Cisco julkisti uuden yhtenäisen kokonaisviestintäratkaisun, joka virtaviivaistaa liiketoimintaprosesseja ja parantaa tuottavuutta

08.03.2006

Uudet läsnäolotietoja hyödyntävät sovellukset, työpöydän välineet, mobiili-integraatio ja kehittynyt verkon älykkyys parantavat liiketoiminnan ketteryyttä ja asiakaspalvelua

Cisco julkisti uuden yhtenäisen Cisco Unified Communications -kokonaisviestintäratkaisun, jonka puhe-, data- ja videotuotteet sekä -sovellukset auttavat kaikenkokoisia yrityksiä kommunikoimaan tehokkaasti. Ratkaisun avulla yritykset voivat integroida viestintäjärjestelmänsä it-ympäristöönsä ja virtaviivaistaa liiketoimintaprosessejaan.

Cisco Unified Communications -ratkaisu perustuu Ciscon joulukuussa 2005 julkistamaan Service Oriented Network Architecture (SONA) -arkkitehtuuriin. Uusi Cisco Unified Communications -ratkaisu on avoin ja joustava alusta reaaliaikaiselle kommunikaatiolle. Kun dataverkkoa käytetään palvelun alustana, järjestelmä auttaa työntekijöitä tavoittamaan oikeat resurssit tarjoamalla heille läsnäolo- ja preferenssitietoa. Läsnäolotiedon avulla kollega näkee tietokoneeltaan tai puhelimeltaan, onko tavoitettava henkilö paikalla ja onko hänellä jokin viestintäväline käytettävissä. Preferenssitiedon avulla henkilö voi määritellä viestintäsääntöjä, kuten millaisin keinoin häntä voi tavoitella esimerkiksi palaverin aikana (chat-viestit jne.).

”Cisco Unified Communications -ratkaisu on ensimmäinen aito seuraavan sukupolven IP-viestintäjärjestelmä, joka ei tarjoa vain puhelinpalveluita vaan monimediaviestintäympäristön, jossa puhe, video ja data yhdistyvät saumattomasti yhteen järjestelmään. Se on myös ensimmäinen uusi Ciscon järjestelmä, joka tukee täysin SONA-arkkitehtuuria”, sanoo kehitysjohtaja Charles Giancarlo Cisco Systemsiltä.

”Ciscon SONA-arkkitehtuurin myötä verkon mahdollisuudet laajentuvat sovellusten, prosessien ja resurssien optimointiin ja sitä kautta suurempien liiketoimintahyötyjen saavuttamiseen.
SONA-arkkitehtuuriin perustuva yhtenäinen kokonaisviestintäratkaisu mahdollistaa arkipäiväisten, työntekijöiden välisten viestintähaasteiden yksinkertaistamisen älykkään verkon avulla”, Giancarlo jatkaa.

Cisco Unified Communications -ratkaisu perustuu alan johtavaan IP-tuotevalikoimaan, johon kuuluvat Cisco CallManager, Cisco Unity, Cisco MeetingPlace ja Cisco IP Contact Center, jotka nyt sisältävät uudet innovatiiviset tuotteet, sovellukset, ominaisuudet ja toiminnallisuudet. Uuteen Cisco Unified Communications -ratkaisuun kuuluvat Cisco Unified Personal Communicator, Cisco Unified Presence Server ja Customer Interaction Analyzer. Ciscon asiakkaat voivat päivittää olemassa olevat järjestelmänsä uuden ratkaisun mukaisiksi.

  • Cisco Unified Personal Communicator antaa työntekijöille mahdollisuuden jakaa informaatiota reaaliaikaisesti. Sen käyttäjäystävällinen graafinen käyttöliittymä (GUI) tekee siirtymisen eri viestintäsovellusten välillä helpoksi. Ratkaisu yhdistää yksittäiset sovellukset työasemassa, puhelimessa ja verkossa. Käyttämällä dynaamista läsnäolotietoa työntekijät voivat etsiä kontaktejaan hakemistosta ja olla heihin yhteydessä puheen tai videon välityksellä. Liikkuvat työntekijät pääsevät käsiksi näihin työkaluihin missä tahansa.
  • Cisco Unified Presence Server kerää tietoa käyttäjän tilasta, esimerkiksi käyttääkö hän jotakin laitetta tietyllä hetkellä. Hyödyntämällä tätä tietoa Cisco Unified Personal Communicator ja Cisco Unified CallManager auttavat käyttäjiä saamaan yhteyden kollegoihinsa tehokkaammin kertomalla käyttäjälle sopivimman viestintätavan.
  • Customer Interaction Analyzer maksimoi tehokkaan viestinnän asiakkaiden kanssa tuomalla uuden lähestymistavan Call Center -asiakaspalvelun analytiikkaan. Ratkaisu kerää tietoa kommunikaatiosta asiakkaan kanssa – kuten verkon kautta tapahtuneesta itsepalvelusta ja Call Center-henkilökunnan vastaamista puheluista – ja hyödyntää kertynyttä tietoa, kuten hiljaisia hetkiä tai käytettyjä sanarakenteita. Kerättävää informaatiota voidaan hyödyntää esimerkiksi Call Center -henkilökunnan koulutuksessa ja palveluprosessin kehittämisessä.

Cisco Unified Communications -ratkaisun lisäominaisuudet:

  • Cisco Unified CallManager 5.0, Cisco Unified CallManager Express 3.4 ja Survivable Remote Site Telephony (SRST) 3.4 tukevat nyt automaattisesti SIP:tä (Session Initiation Protocol) avaamalla järjestelmän standardipohjaisten ohjelmoijien yhteisöille säilyttäen kuitenkin nykyisen tietoturvatason. Uusi ohjelma, SIP Verified, tarjoaa kolmansille osapuolille SIP-rajapinnan yhteensopivuustestauksen puhe-, data- ja videoyhteyksissä.
  • Cisco Unified CallManager 5.0:n uusi Linux-pohjainen laiteversio on saatavilla nyt ja versio, joka perustuu nykyiseen käyttöjärjestelmään on saatavilla kahdentoista kuukauden kuluessa.

”Miercom on tutustunut Cisco Unified Communications -ratkaisuun ja nähtyämme sen toiminnassa uskomme, että Cisco on hypännyt eteenpäin kilpailussa monella alueella”, sanoo Miercomin johtaja Ed Mier. ”Ciscon standardipohjainen SIP-implementaatio on yhteensopiva Skinny Client Control Protocol (SCCP) -protokollan kanssa. Tämä turvaa asiakkaan investoinnit, ja järjestelmä mukautuu uusiin tarpeisiin joustavasti”.

Cisco jatkaa viestintäsaarekkeiden yhdistämistä innovatiivisilla ratkaisuilla, jotka perustuvat yritysten Wi-Fi (802.11) -verkkoihin ja julkisiin GSM-verkkoihin. Yhteistyössä johtavien langattomien päätelaitetoimittajien Nokian ja RIM:n kanssa kanssa Cisco tuo pian markkinoille dual mode- Smartphone-puhelinratkaisut, jotka parantavat liikkuvien työntekijöiden tuottavuutta sekä toimistossa että toimiston ulkopuolella. Nämä laitteet helpottavat kommunikointia ja auttavat yrityksiä hallitsemaan kustannuksiaan laskematta tuottavuutta.

Cisco ja sen kumppanit tarjoavat elinkaarilähestymistapaa Ciscon Unified Communications -ratkaisun hyödyntämiseen ja hallintaan. Ciscon uudet Operate Services -palvelut yhdistävät tekniset tukipalvelut, kuten palvelimien vaihdot, sovellusohjelmistopäivitykset sekä laite- ja ohjelmisto-ongelmien ratkaisun yhteen palveluun, joka kattaa koko järjestelmän. Varmistaakseen oikean toteutuksen Cisco tarjoaa myös suunnittelu- ja kehityspaketteja ja optimointipalveluita, jotka on paketoitu helposti tilattavaksi kokonaisuudeksi.

Cisco julkisti suuren määrän uusia puhelimia ja päivityksiä olemassa oleviin sovelluksiin. Lisäksi Cisco Unified CallManager ja Cisco Unified IP-puhelin on nyt lokalisoitu Kiinan, Korean ja Japanin markkinoille.


Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2006/prod_030606.html?CMP=ILC-001

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, p. 0204 7061
Jukka Nurmi, kehityspäällikkö, jukka.nurmi@cisco.com

Suomenkielinen internet-sivusto:
http://www.cisco.com/web/FI/solutions/unified_communications/unified_communications_home.html

###

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset