10.04.2006

"Go wireless at home" : Nokia 770 Internet Tablet yhdistettynä Linksysin verkkolaitteisiin

Helsinki/Lontoo, 10.4.2006 – Nokia, johtava langattoman viestinnän yritys, ja Cisco Systemsin liiketoimintayksikkö Linksys(R), joka tunnetaan kuluttajille ja pienyrityksille tarkoitettujen puhelinjärjestelmien, langattomien laitteiden ja verkkolaitteiden johtavana toimittajana, julkistivat tänään yhteisen tuotepaketin, "Go wireless at home", johon kuuluu Nokia 770 Internet Tablet -laite yhdistettynä Linksysin nopeaan langattomaan reitittimeen tai modeemiin. Tämä käyttäjäystävällinen ja turvallinen Internet-tuotepaketti on suunniteltu tekemään Internetin kotikäytöstä helppoa, vaivatonta ja langatonta Nokia 770 Internet Tablet -laitteen ja Linksysin uusimpien ratkaisujen avulla.

"Digitaalinen koti on tällä hetkellä yksi kuluttajaelektroniikan kiinnostavimmista trendeistä. Nokia aikoo pysyä kehityksen kärjessä tarjoamalla ratkaisuja, jotka tuovat Nokia 770 Internet Tablet -laitteen kaltaiset mobiililaitteet digitaalisen kodin laitetarjontaan. Yhteistyö Linksysin kanssa on mainio esimerkki uusista ratkaisuista, jotka parantavat laitteiden käyttömukavuutta kotona", sanoo johtaja Ari Virtanen, Convergence Products, Nokia.

"Yhteistyömme tuo langattoman verkottumisen edut ja vapauden koteihin. Sekä Nokia 770 Internet Tablet -laitteen että Linksysin langattomien reitittimien ja modeemien muotoilu ja käytettävyys erottuvat varmasti edukseen digitaalisessa kodissa. Tämä on todella kiehtova paketti kenelle tahansa digitaalisesta elämäntavasta kiinnostuneelle", sanoo Linksysin Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan myyntijohtaja Robert Auci.

Kannettava Nokia 770 Internet Tablet -laite tarjoaa laajakaistayhteyden internetiin Wi-Fi-yhteyden kautta tai Bluetooth-yhteyden ja yhteensopivien mobiililaitteiden avulla. Laitteen korkearesoluutionäyttö soveltuu erinomaisesti verkkosivujen selailuun. Nokia 770 Internet Tablet -laitteessa on Internet-selain, sähköposti, News Reader -palvelu ja mediasoittimet musiikin kuuntelua ja videoiden katselua varten. Laitteessa on Nokia Internet Tablet -ohjelmisto, joka perustuu suosittuihin Linux- ja Open Source-teknologioihin. Maemo-verkkosivusto (www.maemo.org) tarjoaa avoimen lähdekoodin kehittäjille työkaluja ja mahdollisuuden tehdä yhteistyötä uusien sovellusten luomiseksi. Jo lukuisat kehittäjät ovat luoneet yli sata sovellusta laitteelle. Kattava lista Nokia 770 Internet Tablet -laitteen ominaisuuksista ja ohjelmistotuesta on osoitteessa www.nokia.com/770.

Tuotepaketti sisältää monia modeemi- ja reititinvaihtoehtoja, kuten SpeedBooster-teknologiaa käyttävän Linksys WRT54GS Wireless-G Broadband Router -reitittimen ja WAG54GX2 Linksys Wireless-G ADSL Gateway -modeemin, joka käyttää MIMO-teknologiaan perustuvaa SRX200-tekniikkaa. Nämä testatut laitteet sopivat saumattomasti yhteen Nokia 770 Internet Tablet - laitteen kanssa ja tarjoavat parhaan mahdollisen suorituskyvyn.

Saatavuus
Nokia/Linksys-tuotepakettia saa alkuvaiheessa Nokian verkkosivuilla olevan linkin kautta (www.nokia.com/770) Isossa-Britanniassa, Irlannissa, Saksassa, Italiassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Hollannissa, Espanjassa, Ranskassa, Itävallassa ja Belgiassa.

Linksys
Vuonna 1988 perustettu Linksys, Cisco Systemsin liiketoimintayksikkö, tunnetaan kuluttajille ja pienyrityksille tarkoitettujen puhelinjärjestelmien, langattomien laitteiden ja Ethernet-verkkolaitteiden johtavana toimittajana. Linksys tekee verkottumisen helpoksi ja edulliseksi asiakkailleen tarjoamalla innovatiivisia, palkittuja tuotteita, jotka sopivat saumattomasti yhteen lukuisten laitteiden ja sovellusten kanssa. Linksys tarjoaa asiakkailleen myös palkittua tuotetukea. Lisätietoja: www.linksys.com/uk

Nokia
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kehittymistä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia. Nokia tarjoaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita sekä operaattoreille että yrityksille. (www.nokia.com)

Lisätietoja lehdistölle:

Linksys
Angela Hepburn
Puh. +33 1 58 04 33 42
ahepburn@cisco.com

Nokia, Multimedia
Viestintä
Puh. 7180  45725
www.nokia.com

*Todellinen suoritusteho, nopeus ja kantama riippuvat monesta tekijästä, kuten etäisyydestä tukiasemaan, verkon kuormituksesta, rakennusmateriaaleista, käyttöjärjestelmästä, verkon kokoonpanosta, häiriöistä ja muista haittatekijöistä.

Linksys on Cisco Systemsin ja/tai sen Yhdysvalloissa tai muissa maissa sijaitsevien tytäryhtiöiden tavaramerkki tai rekisteröity tavaramerkki

Copyright (C) 2006 Cisco Systems, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.