29.11.2005

Cisco Systems on vuoden 2005 kolmannen vuosineljänneksen myynnin mukaan laskettuna maailman johtava suuryritysten puheratkaisujen toimittaja, kun mukaan lasketaan sekä IP-pohjaiset (Internet Protocol) että perinteiset piirikytkentäiset järjestelmät. Tämä käy ilmi tutkimuslaitos Synergy Research Groupin tuoreesta raportista ”Q3 2005 Enterprise Voice Market Shares”.

Raportissaan Synergy Research Group kertoo Ciscon myyneen enemmän yrityspuolen IP-viestintäratkaisuja kuin mikään sen kilpailijoista. Cisco on ollut johtava yhtiö IP-puheratkaisujen markkinoilla jo useita vuosia. Nyt Cisco on myynyt enemmän IP-pohjaisia puheratkaisuja kuin yksikään muu ratkaisutarjoaja on myynyt yhteensä IP-, hybridi- tai TDM-pohjaisia PBX-ratkaisuja.

”IP-puheratkaisut ovat tänään arkipäivää. Cisco on noussut kuudessa vuodessa maailman kärkiyhtiöksi tällä alalla. Ciscon vahva tulos tällä sektorilla osoittaa, että asiakkaat ovat yhä enemmän ottamassa omakseen IP-pohjaisia puhejärjestelmiä sekä osoittaa niiden kustannus- ja tuottavuushyödyt”, kertoo Synergy Research Groupin johtaja Jeremy Duke.

Cisco on selkeä markkinajohtaja IP-puhelintoimituksissa. Cisco on myynyt maailmanlaajuisesti kuusi miljoonaa IP-puhelinta ja yhtiöllä on yli 30 000 yritystä puheratkaisujen asiakkaana.

”Tämä on meille hieno saavutus. Vaikka tämä onkin vasta alkua alan muutoksessa, on Ciscon ratkaisujen, kumppaneiden ja tukipalvelujen vahvuus yhä paremmin yhä useampien asiakkaiden mielissä”, kertoo Ciscon puhetekonologiaryhmän johtaja Don Proctor.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2005/prod_111605e.html

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Jukka Nurmi, tietoliikenneasiantuntija, jukka.nurmi@cisco.com

###

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com . Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.