24.3.2004

Cisco Systems julkisti uudistuksia älykkääseen Catalyst-kytkinperheeseen. Uudet tuotteet ja ominaisuudet vastaavat asiakkaiden alati kasvaviin suorituskykyä, tiheyttä ja integroituja älykkäitä palveluja koskeviin tarpeisiin.

Cisco Smartports –ratkaisu tuo uusia integroituja tietoturvaominaisuuksia sekä tehokkaammat hallinta- ja käyttöönottotyökalut koko Catalyst-kytkinperheeseen. Muita uudistuksia ovat Catalyst 6500 -sarjan integroitujen palvelumoduulien ohjelmalaajennukset sekä näiden moduulien uusi web-pohjainen hallintatyökalu, 48-porttinen, SFP-pohjainen gigabit Ethernet -moduuli, laajennus Cisco Supervisor 720 -moduuliin, Catalyst 4500 -sarjan uusi 10-paikkainen kytkinrunko ja sarjan uusi Supervisor V -moduuli. Lisäksi uudistuksiin kuuluvat Catalyst 3750 -sarjan 10 gigabit Ethernet -porttinen malli sekä uudet 10 gigabit Ethernet XENPAK –optiikat, jotka tukevat monimuotokuiduilla ja kuparikaapeleilla toteutettuja liittymiä.

"Smartports-ratkaisun ansiosta monet Catalyst-perheen älykkäät toiminnot, esimerkiksi Quality of Service (QoS), tietoturva ja käytettävyys, voidaan nyt konfiguroida nopeasti ja helposti", tietoliikenneasiantuntija Reijo Mäkipää Cisco Systemsiltä kertoo. "Smartports nopeuttaa ja helpottaa huomattavasti uusien, kehittyneiden ominaisuuksien käyttöönottoa samalla, kun se antaa asiakkaille mahdollisuuden hyödyntää Ciscon parhaita käytäntöjä ja mahdollistaa yhdenmukaisen toteutuksen eri kytkinlaitteissa."

Catalyst 6500 -sarjan uudistuksia ovat ohjelmistolaajennukset neljään integroituun palvelumoduuliin, mukaan luettuina Content Switching -moduuli, SSL Services -moduuli, IPSec VPN Services -moduuli sekä Network Analysis -moduulit 1 ja 2. Nämä uudistukset parantavat tietoturvaa, sovellustuntemusta ja verkkoliikenteen näkyvyyttä. CiscoView Device Manager (CVDM) tarjoaa web-pohjaisen, graafisen käyttöliittymän, joka helpottaa Catalyst 6500 -sarjan integroitujen palvelumoduulien konfigurointia ja hallintaa. Catalyst 4500 -sarjan uudet ratkaisut edustavat modulaaristen Catalyst-kytkinten kehittyvää suunnittelua ja investointien suojaa. Uusi Catalyst 4510R, Supervisor-moduulien varmentamiseen soveltuva 10-paikkainen kytkinrunko, tarjoaa asiakkaille yhdellä kytkinrungolla yhteisen arkkitehtuurin 100 Mb/s- tai gigabit Ethernet -käytön suuremmilla porttitiheyksillä.

StackWise-tekniikkaan perustuvan Catalyst 3750 -sarjan konfigurointimahdollisuudet laajentuvat uudella 10 gigabit Ethernet -porttioptiolla. Uudessa Catalyst 3750 -kytkimessä on 16 porttia kapasiteetiltaan 10/100/1000 Mb/s ja yksi 10 gigabit Ethernet –portti. Laite voidaan lisätä mihin tahansa olemassa olevaan Catalyst 3750 -pinoon niin, että kaikista pinon porteista on pääsy 10 gigabit Ethernet -porttiin. Cisco pyrkii nopeuttamaan 10 gigabit Ethernetin käyttöönottoa yrityksissä, datakeskuksissa, grid-laskennassa ja palvelinten klusteroinnissa, joten se julkisti myös tuen 10GBASE-CX4:lle eli 10 gigabit Ethernetille kupariverkon yli sekä 10GBASE-LX4:lle ja 10GBASE-SR:lle eli 10 gigabit Ethernetin kuljetukselle monimuotokuituverkon yli. Näitä uusia XENPAK-pohjaisia liittymiä tukevat Catalyst 6500 -sarjan ja uuden Catalyst 3750 -sarjan 10 gigabit Ethernet -portit.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote osoitteessa: http://newsroom.cisco.com/dlls/2004/prod_031804.html

Lisätietoja:

Cisco Systems Finland
tietoliikenneasiantuntija Reijo Mäkipää
p. 0204 7061, reijo.makipaa@cisco.com

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja. Uutisia ja tietoa Ciscosta löydät osoitteesta www.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.