TietoEnator tarjoaa data-, tallennus- ja keskuskoneiden liitettävyyspalveluita Ciscon uuden optisen siirtojärjestelmäratkaisun avulla

02.03.2006

Yksi Euroopan suurimmista tietotekniikan palveluyrityksistä hyödyntää Ciscon datakeskusarkkitehtuuria verkkopalvelunsa virtualisoinnissa.

TietoEnator tuo markkinoille tiheään aallonpituuskanavointiteknologiaan (DWDM) perustuvat hallitut optiset liitettävyyspalvelut hyödyntäen Cisco ONS 15454 Multiservice Transport Platform -järjestelmän (MSTP) ohjelmistoversiota 7.0. TietoEnator tarjoaa uusia entistä nopeampia gigabittiluokan asiakasyhteyksiä hyödyntämällä uuden ohjelmistoversion ominaisuuksia ja uudelleenkonfiguroitavaa optista kanavointikykyä (ROADM). Uusi optinen verkkoratkaisu toteutetaan yhteistyössä Ciscon ja IBM:n kanssa.

Uusi optinen ratkaisu on osa Ciscon datakeskusarkkitehtuuria, jota hyödynnetään TietoEnatorin neljässä datakeskuksessa Suomessa.

”Valitsimme Ciscon ROADM-teknologian, koska se mahdollistaa uusien datakeskusten ja asiakasyhteyksien liittämisen verkkoomme ilman käyttökatkoksia”, kertoo globaaleista operaatioista vastaava johtaja Tero Ahokas TietoEnatorilta.

”Uusi 10 Gbit/s datamux-kortti myös auttaa meitä keskittämään useita erillisiä data-, tallennus- ja keskuskoneyhteyksiä yhdelle optiselle kanavalle, mikä vähentää merkittävästi tarvittavien liitäntäkorttien määrää ja nopeuttaa palveluidemme käyttöönottoa.”, Ahokas jatkaa.

TietoEnatorin optinen siirtoverkko ROADM-toiminnallisuudella Suomessa

Cisco Systemsin ROADM-teknologia hyödyntää Integrated Planar Lightwave Circuit (iPLC)-pohjaista teknologiaa ja tarjoaa täyden joustavuuden yksittäisten asiakasyhteyksien määrittelyyn ROADM-kykyisten solmujen välillä. Ciscon älykäs, tiheään aallonpituuskanavointiin perustuva ratkaisu helpottaa TietoEnatorin verkon ylläpitoa ja nopeuttaa palveluiden tuottamista asiakkaille.

Uuden ratkaisun avulla TietoEnator pystyy yhdistämään erilaisia liikennetyyppejä, kuten Gigabit Ethernet-, Fibre Channel- ja keskuskoneliitännät (FICON, ESCON & Sysplex) yhdeksi ainoaksi 10Gbit/s-aaltopituudeksi. Uusi ratkaisu vähentää TietoEnatorin verkon ylläpitokustannuksia nopeuttamalla provisiointia ja vähentämällä tarvittavien varaosien määrää.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2006/prod_030206.html

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, p. 0204 7061
Lauri Toropainen, tietoliikenneasiantuntija, lauri.toropainen@cisco.com

###

TietoEnator on yksi tehokkaan tietoyhteiskunnan pääarkkitehdeistä ja yksi Euroopan suurimmista tietotekniikan palveluyrityksistä. TietoEnator konsultoi, kehittää ja hoitaa asiakkaidensa liiketoiminnan ydinjärjestelmiä verkottuvassa maailmassa. Palvelut perustuvat syvään asiakastoimialojen ja viimeisimmän tietotekniikan osaamiseen. Yhtiöllä on 15 000 asiantuntijaa ja toimipaikat yli 25 maassa.
www.tietoenator.com

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset