15.06.2005

Euroopan suurin kaapeli-tv-operaattori Kabel Deutschland uudistaa verkkonsa Cisco Systemsin IP NGN (Internet Protocol Next-Generation Network) -ratkaisulla. Uusimman verkkotekniikan avulla Kabel Deutschland lanseeraa uuden ”kaapelipuhelin”-nimisen palvelun verkkoonsa, joten asiakkaat pääsevät samalla laajakaistaliittymällä käsiksi television, radion, Internetin ja videopalveluiden lisäksi myös kilpailukykyisiin puhelinpalveluihin. Pilotti käynnistyi huhtikuun alussa, ja kattaa ensi vaiheessa Leipzigin kaupungin. Vuoden loppuun mennessä Kabel Deutschlandin tavoite on saada palvelu ulotettua 15 muuhunkin kaupunkiin Saksassa.

”Uuden kaapeliverkkomme avulla asiakkaamme pääsevät käsiksi useampiin palveluihin: televisioon, radioon, nopeaan Internet-yhteyteen ja digitaaliseen puhelimeen. Uudet palvelut vaativat tehokkaan verkon, jotta asiakkaamme saavat laadukasta palvelua edulliseen hintaan. Tämän olemme saavuttaneet Cisco Systemsin teknologialla”, kertoo Kabel Deutschlandin johtaja Christian Dahlen.

Ciscon IP NGN-ratkaisu mahdollistaa nopeasti suosioitaan kasvattavan "triple play" -palveluportfolion eli ääni, kuva- ja datapohjaisten palveluiden yhdistämisen.

”Pysyäkseen mukana kovenevassa kilpailussa kaapeli-tv-operaattorit etsivät tapoja tarjotakseen asiakkailleen innovatiivisia palveluja. Ciscon tuore teknologia tarjoaa Kabel Deutschlandille kaikki älykkään ja monipuolisen laajakaistaverkon ominaisuudet. He parantavat palvelutarjontaansa ja säästävät samalla huomattavasti rahaa, kun ei tarvitse ylläpitää monia verkkoja”, kertoo Cisco Systemsin johtaja Gunther Brand.

Ciscon IP NGN -verkkoratkaisu sisältää Cisco BTS 10200 -puhelinkeskuksen sekä Cisco PGW 2200- ja Cisco AS5400 -sarjan yhdyskäytäväratkaisut. Ratkaisu yhdistää saumattomasti IP-pohjaiset ja PSTN-puhelinverkot ja voi palvella jopa miljoonia käyttäjiä.

Cisco IP NGN -arkkitehtuurin avulla kaapeli-tv-operaattorit voivat päivittää infrastruktuuriaan ja tuoda markkinoille uusia ääntä, kuvaa ja dataa yhdistäviä palveluja eri muodoissa sekä yksityis- että yritysasiakkaille. Innovaativisia palveluja, kuten langattomia koti- ja toimistoverkkoja, voidaan helposti ja kustannustehokkaasti lisätä kaapeli-tv-operaattorien palveluvalikoimaan kilpailuetua tuomaan. Lisäksi kaapeli-tv-operaattorit voivat helposti skaalata palvelun kokoa kysynnän mukaan.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2005/prod_053105b.html

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy
Harto Holmström, tietoliikenneasiantuntija
Puh. 0204 7061
harto.holmstrom@cisco.com

###

Kabel Deutschland (KDG) toimii kaapeli-tv-operaattorina 13 Saksan osavaltiossa ja toimittaa kaapeli-tv:n noin 10 miljoonaan kotitalouteen Saksassa. Yhtiö on Euroopan suurin kaapeli-tv-operaattori. KDG kehittää uusia tuotteita digitaalista tv:tä, nopeaa Internet-yhteyttä sekä muita Internet-palveluja varten. Yritys tarjoaa alustan, joka on avoin kaikille digitaali-tv-palveluntarjoajille. Lisäksi KDG operoi verkkoja, markkinoi kaapeli-tv-yhteyksiä ja tarjoaa kattavasti kaapeli-tv:hen liittyviä palveluja. Yrityksen liikevaihto oli yli miljardi euroa tilivuonna 2004-2005 (päättyi 31.3.2005) ja sillä on yli 2500 työntekijää. Vuonna 2003 joukko sijoittajia, johon kuuluivat Apax Partners, Providence Equity ja Goldman Sachs Capital Partners, osti KDG:n Deutsche Telekomilta.

Cisco Systems , Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.