Cisco Systemsin optinen ja SAN-teknologia tukee HP:n hallinnoimia High availability -datakeskuspalveluja Euroopassa, Lähi-idässä ja Aasiassa

28.2.2005

Ciscon tekniikan avulla HP pystyy lisäämään datan joustavuutta ja hyödyntämään olemassa olevia resursseja tehokkaammin

Cisco Systems julkisti, että HP käyttää Ciscon optiseen tiedonsiirtoon ja SAN-tallennusverkkoihin liittyviä teknologiaratkaisuja parantamaan liiketoiminnan kannalta kriittisten ja tehtäväkriittisten tietojen hallintaa ja joustavuutta yrityksen kaikissa Euroopan toiminnoissa. Ciscon ja HP:n yhteistyön tavoitteena on lisäksi auttaa HP:tä tarjoamaan erittäin joustavaa ja kestävää tiedonhallintapalvelua niin uusille kuin olemassa olevillekin asiakkaille uuden optisen ja SAN-infrastruktuurin pohjalta.

HP Services on linkittänyt Ciscon laitteiden avulla kaksi Euroopassa sijaitsevaa datakeskustaan, jotka ovat 84 km:n päässä toisistaan Grenoblessa ja Isle d'Abeaussa Ranskassa. Tällä tavoin on saatu aikaan erittäin joustava verkkoinfrastruktuuri, joka tukee yli 41 teratavua dataa ja yli 250:ssä HP ProLiant -palvelimessa toimivia hajautettuja sovelluksia.

"Ciscon optiseen verkkotekniikkaan ja tallennusverkkoon perustuva ratkaisu on laadultaan ensimmäisiä HP:llä, ja se osoittaa, miten organisaatiot voivat verkkotekniikan avulla sekä optimoida olemassa olevat resurssinsa ja suojata investointinsa että parantaa toimintaansa ja vähentää käyttökustannuksia", sanoi Cisco Systems EMEA:n Storage & Optical Business -toiminnoista vastaava johtaja Marcus Chambers.

Cisco ja HP kehittävät ja toimittavat yhteistyössä integroituja ratkaisuja, joiden avulla asiakkaat voivat toteuttaa älykkäitä rakennuksia, IP-viestintää (IP-puhelinliikennettä ja IP-puhelinpalvelukeskuksia), verkonhallintaa, verkkopalveluja ja -tukea, mobiileja liiketoimintaympäristöjä ja langattomia toimintoja sekä verkkotallennusta.

Näissä kahdessa Euroopassa sijaitsevassa datakeskuksessaan HP on ottanut käyttöön DWDM-tekniikkaan perustuvan optisen Cisco ONS 15540 -ympäristön, jossa datakeskusten välille on luotu suuren kapasiteetin yhteys Ciscon Catalyst® 6509- ja MDS 9509 Multilayer SAN Director -kytkinten avulla. Ratkaisu mahdollistaa verkon käytettävyyden maksimoinnin kummassakin datakeskuksessa.

"Osana pyrkimystään yhtenäistää kaikki Euroopassa sijaitsevat datakeskuksensa HP tuli siihen tulokseen, että kapasiteetin laajentaminen Ranskassa ja kahden datakeskuksen verkottaminen oli parempi ratkaisu kuin toisen datakeskuksen fyysinen laajentaminen", kertoi HP:n Euroopan-infrastruktuurista vastaava Patrick de Marcillac. "Ciscon kanssa kehittämämme ratkaisun ansiosta meillä on nyt infrastruktuuri, jonka avulla voimme tarjota asiakkaillemme enemmän tiedonhallintapalveluja. Koska HP:n omaksumalla, yritysten IT-ympäristön joustavuuteen tähtäävällä Adaptive Enterprise -strategialla ja Ciscon älykkäitä tietoverkkoja koskevalla visiolla on vahva synergia, HP ja Cisco luovat ja kasvattavat uusia markkinoita samalla, kun me voimme jatkossakin tarjota asiakkaille parhaan kokonaisvaltaisen elämyksen."

Cisco Systemsillä ja HP:llä on pitkään jatkunut strateginen liittouma, joka tarjoaa asiakkaiden koko liiketoiminnan tuottavuutta parantavia kokonaisvaltaisia Internet-liiketoimintaratkaisuja ja –palveluja. Niiden avulla asiakkaat saavat IP-pohjaisista investoinneistaan mitattavissa olevaa hyötyä. Yritykset toimivat yhteistyössä monilla teknologian aloilla ja eri markkinasegmenteillä, mukaan luettuna datakeskusinfrastruktuuri. Ne tarjoavat asiakkaille kaikkiin infrastruktuureja, ympäristöjä, sovellusintegraatioita ja palveluja koskeviin vaatimuksiin yhtenäisen, kokonaisvaltaisen ratkaisun, joka kattaa kaikki vaiheet suunnittelusta ja käyttöönotosta tekniseen tukeen. HP on Ciscon ainoa Global Certified Gold Partner -kumppani ja lisäksi optisten ratkaisujen osalta Advanced Technology Programme (ATP) -kumppani Euroopan, Lähi-idän ja Aasian markkinoilla.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/partners/news/2005/pr_prod_02-23.html

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy
Lauri Toropainen, tietoliikenneasiantuntija
Puh. 0204 7061
lauri.toropainen@cisco.com

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.