9.2.2005

Suomessa kehitys ollut hyvää erityisesti tietoturvan ja VoIP:n osalta

Cisco Systems Inc. (NASDAQ: CSCO) julkisti 29.1.2005 päättyneen toisen vuosineljänneksen tuloksen tilikaudelta 2005. Ciscon liikevaihto toisella vuosineljänneksellä oli 6,1 miljardia dollaria, kun se edellisen tilikauden 2004 vastaavalla neljänneksellä oli 5,4 miljardia dollaria (kasvua 12,3 %) ja vastaavasti kuluvan tilikauden 2005 ensimmäisellä vuosineljänneksellä 6,0 miljardia dollaria (kasvua 1,5 %).

Yhtiön tilikauden 2005 toisen vuosineljänneksen nettotulos (GAAP) oli 1,4 miljardia eli 0,21 dollaria osakkeelta. Tilikauden 2004 vastaavalla neljänneksellä nettotulos oli 724 miljoonaa dollaria eli 0,10 dollaria osakkeelta ja 1,4 miljardia eli 0,21 dollaria osakkeelta tilikauden 2005 ensimmäisellä neljänneksellä.

Pro forma –nettotulos kuluvan tilikauden 2005 toisella vuosineljänneksellä oli 1,5 miljardia dollaria eli 0,22 dollaria osakkeelta, kun se tilikauden 2004 vastaavalla neljänneksellä oli 1,3 miljardia dollaria eli 0,18 dollaria osakkeelta ja tilikauden 2005 ensimmäisellä vuosineljänneksellä 1,5 miljardia dollaria eli 0,21 dollaria osakkeelta.

Yhtiön tilikauden 2005 toisen vuosineljänneksen aikana Cisco vei päätökseen yrityskaupat seuraavien yritysten kanssa: BCN Systems, Inc., Jahi Networks Inc., NetSolve, Incorporated ja Perfigo, Inc.

"Tämän vuosineljänneksen vahva tulos, johon liittyy ennätysmäinen nettotulos ja jatkunut reitittimien, kytkinten ja uusien teknologioiden tilausmäärän kasvu, merkitsee jatkunutta tuotejohtajuutta ja vahvaa markkinatilannetta, sanoi John Chambers, Cisco Systemsin pääjohtaja. "Strategiamme erottaa Ciscon ainutlaatuisesti alan muista toimijoista tarjoamalla yhdistetyn teknologia- ja liiketoimintanäkökulman."

Suomessa Cisco Systems kasvoi vahvasti

"Suomessa uusien teknologioiden – kuten tietoturva, Voice over IP (VoIP), tallennusratkaisut ja langattomat lähiverkot (WLAN) – myynti on Pohjois-Euroopan toiseksi paras suhteessa liikevaihtoon", sanoo Pasi Mäenpää, Cisco Systems Finland Oy:n toimitusjohtaja.

"Cisco Systems on maailman suurin tietoturvaratkaisujen toimittaja, ja myös Suomessa toimitettujen tietoturvaratkaisujen määrä on kasvanut vuodessa noin 35 prosenttia. VoIP-ratkaisujen toimitukset ovat kasvaneet yli 60 prosenttia vuodessa", jatkaa Mäenpää.

Suomessa asiakkaat ovat ottaneet hyvin vastaan Ciscon ratkaisut, joissa älykkyyttä on siirretty verkkoon eli verkko osaa esimerkiksi itse puolustautua sekä optimoida sovellusten saatavuutta ja suoritustehoa.

"Älykkäisiin tietoverkkoihin perustuvia Business Ready Data Center –ratkaisuja Cisco myy Suomessa asukaslukuun suhteutettuna enemmän kuin missään muussa Euroopan maassa", kertoo Mäenpää.

Lisämateriaalia ja alkuperäinen englanninkielinen tiedote osoitteessa:

http://newsroom.cisco.com/dlls/2005/fin_020805.html?CMP=ILC-001

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com . Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.