Liikevaihto kasvoi lähes neljänneksen

Lehdistötiedote, 09.11.2006

Cisco Systems Inc. (NASDAQ: CSCO) julkisti 28.10.2006 päättyneen ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksen tilikaudelta 2007. Ciscon liikevaihto ensimmäisellä vuosineljänneksellä oli 8,2 miljardia dollaria, kun se vastaavasti edellisen tilikauden ensimmäisellä neljänneksellä oli 6,5 miljardia dollaria (kasvua 24,9 %).

Yhtiön tilikauden 2007 ensimmäisen vuosineljänneksen nettotulos (GAAP) oli 1,6 miljardia eli 0,26 dollaria osakkeelta. Nettotulos (GAAP) oli edellisen tilikauden ensimmäisellä vuosineljänneksellä 1,3 miljardia eli 0,20 dollaria osakkeelta.

Yhtiön nettotulos (non-GAAP) oli tilikauden 2007 ensimmäisellä vuosineljänneksellä 1,9 miljardia eli 0,31 dollaria osakkeelta, kun se edellisen tilikauden ensimmäisellä vuosineljänneksellä oli 1,6 miljardia eli 0,25 dollaria osakkeelta.

Tilivuoden 2006 kolmannella vuosineljänneksellä tehty Scientific Atlanta -yrityskauppa toi 584 miljoonaa dollaria tilivuoden 2007 ensimmäisen neljänneksen myyntiin.

"Cisco teki jälleen vahvan vuosineljänneksen. Teimme ennätyksiä liikevaihdossa, nettotuloksessa sekä osakekohtaisessa tuloksessa. Liiketoimintamme vahva kehitys osoittaa, että asiakkaamme enenevässä määrin jakavat visiomme. Näkemyksemme mukaan tietoverkko muodostaa perustan kaikelle viestinnälle ja tietotekniikalle sekä muuttaa tapoja kommunikoida ja keinoja tehdä yhteistyötä. Tämän strategiamme mukaisesti uskommekin nyt olevamme hyvällä kasvu-uralla", sanoo Ciscon pääjohtaja John Chambers.

Yhtiön tilikauden 2007 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana Cisco vei päätökseen yrityskaupat tilauspohjaisten televisio-, video- ja viihdepalveluiden tuotantojärjestelmien ohjelmisto- ja teknologiatoimittaja Arroyo Video Solutionsin sekä 802.1x-standardin mukaisia tietoturvaohjelmistoja valmistavan Meetinghouse Data Communicationsin osalta.

Tuoreimmat Ciscon ratkaisujulkistuksista olivat Cisco TelePresence ja Cisco Digital Media System. Cisco TelePresence on ratkaisu visuaaliseen kanssakäymiseen ajasta ja paikasta riippumatta. Se yhdistää HDTV-video- ja ääniteknologiat kokonaisuudeksi ja tuo IP-verkon kautta kokonaan uuden kokemuksen ihmisten väliseen viestintään.

Cisco Digital Media System puolestaan on IP-verkkojen videopohjainen viestintäratkaisu, jolla erityyppiset organisaatiot ja ihmiset voivat tehostaa reaaliaikaista, verkkopohjaista, ajasta ja paikasta riippumatonta yhteydenpitoa työntekijöiden, asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa. Cisco Digital Media System -ratkaisun avulla voidaan luoda ja hallinnoida videosisältöä verkossa ja jakaa sitä joko "suorana lähetyksenä" tai tarpeen mukaan.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote ja lisämateriaalia saatavilla osoitteissa:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2006/fin_110806.html?CMP=ILC-001
http://newsroom.cisco.com/dlls/2006/hd_110806b.html

###

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.