoa käyttävää puheratkaisua Innoparkin työntekijöille Aina on uusia teknologioita hyödyntävien palvelukonseptien edelläkävijä ja haluamme tarjota edistyneitä matkaviestimiä tehokkaaseen yrityskäyttöön”, toteaa johtaja Rauno Toivonen Nokia Enterprise Solutions- toimialaryhmästä.

Aina Group on yrityskokonaisuus, jolla on kolme toisiaan tukevaa toimialaa: media, tietoliikenne ja tietotekniikka. Ainan tavoitteena on olla merkittävä uuden ajan palveluyritys, joka hyödyntää toimialojensa keskinäistä yhteistyötä, seudullisuutta ja uusinta teknologiaa sekä tarjoaa asiakkaille kattavaa kokonaispalvelua. www.ainagroup.fi

Teknologiakeskus Innopark Oytarjoaa toimitiloja ja niihin liittyviä palvelukokonaisuuksia yritysten eri kehitysvaiheisiin sekä hallinnoi ja toteuttaa erilaisia Hämeenlinnan seudun elinkeinoelämää kehittäviä projekteja. Innoparkin osaamis-/teknologia-alat kehittämisessä ovat tieto-, viestintä-, metalli-, ympäristö- ja hyvinvointiteknologiat. www.innopark.fi

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet- järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.

Lisätietoja:

Aina Group, Business Manager Pentti Hietamäki, puh. 040 820 7763, pentti.hietamaki@aina.fi

Innopark, toimitusjohtaja Pekka Jalava, pekka.jalava@innopark.fi

Cisco, myyntijohtaja Reijo Lähde, puh. 0400 651615, reijo.lahde@cisco.com