Cisco tuo puhevalmiin langattoman verkon suuryrityksille yhteistyössä Intelin, Nokian ja RIMin kanssa

3.5.2006

Yhteistyö korostaa uutta trendiä VoIP:n ja langattoman lähiverkkoteknologian yhdistämisestä

Cisco Systems julkisti tekevänsä yhteistyötä Intelin, Nokian, Research In Motionin (RIM) ja muiden alan johtavien yritysten kanssa edistääkseen puhevalmiiden langattomien verkkojen käyttöönottoa suuryrityksissä. VoIP-teknologia ja langattomien verkkojen käyttö ovat kasvaneet voimakkaasti. Ciscon puhevalmiin langattoman verkon ominaisuudet sekä Cisco Compatible Extension -ohjelma luovat hyvän pohjan suuryrityksille, jotka haluavat ottaa käyttöön nämä yhdistyneet teknologiat ja hyödyntää langatonta verkkoa myös puheenvälitykseen.

“Uudet investoinnit langattomaan teknologiaan mahdollistavat liikkuville työntekijöille paremmat yhteydet. Lopputuloksena on uusi mobiilisovellusten luokka, jossa puhe ja langattomuus yhdistyvät”, kertoo IDC:n tutkimusjohtaja Abner Germanow.

Puhevalmis langaton verkko – uusi alusta suuryritysten tuottavuudelle

Puhevalmis langaton verkko on VoIP:in sekä langattomien verkkojen yhdistymiseen perustuva lähestymistapa, joka antaa suuryrityksille mahdollisuuden laajentaa joustavasti langattomuuden käyttöä puheviestintään. Olennaista on päätelaitteiden integroitavuus kehittyneeseen langattomaan lähiverkkoon optimaalisen suorituskyvyn takaamiseksi. Cisco tekee yhteistyötä Intelin, Nokian, RIMin sekä muiden toimialan edelläkävijäyritysten kanssa optimoidakseen asiakkaiden ja langattomien verkkojen osa-alueet. Tarkoituksena on, että yritykset voivat yksinkertaisesti ja turvallisesti ottaa käyttöön päätelaitteita, jotka ovat yhteensopivia ja tukevat puheen verkolta vaatimia kehittyneitä ominaisuuksia.

Ciscon Unified Wireless Network -verkko on puhevalmiin tietoverkon perusta. Eri päätelaitteita täydentävä Cisco Unified Wireless Network on optimoitu puheelle. Se perustuu skaalautuvaan, alhaisten kokonaiskustannusten arkkitehtuuriin, joka on tukee entistä laajempia käyttöympäristöjä. Laajenevat käyttöympäristöt ovat tyypillisiä asiakkaille, joilla on mobiileja puhesovelluksia. Lisäksi innovatiiviset ominaisuudet, kuten taattu palvelun laatu (QoS) sekä nopea ja turvallinen siirtyminen verkkojen välillä tekevät Cisco Unified Wireless Network -verkosta puhevalmiin.

“VoIP:n ja langattomuuden yhdistämisen edut ovat selviä, niiden avulla voidaan lisätä tuottavuutta sekä parantaa viestintää yhä liikkuvammassa työssä”, kertoo verkkoasiantuntija Brian Hoepner, Luther Midelfort Mayo Health Systemiltä. “Tunnetut toimialajohtajat, kuten Cisco, Intel, Nokia, RIM tukevat puhevalmiin langattoman verkon ominaisuuksia. Se vakuuttaa meidät siitä, että kun päätelaitteet ja tietoverkkojen osat vaihtuvat, meillä on optimaalinen valikoima kehittyneitä tuotteita mobiileille palveluille.”

Cisco Compatible Extensions – perusta puhevalmiille langattomuudelle

Ciscon Compatible Extensions -ohjelma varmistaa sellaisten päätelaitteiden laajan saatavuuden, jotka ovat yhteensopivia Ciscon WLAN-infrastruktuurin kanssa ja hyödyntävät Ciscon innovaatioita tietoturvassa, liikkuvuudessa, laadukkaissa palveluissa sekä tietoverkkojen hallinnassa.

Kokonaisvaltainen lähestymistapa puhevalmiille langattomuudelle alkaa päätelaitteen ja verkon välisestä rajapinnasta. Tältä osin päivitetty Cisco Compatible Extensions -ohjelma tukee puhesovelluksia. Cisco Compatible Extension -integraatio yhteistyökumppaneiden, kuten Nokian ja Intelin kanssa auttaa varmistamaan paremman tietoturvan puhekäytössä olevan langattoman lähiverkon käyttäjille, verkkojen välisen siirtymisen yrityskampuksilla sekä parannetut hallinnointiominaisuudet radioviestinnän häiriöiden huomaamiseksi ja estämiseksi. Viimeisin Cisco Compatible Extensions -versio sisältää parannuksia laitteiden akkujen kestävyydelle ja puheliikenteen priorisoinnille parhaimman äänenlaadun saavuttamiseksi, sekä varmistaa mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen analysoimalla puheliikenteen liikenneparametreja.

“Cisco Compatible Extensions mahdollistaa kumppaneiden puhepalvelutarjonnan, tarjoamalla luotettavan ja optimoidun tietoverkkoinfrastruktuurin. Tämä on puhevalmin langattoman tietoverkon ydin”, sanoo johtaja Brett Galloway, Ciscon Wireless Networking -liiketoimintayksiköstä. “Yhteistyössä Intelin, Nokian, RIMin ja muiden kanssa olemme yhdistämässä kolmea asiaa: kiinteän ja langattoman verkon, puhe- ja datatarjonnan sekä toimialan tuen Ciscon ja sen kumppaneiden tarjonnalle.

Lisätietoja:
Tietoliikenneasiantuntija Tomi Järventie, tomi.jarventie@cisco.com