29.4.2004

IBM tarjoaa ensimmäisenä FICON-kuituyhteysominaisuuksia Ciscon MDS 9000 -sarjan kytkimiin

Cisco julkisti, että IBM alkaa myydä Ciscon MDS 9000 -sarjan Multilayer Intelligent Director- ja Multilayer Fabric -kytkimiin erilaisia kuituyhteys- eli FICON-ominaisuuksia, joiden ansiosta IBM:n keskuskoneasiakkaat voivat hyödyntää Ciscon tallennusverkko- eli SAN-kytkinten luotettavuutta, skaalautuvuutta ja älykkäitä verkkopalveluja.

FICON tarkoittaa keskuskoneiden ja tallennuslaitteiden välistä nopeaa I/O-liityntää. Ciscon SAN-OS 1.3 -ohjelmistoversio tuo sen MDS 9000 -sarjan kytkimiin FICON-liitettävyyden ja FICON-ohjainporttien (CUP) hallintatuen. Cisco on myös alan ensimmäinen yritys, joka on kehittänyt FICON over Internet Protocol (IP) -verkkojen laajentamiseen integroidun ratkaisun käyttämällä kuitukanavaa IP-verkon yli (FCIP-protokolla). IBM kvalifioi nämä ominaisuudet testaamalla Ciscon MDS 9000 -sarjan kytkinten yhteentoimivuuden IBM S/390- ja zSeries-ympäristöissä Poughkeepsien laboratoriossaan.

Näiden ominaisuuksien ansiosta Ciscon ja IBM:n asiakkaat voivat nyt hyödyntää verkkotallennusta koko yrityksen laajuisesti riippumatta siitä, perustuuko niiden verkkoarkkitehtuuri keskuskoneisiin vai avoimiin järjestelmiin. Esimerkiksi integroitu FICON over FCIP -tuki tarjoaa uusia vaihtoehtoja asiakkaille, jotka etsivät yksinkertaisia mutta kustannustehokkaita keinoja liiketoimintojen jatkuvuuteen tähtäävien strategioidensa toteuttamiseen. Aiemmin asiakkaat olisivat joutuneet hankkimaan FICON over IP -ratkaisun vaatimaan väylän laajennukseen erillisen laitteen.

Ciscon uusiin MDS 9000 -sarjan tuotteisiin sisältyy 4-porttinen IP-tallennusmoduuli (IPS-4), Port Analyzer Adapter-2 -sovitin ja Fabric Manager Server 2.0 -ohjelmisto. Ciscon MDS 9000 -kytkinten IPS-4 -moduuli vastaa 8-porttista versiota siinä mielessä, että mikä tahansa sen neljästä Gigabit Ethernet -portista voi tukea joko Internet Small Computer Systems Interface (iSCSI) tai FCIP-protokollaa. MDS 9000 -sarjan IPS-8 -moduulillaan Cisco oli alalla ensimmäinen, joka tarjosi Director- ja Fabric-luokan verkkotallennuskytkimille integroitua IP-tallennustukea. Ciscon MDS 9000 -sarjan IPS-4 -moduulin avulla voidaan tarjota IP-tallennusyhteyksien hyödyt vieläkin edullisemmin.

IBM on Ciscon ensimmäinen Original Storage Manufacturer (OSM) -valmistaja; OSM-valmistajat ovat tarkan seulan läpikäyneitä tallennusratkaisujen myyjiä, jotka myös tukevat ja huoltavat kokonaisia verkkotallennusratkaisuja. Cisco ja IBM ovat jo kauan tarjonneet verkkoratkaisuja toistensa asiakkaille. Tämä strateginen liittouma laajeni kattamaan myös verkkotallennuksen, kun IBM alkoi maaliskuussa 2003 myydä Ciscon MDS 9000 -sarjan kytkimiä sekä suoraan että omien partnereidensa välityksellä.

"Ciscon uusien MDS 9000 -sarjan ominaisuuksien ja tuotteiden ansiosta IBM pystyy tarjoamaan entistä joustavampia SAN-kokoonpanoja, jotka mahdollistavat luotettavan, skaalautuvan ja kustannustehokkaan verkkotallennuksen, varmuuskopioinnin ja liiketoiminnan jatkuvuuden takaavat ratkaisut niin avoimissa järjestelmissä kuin myös keskuskoneisiin perustuvissa ympäristöissä", kertoo IBM Storage Systems -yksikön Disk Marketing -johtaja Cindy Grossman. "Ciscon kanssa tekemämme tiiviin yhteistyön ansiosta IBM on pystynyt ensimmäisenä tallennusratkaisujen myyjänä tuomaan nämä teknologiat markkinoille."

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy
Lauri Toropainen, tietoliikenneasiantuntija
p .0204 7061, lauri.toropainen@cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote: http://newsroom.cisco.com/dlls/2004/prod_042704b.html?CMP=ILC-001

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja. Uutisia ja tietoa Ciscosta löydät osoitteesta www.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.