30.05.2005

Cisco Systems on julkistanut mittavan yhteistyösopimuksen Swisscomin kanssa uusien, innovatiivisten laajakaistapalveluiden kehittämisestä sekä kokonaan uuden sukupolven televerkon, NGN eli Next-Generation Network, toteuttamisesta vuoden 2005 aikana.

Uudet palvelut sisältävät kusta nnustehokkaita, suurikapasiteettisiä ja tietoturvallisia Ethernet-pohjaisia palveluita yritysasiakkaille sekä uudenlaisia “triple play” eli data-, puhe- ja videopalveluita kuluttajille.

"Sveitsissä yli 40 prosenttia kotitalouksista on jo laajakaistapalveluiden piirissä, joka on Euroopan kärkitasoa ja markkinat jatkavat nopeaa kasvua. Laajakaistamarkkinoilla on paljon mahdollisuuksia ja asiakkailla on selkeä tarve uusille palveluille. Innovatiivisia palveluita ovat muun muassa videokonferenssit, video-on-demand, valokuvien tallennus ja jakaminen, Internet Protocol (IP) -pohjaiset multimediapalvelut sekä High-definition TV. Nämä kaikki palvelut vaativat verkolta yhä enemmän kapasiteettia, joustavuutta ja suurempia nopeuksia", kertoo Patrice Haldemann, Swiscomin verkon kehittämisestä ja operoinnista vastaava johtaja.

"Yksi asia on varma, vaikka tulevaisuuden palveluita onkin vaikea kaikkia ennustaa. IP-pohjaisten multimediapalveluiden kysynnän, tekniikan kehittymisen ja uuden sukupolven verkon alhaisten tuotantokustannusten ansiosta verkkojen kapasiteetin tarve kasvaa räjähdysmäisesti. Ciscon kanssa kehittämämme verkkoarkkitehtuuri mahdollistaa riittävän kapasiteetin, palvelunlaadun ja luotettavuuden. Ciscon uuden sukupolven ratkaisut, esimerkiksi CRS-1 runkoreitittimet ja niiden teleoperaattoreiden runkoverkkoihin kehitetty Cisco IOS® XR
-käyttöjärjestelmä tuovat meille kilpailuetua näissä kriittisissä palveluiden ominaisuuksissa", jatkaa Haldemann.

Swisscom pystyy uudella verkollaan tuomaan markkinoille nopeasti uusia palveluita, yhdistämään kiinteän- ja mobiiliverkkojen palveluita ja nostamaan verkon kapasiteettia kahdeksankertaiseksi nykyisestä ja uskoo sen mahdollistavan seuraavan viiden vuoden kasvutavoitteet.

Swisscom on Europaan johtavia teleoperaattoreita joka panostaa merkittävästi markkinajohtajuuteen uuden liiketoiminnan, uusien innovatiivisten palveluiden sekä johtavan teknologiastrategian avulla jossa hyödynnetään uusinta teknologiaa laajakaista-, data- ja matkapuhelinverkoissa ja niiden yhdistämisessä.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2005/prod_051105b.html

Lisätietoja:

Cisco Systems Finland Oy
Jaakko Hyttinen, Tekninen johtaja
Puh. 0204 7061
jaakko.hyttinen@cisco.com

###

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com . Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.