7.3.2005

F-Secure Oyj on liittynyt mukaan ns. NAC-ohjelmaan (Network Admission Control). Ciscon johtaman NAC-ohjelman tavoitteena on estää haitalliset hyökkäykset hyödyntämällä verkon rakennetta siten, että verkkoyhteyttä haluavat laitteet noudattavat päätelaitteille sovittuja tietoturvaperiaatteita. F-Secure sisällyttää tulevaan F-Secure Anti-Virus Client Security –tuotteeseensa NAC-ohjelmaan kehitettyä Cisco Trust Agent (CTA) -tekniikkaa. Tuote julkistetaan vuoden 2005 toisella neljänneksellä.

F-Secure Anti-Virus Client Security –tuote suojaa yritysten pöytä- ja kannettavat tietokoneet nykyisiä monimutkaisia uhkia vastaan. Tuotteen ainutlaatuiset ominaisuudet takaavat suojan viruksia, tietomurtoja ja verkkomatoja vastaan sekä estävät sellaisten verkko-ohjelmistojen käytön, jotka rikkovat yrityksen tietoturvasääntöjä.

F-Secure integroi CTA:n F-Secure Anti-Virus Client Security –ohjelmistoon ja ne yhdessä varmistavat, että yritykset voivat turvata verkkonsa haitallisilta yhteyksiltä eristämällä automaattisesti tietokoneet, joiden tietoturva-asetukset eivät ole ajan tasalla. NAC on olennainen osa Ciscon soveltamaa vastustuskykyisten verkkojen strategiaansa, jonka avulla asiakkaat voivat käyttää verkkoaan tietoturvauhkien tunnistamiseen ja estämiseen sekä niihin sopeutumiseen.

"Ciscossa ollaan tyytyväisiä, että F-Secure tulee mukaan tähän alan yhteisohjelmaan", totesi Cisco Systems Inc:n tietoturvateknologiaryhmän tuotemarkkinointijohtaja Russell Rice. "F-Secure Anti-Virus Client Security on vahva lisä NAC-ohjelmaan, sillä se tuo integroidut ja yhteistyötä lisäävät ominaisuudet päätelaitteiden tietoturvaan. NAC-ohjelman sisäinen yhteistyö auttaa IT-organisaatioita puolustautumaan erilaisia uhkakuvia vastaan, joihin sisältyvät mm. vihamieliset hyökkäykset, mainosohjelmat, tietojärjestelmämurrot ja vakoojaohjelmat."

"Ciscon Network Admission Control –ohjelma tuo esiin palvelun tärkeyden virustentorjuntaliiketoiminnassa. Asennetut virustentorjuntaohjelmistot eivät yksinään riitä vaan ne on myös pidettävä ajan tasalla, jotta laitteet voidaan turvallisesti kytkeä yritysverkkoon. F-Secure on säännöllisesti todettu tietoturva-alan nopeimmaksi virustunnistepäivitysten toimittajaksi", kertoo F-Securen yritysliiketoiminnan johtaja Ari Alakiuttu. "Tekemällä yhteistyötä Ciscon kaltaisten yritysten kanssa me voimme auttaa yhteisiä asiakkaitamme varmistamaan laitteidensa riittävänturvallisuustason ennen verkkoonkytkemistä."
Lisätietoja NAC-ohjelmasta saat osoitteesta www.cisco.com/go/nac.

F-Secure Oyj

F-Secure Oyj on maailman nopeimmin kasvanut pörssinoteerattu virustentorjuntaa ja tunkeutumisenestopalveluita tarjoava yritys yhtiön liikevaihdon kasvettua 50% vuonna 2004. F-Securen tuotteet ja palvelut suojaavat yrityksiä ja kotikäyttäjiä tietokoneviruksia ja muita Internetin ja langattomien verkkojen kautta tulevia uhkia vastaan. Palkitut ratkaisumme sisältävät virustentorjuntatuotteita, tunkeutumisen eston sisältäviä palomuurituotteita, sekä roskapostinestoon ja vakoiluohjelmien poistoon tarkoitettuja työkaluja. Avainvahvuutemme on nopea vasteemme uusiin uhkiin. Työasemille, palvelimille ja verkkoratkaisuille suunnatut sovelluksemme sopivat saumattomasti yhteen ja ovat keskitetysti hallittavissa. Kumppaniemme kautta tarjoamme tietoturvaa myös palveluna, jolloin asiakkaamme voivat keskittyä ydinliiketoimintojensa kehittämiseen. Vuonna 1988 perustettu F-Secure on ollut Helsingin pörssin päälistalla marraskuusta 1999 lähtien. Yrityksen pääkonttori on Helsingissä ja toimipisteitä on USA:ssa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Ruotsissa, Isossa-Britanniassa ja Japanissa. F-Securen toimintaa tukee jälleenmyyjien ja jakelijoiden verkosto yli 50 maassa ympäri maailmaa. F-Securen tuotteet ovat saatavilla myös merkittävien matkapuhelintoimittajien, kuten Nokian, sekä Internet-palveluntarjoajien, kuten Deutsche Telekomin, France Telecomin ja Charter Communications –yhtiön kautta. Tietoa uusimmista tietoturvauhista löytyy tutkimuslaboratoriomme päivittämästä weblogista osoitteesta http://www.f-secure.com/weblog/

Lisätietoja:

F-Secure Oyj
Topi Hautanen, Solution Marketing Manager
PL 24
FIN-00181 Helsinki
Tel +358 9 2520 5596
Fax. +358 9 2520 5018

Cisco Systems Finland Oy
Sami Iivarinen, Tietoliikenneasiantuntija
sami.iivarinen@cisco.com
Lars Sonckin kaari 16,
FIN-02600 Espoo
Tel. +358 204 7061
Fax. +358 204 70 6300

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.