03.07.2006

Kanavien yhdistäminen nostaa nopeuksia ja laskee investointikuluja.

Cisco Systems julkisti yhteistyössä Linksysin ja Scientic-Atlantan kanssa uutta teknologiaa ja ratkaisuja, joilla kaapeli-tv-operaattorit voivat nousta johtavaan asemaan nopeasti kasvavalla laajakaistapalvelujen markkinoilla.

Cisco Wideband Cable Solution perustuu useiden RF-kanavien yhdistämiseen loogisesti sekä kehittyneiden modulaatioratkaisujen käyttöön. Tämä mahdollistaa joustavasti korkeat laajakaistanopeudet (jopa useita satoja megabittejä/sekunti) ja laskee samalla merkittävästi investointikuluja per siirrettävä datamäärä. Uusi ratkaisu tukee myös tärkeää DOCSIS 3.0 -standardia ja perustuu Cisco uBR10012 -ratkaisun uusiin ominaisuuksiin sekä uusiin modeemeihin Linksysiltä ja Scientic-Atlantantalta.

”Näemme, että markkina kehittyy maailmanlaajuisesti nopeasti, ja menestyäkseen kilpailussa operaattoreiden on parannettava palvelujaan ja samalla noustava pelkästä bitin siirrosta tarjoamaan houkuttelevia palvelupaketteja ja elämyksiä asiakkaille”, sanoo Ciscon kaapeli-tv ja videoratkaisuista vastaava johtaja Paul Bosco.

Operaattorit testaavat uutta tekniikkaa suurella kiinnostuksella
 
Useat johtavat Pohjoismaissa toimivat operaattorit kuten ruotsalainen Com Hem ja tanskalainen TDC Kabel TV ovat kehittämässä palvelujaan Ciscon tekniikan avulla uudelle tasolle.

“Olemme testanneet Ciscon uutta ratkaisua jonkin aikaa ja olemme vaikuttuneita sen suorituskyvystä ja ominaisuuksista”, sanoo Com Hemin tekninen johtaja Martin Kull.  “Pystymme hyödyntämään nykyisen järjestelmämme ja päivittämään sen edullisesti aivan uudelle tasolle – tuplaamaan kapasiteetin ja tarjoamaan markkinan johtavia laajakaistapalveluita.”

“Pohjoismaiden suurimpana kaapeli-tv-operaattorina olemme on yhdessä Ciscon kanssa valmistelemassa verkkoamme tulevaa DOCSIS 3.0 -standardia varten”, kertoo tekninen johtaja Jørgen Michaelsen TDC Kabel TV:stä. “Verkkomme pohjautuu Cisco uBR10012 CMTS -ratkaisuun, joka tarjoaa meille sopivan luotettavuuden ja suorituskyvyn. Yhdessä Ciscon kanssa olemme valmiita viemään palvelumme seuraavalle tasolle.”

“Uusi järjestelmä mahdollistaa 100Mbit-nopeudet ja siihen pohjauten voimme tarjota uuden sukupolven laajakaistapalvelupaketin – kaikki kodin viihde-, informaatio- ja viestintäpalvelut – yhdellä sopimuksella ja verkkoliittymällä helposti ja luotettavasti.” sanoo tuotteista vastaava johtaja Jes Nicolaisen, TDC Kabel TV.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
tekninen johtaja Jaakko Hyttinen, jaakko.hyttinen@cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2006/prod_062106g.html

###

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.