TeliaSonera testaa ensimmäisenä eurooppalaisena operaattorina yritysasiakkaiden langatonta IP-puhelinratkaisua Nokian ja Ciscon kanssa

16.02.2006

(3GSM World Congress, Barcelona) TeliaSonera on ensimmäinen operaattori Euroopassa, joka testaa yritysasiakkaille tarjottavaa langatonta, WLAN:in kautta toimivaa VoIP-ratkaisua yhteistyössä Nokian ja Cisco Systemsin kanssa. Testi on yksi TeliaSoneran lukuisista hankkeista, joilla se ottaa johtoaseman uusien palveluiden tarjoajana asiakkaiden siirtyessä kiinteän verkon palveluista matkaviestin- ja internet-pohjaisiin palveluihin.
Pohjoismaissa hiljattain tehdyt yritystutkimukset osoittavat, että IP-puhe, eli matkapuhelinverkon ja kiinteän verkon puhelinliikenteen yhdentyminen yhdeksi yhteiseksi IP-puhelinliikenneratkaisuksi, on yhä korkeammalla yritysten IT-investointien listalla. Pääasialliset syyt ovat parantunut tehokkuus, kustannussäästöt ja helppous. IP-pohjainen puhelinratkaisu mahdollistaa lisäksi yritysten puhelinjärjestelmän ja IT-järjestelmien pidemmälle viedyn integraation jatkossa.

"Tällä alueella on suuria kasvumahdollisuuksia ja me aiomme olla yhdentyneiden matkaviestinpalvelujen ja hallinnoitujen IP-puheratkaisujen sekä muiden IP-pohjaisten viestintäratkaisujen johtava palveluntarjoaja. TeliaSoneralla on vahva asema viestintäratkaisujen järjestelmäintegraattorina ja sekä kiinteän verkon että matkapuhelinverkon palveluiden tarjoajana, jolla on kokemusta koko ratkaisun tarjoamisesta hallintapalveluna", sanoo TeliaSonera AB:n toimitusjohtaja Anders Igel.

"Testit Nokian ja Ciscon kanssa ovat osa TeliaSoneran päämäärää tarjota asiakkaille helppokäyttöinen langaton VoIP-konsepti. Olemme tyytyväisiä ollessamme ensimmäinen eurooppalainen operaattori, joka tekee testejä tällä alueella kahden vahvan yhteistyökumppanin kanssa. Helppous, turvallisuus ja laatu ovat tärkeitä asioita, joita nyt testataan perusteellisesti kaikkien osapuolten kanssa", jatkaa Anders Igel.

"Vaikka kaikki yritykset hyötyvätkin matka- ja IP-puheluiden yhdentymisestä, kaikki eivät ole innokkaita integroimaan ja operoimaan tarvittavia järjestelmiä itse. Monet yritykset tulevat etsimään palveluntarjoajia, jotka tarjoavat yhdentyneen puheen ja viestinnän palveluna, sanoo General Manager Jaakko Olkkonen Nokian Voice Solutions -yksiköstä. "Olen iloinen, kun oman alansa johtaja, TeliaSonera, on samaa mieltä tässä asiassa ja ottaa ensimmäiset askeleet Nokian ja Ciscon kanssa kohti yhdentymisen etujen tarjoamista omille asiakkailleen".

"Noin 22% yrityskäyttäjistä soittaa matkapuhelimella työpöytänsä äärestä, joten useimmat tietohallintojohtajat ovat huomanneet yritysten hyötyvän välittömästi langattomista IP-puhelimista, jotka toimivat saumattomasti langattomien Cisco Unified -lähiverkkojen ja matkapuhelinverkkojen yli", sanoo Mahmoud Dasser, Cisco Systemsin Worldwide Mobility Partnership -toiminnosta vastaava johtaja. "Ciscon ja Nokian yrityksille kehittämä langaton ratkaisu auttaa yrityksiä kohentamaan tuottavuutta ja reaktiokykyä. TeliaSoneralla on oikeanlainen osaamisen ja palveluiden yhdistelmä palvelun toimittamiseksi pohjoismaisille ja Baltian alueen asiakkaille.TeliaSoneran testit auttavat tekemään langattomasta yrityksestä todellisuutta tehostamalla yritysviestintää sekä parantamalla sen hallittavuutta ja kustannustehokkuutta".

Yksi puhelin - missä oletkin
Langaton VoIP-ratkaisu yritysasiakkaille tarkoittaa, että käyttäjillä on mahdollisuus työskennellä täysin langattomasti ja samalla pitää kulut hallinnassa. Työntekijä tarvitsee vain yhden puhelimen sijainnistaan riippumatta. Toimiston sisällä puhelin hyödyntää yrityksen IP- ja WLAN-verkkoa. Kun käyttäjä lähtee toimistosta, puhelin siirtyy käyttämään matkaviestinverkkoa, mutta säilyttää sellaiset toiminnot kuin lyhytnumerot, kalenterin, yhteystiedot jne.

Testit on suunniteltu arvioimaan tekniikan toimivuutta ja käytettävyyttä, WLAN-infrastruktuuria, siirtymistä WLAN-, matkaviestin- ja IP-verkkojen välillä sekä äänenlaatua eri ympäristöissä.

TeliaSonera tekee jatkuvasti työtä eri tekniikoiden ja niiden potentiaalisten sovellusten yhdentämiseksi, jotta sen asiakkailla olisi mahdollisuus olla entistä tehokkaampia, minkä nämäkin pilottitestit Nokian ja Ciscon kanssa osoittivat. TeliaSonera testaa tällä hetkellä myös UMA-tekniikkaan perustuvaa langatonta VoIP-ratkaisua tanskalaisia ja ruotsalaisia kuluttajia varten. Connect, alustasta riippumaton palvelu langatonta laajakaistaliityntää varten, on yksi lisäesimerkki siitä, kuinka TeliaSonera työskentelee helppouden puolesta asiakkaittensa hyväksi.

###

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com . Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.