11.05.2005

Suomessa IP-puheratkaisut ja datakeskustoteutukset suurimpia kasvualueita

Cisco Systems Inc. (NASDAQ: CSCO) julkisti 30.4.2005 päättyneen kolmannen vuosineljänneksen tuloksen tilikaudelta 2005. Ciscon liikevaihto kolmannella vuosineljänneksellä oli 6,2 miljardia dollaria, kun se vastaavasti tilikauden 2004 kolmannella neljänneksellä oli 5,6 miljardia dollaria (kasvua 10,1 %). Kuluvan tilikauden 2005 toisella vuosineljänneksellä liikevaihto oli 6,1 miljardia dollaria (kasvua 2,1 %).

Yhtiön tilikauden 2005 kolmannen vuosineljänneksen nettotulos (GAAP) oli 1,4 miljardia eli 0,21 dollaria osakkeelta, kun se tilikauden 2004 vastaavalla neljänneksellä oli 1,2 miljardia dollaria eli 0,17 dollaria osakkeelta. Nettotulos 2005 tilikauden toisella neljänneksellä oli 1,4 miljardia eli 0,21 dollaria osakkeelta.

Pro forma -nettotulos kuluvan tilikauden 2005 kolmannella vuosineljänneksellä oli 1,5 miljardia dollaria eli 0,23 dollaria osakkeelta, kun se tilikauden 2004 vastaavalla neljänneksellä oli 1,4 miljardia dollaria eli 0,19 dollaria osakkeelta. Tilikauden 2005 toisella vuosineljänneksellä pro forma -nettotulos oli 1,5 miljardia dollaria eli 0,22 dollaria osakkeelta.

Yhtiön tilikauden 2005 kolmannen vuosineljänneksen aikana Cisco vei päätökseen yrityskaupan WLAN-ratkaisutoimittaja Airespacen sekä tietoturvaohjelmistotalo Protego Networksin osalta.

“Kolmannen vuosineljänneksen tulos osoittaa selvästi, että integroitujen teknologioiden strategiamme toimii. Asiakkaamme näkevät älykkään verkon tuomat edut. Pitkään jatkunut positiivinen kehitys kaikissa tuoteperheissä, maanosissa ja markkinasegmenteissä puhuu selvää kieltään vahvan kilpailuasemamme puolesta”, sanoo Cisco Systemsin pääjohtaja John Chambers.

“Pitkäjänteinen kasvumme näkyy myös tämän tyypillisesti haastavan vuosineljänneksen vahvassa tuloksessa. Asiakkaat ovat nähneet, kuinka tietoverkko voi tuoda huomattavaa lisäarvoa liiketoimintaan. Erityisesti palveluntarjoajat ymmärtävät, kuinka verkkoratkaisuilla voi tarjota kattavia tuotteita ja palveluita loppuasiakkaille, yhdessä Ciscon kanssa”, Chambers jatkaa.

Suomessakin Ciscon tulostahti jatkuu vahvana. Suomen Cisco kasvaa edelleen emoyhtiötäkin nopeammin. Suomessa lähes 20 prosenttia myynnistä tulee uusista teknologioista. Näistä voimakkainta kasvua viimeisen vuosineljänneksen toivat tietoturva-, tallennus- sekä IP-puheratkaisut (VoIP). Myös ulkoistus- ja datakeskusympäristöissä kasvu oli erityisen voimakasta.

“Kun katsotaan koko Eurooppaa, niin Suomessa suuret organisaatiot ja julkishallinto ovat selvästi edelläkävijöitä IP-puheratkaisujen käyttöön otossa. Ulkoistuksessa ja datakeskuksissa kasvua tuo tallennuksen virtualisointi, jolla haetaan levyjärjestelmien parempaa käyttöastetta ja suurempaa avoimuutta. Tavoittelemmekin Suomessa nyt reipasta vuosikasvua”, kertoo Cisco Systems Finland Oy:n toimitusjohtaja Pasi Mäenpää.

Lisämateriaalia ja alkuperäinen englanninkielinen tiedote osoitteessa:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2005/fin_051005.html?CMP=ILC-001

###

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com . Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.