18.10.2005

NAC II lisää yritysten tietoturvaa vahvistamalla päätelaitteiden tunnistusmahdollisuuksia

Cisco Systems on esitellyt Wienin RSA Europe -tietoturvakonferenssissa seuraavan vaiheen Network Admission Control (NAC) -ohjelmastaan. NAC II -vaihe laajentaa ohjelmaa tuomalla lisää tietoturvatukea Cisco Catalyst -sarjan kytkimiin ja Ciscon langattomiin ratkaisuihin, esittelemällä laajennuksia NAC-kumppaniohjelmaan sekä tuomalla uusia ominaisuuksia NAC-erillisjärjestelmään (Cisco Clean Access -tuoteperhe). NAC II tuo lisää käytännön ratkaisuja Ciscon vastustuskykyisiin verkkoihin perustuvaan strategiaan ja auttaa asiakkaita entistä helpommin tunnistamaan, estämään ja sopeutumaan alati muuttuviin tietoturvauhkiin.

”Uuden NAC-laajennuksen ansiosta organisaatiot voivat hyödyntää paremmin verkkoaan sekä tietoturva- ja hallintaohjelmistojaan niin kiinteässä kuin langattomassa verkossa ja voivat paremmin arvioida verkon käyttäjien päätelaitteiden turvallisuutta sekä myöntää tai kieltää heidän pääsyn verkkoon tämän perusteella,” kertoo Chris Thatcher, globaalin it-palveluiden ja -ratkaisujen tuottaja Dimension Datan Pohjois-Amerikan alueesta vastaava konsultti.

NAC II -vaihe tuo Ciscon tietoturvaohjelmaan entistä enemmän käytännön tietoturvatoteuksiin liittyviä elementtejä. Näitä ovat:

  • Uudet NAC -käyttöönottomahdollisuudet : Etäverkkojen (WAN) lisäksi asiakkaiden järjestelmät voivat nyt tunnistaa myös lähiverkkoihin (LAN) liittymistä yrittävät päätelaitteet ja tehdä niistä tietoturva-analyysin. Tietoa kokoavat NAC-komponentit uuden Cisco Trust Agent -versio 2.0 avulla. Laajentamalla NAC-kokonaisuuden kattamaan Cisco Catalyst -kytkinperheen ja Ciscon langattomat ratkaisut, asiakkaat voivat nyt torjua verkkoonsa kohdistuvat uhat ennen kuin ne pääsevät sisäverkkoon.
  • Laajennettu kumppaniohjelma : Osana NACia Cisco tuo uusia ominaisuuksia tunnistamattomien tai hallinnoimattomien päätelaitteiden tietoturva-analysointiin. NAC-ohjelmaan on kumppaneiden kanssa luotu uusi analysointitoiminnallisuus. Ciscon kumppaneita tässä ovat muun muassa Altiris, McFee, Qualys ja Symantec. Laajennetun kumppaniohjelman myötä voidaan alentaa huomattavasti vierailevien päätelaitteiden verkkoon tuomaa tietoturvariskiä.
  • Vahvistuksia NAC -erillisjärjestelmään : Cisco julkistaa myös uusia ominaisuuksia Ciscon Clean Access -erillisjärjestelmään. Nämä voivat tutkia verkkoon pääsyä yrittävät päätelaitteet, ja estää tai eristää epäilyttävät verkkoon tulijat. Saatavana on myös laiteratkaisu ohjelmistoratkaisun lisäksi. NAC-erillisjärjestelmän tuoteperheessä on nyt myös esiasetuksena vakoiluohjelmien tarkastustoiminto. Cisco ASA 5500 -sarjaan sekä Cisco VPN 3000 -sarjaan on lisätty kertakirjautumistoiminnallisuus yhdessä NAC-erillisjärjestelmän kanssa käytettäessä.

Lisätietoja NAC-ohjelmasta löytyy osoitteesta www.cisco.com/go/nac

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2005/prod_101805.html

Lisätietoja:

Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Reijo Mäkipää, tietoliikenneasiantuntija, reijo.makipaa@cisco.com
Sami Iivarinen, tietoliikenneasiantuntija, sami.iivarinen@cisco.com

###

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.