06.05.2005

Uusi Cisco ASA 5500 -sarja tarjoaa kattavaa ja yhtenäistä tietoturvaa kaikenkokoisille yrityksille yhdellä laitteella

Cisco Systems on julkistanut Las Vegasin Interop 2005 -messuilla uuden Cisco Adaptive Security Appliance (ASA) 5500 -tuoteperheen. Uunituoreet tuotteet tarjoavat monipuolista ja monitasoista tietoturvaa ja auttavat torjumaan tietoturvahyökkäyksiä ennen niiden leviämistä yritysverkossa. Uusi tuoteperhe yksinkertaistaa ja helpottaa kattavan tietoturvan toteuttamista ja vähentää tietoturvan toteutus- ja operointikustannuksia. Cisco ASA 5500 -sarja on tärkeä osa Ciscon vastustuskykyisiin verkkoihin perustuvaa Self Defending Networks -tietoturvastrategiaa ja sen äskettäin julkistettua Adaptive Threat Defense (ATD) -vaihetta.

Cisco ASA 5500 -tuoteperhe koostuu Cisco ASA 5510-, Cisco ASA 5520- ja Cisco ASA 5540 -laitteista. Tuoteperhe kattaa kaikenkoisten yritysten tietoturvatarpeet, PK-yrityksistä suuriin konserneihin, ja on suunniteltu käytön mukaan skaalautuvaksi koko yrityksen tietoturvan yhtenäiseen hallintaan. Sen avulla voidaan yritysverkossa suorittaa yhtäaikaisesti useita tietoturvatoimenpiteitä helposti, yhtenäisellä hallinnalla ja verkon suorityskyvyn kärsimättä. ASA 5500 -sarja tarjoaa kattavat VPN-ominaisuudet, jotka mahdollistavat muun muassa etäyhteydet IPSec- ja SSL VPN-salausprotokollia hyödyntäen. Tuotteet ovat suunniteltu tukemaan kattavasti yritysverkkojen tärkeitä teknologoita ja palveluita kuten QoS, Multicasting sekä IPv6-standardia. Tämä mahdollistaa helpon asennuksen yritysverkkoon häiritsemättä sallittua liikennettä tai yrityssovellusten toimintaa. Uudet ASA-ratkaisut pohjautuvat markkinoiden johtaviin tietoturvatuotteisiin, PIX Security Appliance, IPS 4200 sekä VPN 3000 Concentrator -tuoteperheisiin.

"Perinteiset tietoturvaratkaisut luovat yritysverkkoon 'tuotesiiloja', ja pakottavat organisaatiot valitsemaan toiminnan tehokkuuden ja kattavan tietoturvan välillä. Ciscon ASA 5500 -sarjaan integroidut teknologiat ja ominaisuudet ratkaisevat monilaiteympäristön hallinnan ja paisuvien kustannusten haasteet", kertoo tutkimuslaitos Current Analysis:in pääanalyytikko Joel Conover .

Cisco ASA 5500 -sarja tuo yritysverkkoon mukautuvaa puolustautumista tietoturvauhkia vastaan Anti-X -suojauksella, sovellusten tietoturvan, verkon valvonnan sekä hyökkäysten torjunnan ominaisuuksilla. Tämä tuo yritysverkkoon yhtenäistä ja kattavaa suojaa.

Verkkopohjaisen Anti-X-suojauksen ytimessä ovat verkon mato- ja virustorjunta, vakoiluohjelmien torjunta, verkkoliikenteen mikrotason seuranta, sekä tunkeutumisen- ja hajautettujen palvelunestohyökkäyksien esto (Distributed Denial of Service, DDoS).

Cisco ASA 5500 -sarjan ominaisuudetmahdollistavat sovellusten tarkistuksen ja hallinnan verkkopohjaisten liiketoimintasovellusten suojaamiseen. Näitä ominaisuuksia ovat muun muassa vertaisverkkoliikenteen hallinta, www-liikenteen pääsyn hallinta, liiketoimintakriittisten tietokantojen suojaus, sekä sovelluskohtainen IP-puheliikenteen (VoIP) ja multimediayhteyksien suojaus. Cisco ASA 5500 -sarja tarjoaa myös verkon valvontaominaisuuksia, jotka mahdollistavat täsmällisen yritysverkon ja käyttäjien hallinnan ja segmentoinnin, sovellusten pääsynhallinnan sekä verkkoliikenteen valvonnan. Tuoteperheen ominaisuuksiin kuuluu myös verkon virtualisointitoiminnallisuus.

Cisco ASA 5500 -sarja tarjoaa VPN-yhteyksiin IPSec- ja SSL-salausprotokollien toiminnallisuutta. Ne integroituvat yllä mainittuihin ATD-teknologioihin ja turvaavat VPN-yhteyden madoilta, viruksilta ja tietomurroilta. IPSec- ja SSL-VPN-ominaisuudet yhdessä tekevät Cisco ASA 5500 -sarjasta helposti soveltuvan kaikkiin VPN-käyttöympäristöihin.

Cisco ASA 5500 -tuoteperheen ja muiden Ciscon tietoturvaratkaisujen käyttäjät voivat hyödyntää Cisco Incident Readiness and Response Services –tietoturvan seurantapalvelua. Lisäksi toukokuun lopussa Cisco avaa vapaasti käytössä oleva MySDN-verkkosivusto, joka antaa lisätietoa tietoturvauhista.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2005/prod_050305.html?CMP=ILC-001

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy
tietoliikenneasiantuntija
Sami Iivarinen
Puh. 0204 7061
sami.iivarinen@cisco.com

###

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.