30.09.2005

Uusi InfiniBand -pohjainen Server Fabric Switching Portfolio -kytkinperhe
sekä VFrame -datakeskuksen virtualisointiohjelmisto tuovat ensimmäisen verkkolähtöisen ratkaisun tarvelähtöiseen tietojenkäsittelyyn

Cisco Systems on julkistanut InfiniBand-pohjaisen Server Fabric Switching Portfolio
(SFS) -kytkinperheen sekä VFrame -datakeskuksen virtualisointiohjelmiston. Ciscon datakeskusarkkitehtuuria täydentävät ratkaisut muodostavat älykkään datakeskuksen ytimen ja hallintajärjestelmän. Ne tuovat asiakkaille joustavasti käyttöön verkossa olevien tietokoneiden laskenta- ja tallennusresurssit sekä tulo- ja lähtökapasiteetin yritysverkon yli. Cisco-ratkaisut, yhdessä johtavien IT-alan järjestelmä- ja tallennusratkaisujen valmistajien tarjonnan kanssa, mahdollistavat entistä tarvelähtöisemmän tietojenkäsittelyn (utility computing).

“InfiniBand on mitä mainioin teknologia-alusta verkon toiminnallisuuden tehostamiseen entisestään. Ottamalla irti hyödyt sen tietoturva- ja hallinnointimahdollisuuksista, kuten myös sen suorituskyvystä sekä alhaisesta viiveestä, voimme tarjota asiakkaillemme korkean suorituskyvyn tietoverkon. Ratkaisussa yhdistyvät yksi verkko, joustava tulo- ja lähtökapasiteetti sekä datakeskuksen tehokas virtualisointi”;, kertoo Jayshree Ullal, Ciscon datakeskus-, kytkin- ja tietoturvaosaston johtaja.

Tuore Cisco SFS -ratkaisuperhe hyödyntää InfiniBand -teknologiaa. Sen myötä voidaan rakentaa esimerkiksi korkean suorituskyvyn ja matalan kytkentäviiveen sisältävä verkko palvelinten yhdistämiseksi (ns. grid-verkko). Yhdessä SFS-kytkimeen asennettavien Ethernet- ja kuitukanavakorttiliitäntöjen kanssa voidaan grid-verkon palvelimet yhdistää saumattomasti lähi- ja tallennusverkon resursseihin Cisco Catalyst- tai Cisco MDS 9000 -kytkinten avulla.

Cisco SFS-tuotevalikoima sisältää seuraavat tuotteet:

  • Cisco SFS 7000 Series InfiniBand Server Switch -kytkimet
  • Cisco SFS 3000 Series Multifabric Server Switch -kytkimet
  • Cisco InfiniBand Host Channel Adapter -sovittimet

Cisco VFrame puolestaan tuo virtualisoinnin, instrumentoinnin ja provisioinnin palvelinresursseille ja mahdollistaa jatkossa Ciscon datakeskusresurssien hallinnan päästä päähän (end-to-end), mukaan lukien kytkimet, dataverkon, kuormantasauksen sekä tietoturvatuotteet. Tulevaisuudessa VFrame toimii perustana kaikelle end-to-end pohjaiselle hallinnalle, valvonnalle ja virtualisoinnille kattaen koko datakeskusratkaisun, ja tarjoten täten yhden provisiointityökalun koko datakeskuksen hallinnointiin. VFrame 3.0 tukee sekä Windows- että Linux-ympäristöjä.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2005/prod_092805b.html?CMP=ILC-001

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Tomi Jalonen, tietoliikenneasiantuntija, tomi.jalonen@cisco.com

###

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.