Cisco Business Communications Solution tuo pk-yrityksille integroidun IP-verkon viestintäratkaisun palveluineen

20.09.2005

Vastauksena pienten ja keskisuurten (pk) -yritysten tarpeisiin Cisco esittelee uuden älykkään, helppokäyttöisen ja turvallisen pk-yrityksille suunnatun viestintäratkaisunsa. Cisco Business Communications Solution -kokonaisuus koostuu pk-yrityksille räätälöidyistä tuotteista sekä tuki- ja muista palveluista, joiden avulla 20 - 250 henkilön kokoiset yritykset pääsevät hyödyntämään tähän saakka vain suuryritysten ulottuvilla olleita viestintäsovelluksia ja niiden etuja. Ciscon pk-yritysviestintäratkaisu auttaa pk-yrityksiä tehostamaan asiakaspalveluaan, parantamaan työn tuottavuutta sekä säästämään kustannuksia. Ratkaisun avulla myös Ciscon kumppanit voivat entistä paremmin vastata pk-yritysten tarpeisiin.

Osana Ciscon pk-yritysviestintäratkaisua Cisco esittelee myös uudet, pk-yrityksille suunnatut Cisco Catalyst Express 500 -sarjan kytkimet ja uutuuksia IP-viestintätuotteisiinsa, mukaan lukien uusia IP-viestintäsovelluksia sekä laajennuksia XML-pohjaisten internet-puhelinten tuotepalettiin.

”Ciscolla on pitkä kokemus tietoverkoista sekä puhe- ja dataratkaisujen integroinnista. Suurten organisaatioiden järjestelmistä saatu kokemus on nyt tuotteistettu helpoksi ja kompaktiksi ratkaisuksi pienille ja keskisuurille yrityksille”, kertoo Cisco Systems Finland Oy:n toimitusjohtaja Pasi Mäenpää.

Ciscon tuore pk-yritysviestintäratkaisu pohjautuu uuteen Cisco Catalyst Express 500 -sarjan kytkimeen ja IP Communications Express -ratkaisuun, jossa mukana ovat Cisco CallManager Express- sekä Cisco Unity Express -ohjelmistot integroituna Ciscon monipalvelureittittimiin (Cisco Integrated Service Router, ISR).

Uudet Cisco Catalyst Express 500 -sarjan kytkimet on suunniteltu yrityksille, jotka haluavat hyödyntää tietoverkkojen konvergenssia. Tuoteperhe tuo tietoturvavalmiin perustan puhe- ja dataliikenteelle, sekä lanka- että langattomissa verkoissa. Cisco Network Assistant 3.0
-ohjelmisto mahdollistaa verkon helpon ja nopean konfiguroinnin. Yhdessä Cisco CallManager Express ja Cisco Unity Express -ohjelmistojen avulla pk-yritykset saavat nyt ulottuvilleen kustannustehokkaan ratkaisun.

Ciscon pk-yritysviestintäratkaisu tehostaa työn tuottavuutta ja asiakaspalvelua yhdistämällä puhe- ja datatoiminnot yhteen verkkoon, sekä lisää verkon käytettävyyttä, myös nykyisissä data- ja IP-puheluympäristöissä. Lisäksi se sisältää kaikki pk-yrityksen tarvitsemat älykkäät palvelut, muun muassa tietoturvan, palvelun laadun (QoS) sekä Ethernet-pohjaisen virransyötön. Ratkaisu on helppo ottaa käyttöön ja ylläpitää pienemmillä resursseilla, muun muassa graafisen käyttöliittymän ja uuden ylläpito-ohjelman (Cisco Network Assistant 3.0) ansiosta. Ratkaisuun liittyy uusi, nyt myös puhepohjainen SMB Support Assistant -palvelu, jonka avulla asiakkaat saavat yhteyden Ciscon asiantuntijoihin sekä SMB Support Assistant Portal -verkkopohjaiseen tukipalveluun ja sähköisiin työkaluihin.

Kumppaneilleen Cisco tuo uusia työkaluja ja ohjelmia pk-yritysten tarpeisiin sopivien kokonaisratkaisujen toimittamiseen. Näihin kuuluu muun muassa Cisco IP Communications Express Quick Configuration Tool -työkalu pk-yrityksen puhe- ja dataliikenteen ratkaisujen nopeaan konfigurointiin ja käyttöönottoon, sekä lisätyökaluja verkon toiminnan ja tilan seuraamiseen. Kumppaneille on myös tarjolla koulutusta sekä asennustukea.

Organisaatioille kokoluokassa 250 - 1 500 henkilöä Ciscon pk-yritysviestintäratkaisu tuo lisää toiminnallisuutta, muun muassa seuraavasti:

  • Cisco MeetingPlace Express – integroitu puhe- ja verkkoneuvottelutyökalu kokousten pitämiseen sisäisissä verkoissa. Toiminnallisuus kattaa myös Ciscon IP-puhelimet
  • Cisco Mobile Connect – laajentaa Cisco CallManagerin mobiiliominaisuuksia ja mahdollistaa kaikkien puhelutyyppien keskittämisen IP-verkkoon yhden numeron alle
  • Cisco Unity Connection – verkkopohjainen puhepostijärjestelmä, jossa viestitoiminnot, puheentunnistus ja puhelunreititys toteutetaan yhdellä tuotteella
  • Cisco Voice Provisioning Tool, CiscoWorks IPC Operations Manager and Services – helppokäyttöiset työkalut koko Cisco IP Communications -ratkaisupaletin provisiointiin, seuraamiseen ja raportointiin

Samalla esitellään myös uudet Cisco Catalyst 2960 -sarjan kytkimet, jotka tuovat keskisuurille yrityksille integroitua tietoturvaa, palvelunlaatua ja ryhmälähetyspalveluita. Tarjolla näille organisaatioille on myös Cisco SMARTNet, 24/7/365 -tukipalvelu.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/partners/news/2005/pr_prod_09-19.html?CMP=ILC-001

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061

Ciscon pk-yritysviestintäratkaisut
Jukka Nurmi, tietoliikenneasiantuntija
jukka.nurmi@cisco.com

Ciscon kytkinratkaisut
Reijo Mäkipää, tietoliikenneasiantuntija
reijo.makipaa@cisco.com

###

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.