04.08.2005

Viestintäratkaisu integroi, keskittää ja laajentaa Hansabankan puhepohjaisia palveluja Baltiassa

Baltian alueella toimiva rahoituslaitos Hansabanka on ottanut käyttöön Cisco Systemsin teknologiaan pohjautuvan Internet -pohjaisen viestintäratkaisun (Voice over IP, VoIP). Integroitu Cisco IP Communications -ratkaisu kattaa Hansabankan uuden pääkonttorin Riikassa. Uusi viestintäjärjestelmä tekee Hansabankan sisäisestä viestinnästä helpommin hallittavan ja kustannustehokkaamman. Asiakas saa nopeampaa ja parempaa palvelua. Hansabankalle itselleen IP-pohjainen järjestelmä mahdollistimutkattoman siirtymisen vanhoista tiloista uusiin. Uusi järjestelmä on joustava ja helposti laajennettavissa, ja sen ylläpito onnistuu keskitetysti. Järjestelmän Hansabankalle palveluna toimitti Ciscon Silver -kumppani Santa Monica Networks.

Hansabanka tarvitsi keskitettyä ja joustavaa, puhepohjaista viestintäjärjestelmää, joka kattaisi koko uuden pääkonttorin tarpeet. Sen piti olla myös yhdestä paikasta ylläpidettävä ja laajennettavissa kattamaan kaikki Latvian sivukonttorit sekä aikaa myöten kaikki Baltian alueen konttorit. Lisäksi järjestelmän tuli olla vikasietoinen, jotta verkon tai muut mahdolliset tekniset ongelmat eivät kaataisi järjestelmää.

“Hansabankan visio on tulla nykyaikaisen pankkitoiminnan esikuvaksi Euroopassa. Meidän mielestämme tämä vaatii korkean asiakastyytyväisyyden saavuttamista, pääsyä kaikkiin tuotteisiin ja palveluihin yhdestä paikasta, itsepalvelukanavien kattavia hyödyntämismahdollisuuksia sekä tehokkaita back office -toimintoja. Visio vaatii teknologialta paljon. Ratkaisujen tulee olla joustavia, skaalautuvia, tulevaisuuden tarpeisiin vastaavia sekä omata edistykselliset tietoturvaominaisuudet”, kertoo Hansabanka Latvian tietotekniikasta ja uusista tuotteista vastaava hallituksen jäsen Girts Berzins.

“Hansabanka halusi järjestelmän, jolla on kattava toiminnallisuus sekä korkeat laatu- ja tietoturvastandardit. Järjestelmän tuli myös olla avoin tulevaisuuden kehitykselle ja liiketoimintavaatimuksille. Cisco on maailman johtava yhtiö IP-viestinnän alalla, ja Hansabanka halusi vain parasta”, kertoo Cisco Latvian myyntipäällikkö Vladimirs Sazonovs.

Hansabankan pääkonttorin IP-viestintäjärjestelmä Latviassa koostuu kahdesta rinnakkaisesta palvelimesta, Cisco Call Manager -ohjelmistosta, 800 IP-puhelimesta ja 100 Soft Phonesta, eli tietokoneelle asennettavasta puhelinohjelmistosta. Ratkaisuun sisällytettiin myös Cisco Unity -puheviestijärjestelmä. Järjestelmä on kytketty perinteiseen puhelinverkkoon neljän puhelinyhdyskäytävän kautta. Ne liittävät Hansabankan järjestelmän eri teleoperaattorien verkkoon varmistusominaisuuksien tuomiseksi. Rinnakkaisten viestintäpalvelinten lisäksi sivukonttoreihin tulee SRST (Survivable Remote Site Telephony) -järjestelmä. Sen avulla konttorien toiminta jatkuu, vaikka yhteys pääkonttorin viestintäpalveluihin katkeaisikin.

Seuraavassa vaiheessa järjestelmään tuodaan uusia palveluita ja ominaisuuksia, kuten puhe- ja sähköpostin integraatio (unified messaging), älykäs puhelunohjaus ja henkilökohtaiset puhepalvelut. Sen jälkeen Latvian sivukonttorit ja kaikki Baltian maat tulevat uuden järjestelmän piiriin.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy
Esko Horn, myyntijohtaja
Puh. 0204 7061
esko.horn@cisco.com

###

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.