19.10.2004

Saksalainen elektroniikan vähittäiskauppaketju Media-Saturn ottaa käyttöönsä Ciscon keskitetyn verkkoratkaisun seuraavan kahden vuoden aikana. Cisco toimittaa lähes 500 myymälään Euroopassa yhteensä 40 000 IP (Internet Protocol) -puhelinta ja langattomat lähiverkkoyhteydet.

Uuden toteutuksen avulla Media-Saturn pyrkii kasvattamaan tuottavuuttaan koko jakeluketjunsa läpi, pääkonttorilta jokaiseen myymälään. Myymälöissä uudet teknologiat ja sovellukset tulevat erityisesti helpottamaan sisäistä viestintää ja tarjoavat uudentyyppisiä palveluita myymäläpäälliköille ja työntekijöille.

"Euroopan suurimpana elektroniikan vähittäismyyjänä haluamme panostaa erityisesti asiakaspalvelun laatuun ja jakeluketjumme tehokkuuteen. Valitsimme Ciscon ratkaisun, sillä se tarjoaa turvallisen ja joustavan alustan, jolla voimme laskea yhteyskustannuksia merkittävästi. Myös verkon kokonaiskustannukset laskevat, sillä yhteiset standardit vähentävät hallinnoinnin ja ylläpidon tarvetta ratkaisevasti", kertoi Media-Saturnin Bernhard Taubenberger.

Ciscon Future Store Initiative -hankkeen tavoitteena on pitkällä aikavälillä luoda vähittäiskauppaan sellaiset standardit, että keskitetyllä ratkaisulla voidaan hoitaa kauppaa tehokkaasti kansainvälisessä mittakaavassa.

Media-Saturn -ketjun omistaja METRO Group ilmoitti jo vuonna 2003 ottavansa käyttöönsä Ciscon älykkään verkkoratkaisun vähittäiskauppaan. Ensimmäisten kokeilujen tulokset ovat olleet vakuuttavia, sillä kuluttajat arvostivat erityisesti kassatoimintojen nopeutumista ja helppoutta sekä tuote- ja hintatietojen parempaa saatavuutta. Kokeilun tuloksena erittäin tyytyväisten asiakkaiden osuus nousi 34 prosentista 54 prosenttiin.

"Ciscon strategiana vähittäiskaupassa on tuoda asiakkaillemme älykkäitä verkkoratkaisuja, jotka kasvattavat myyntiä sekä samalla parantavat asiakaspalvelua ja –tyytyväisyyttä. Verkon älykäs infrastruktuuri on kaiken ydin, jonka avulla innovaatioista tehdään arkitodellisuutta", kommentoi Suomessa Kaupan Maailma –messuilla vieraileva, Cisco Systemsin vähittäiskaupan asiantuntija Ronald van Zanten.

Lisätietoja:

Store of the Future

BNL Euro RSCG Oy, viestintäkonsultti Solja Kuningas, puh. 040 841 6118, solja.kuningas@bnl.fi

Media-Saturn on Euroopan suurin elektroniikan vähittäiskauppaketju. Metro Groupin omistama ketju toimii Euroopassa kymmenessä maassa ja sillä on kaksi erillistä brändiä: Media Markt ja Saturn. Media-Saturnin konseptina on myydä paikallisesti johdetuissa myymälöissään parhaita brändejä mahdollisimman edulliseen hintaan. Hampurissa sijaitsevassa Saturn-liike on maailman suurin elektroniikan megamyymälä 16 000 neliömetrin myyntipinta-alallaan. Vuonna 2003 Media-Saturnin liikevaihto oli 10,5 miljardia euroa. Lisätietoja: http://www.metrogroup.de

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.