19.2.2004

Cisco Systems julkisti uusia IP-pohjaisia tuotteita ja ratkaisuja, jotka perustuvat puheen, videon ja datan yhtäaikaiseen välitykseen kykenevän tietoverkon käyttöön. Nämä uudet vuorovaikutteiset multimediaratkaisut perustuvat Ciscon AVVID (Architecture for Voice, Video and Integrated Data) -arkkitehtuuriin. Uudet ratkaisut parantavat viestinnän tehokkuutta, liiketoiminnan joustavuutta ja yritysten tietoturvaa.

Ciscon IP-puhelinvaihdeohjelmiston, CallManagerin, uusi versio 4.0 sisältää videoneuvottelut mahdollistavan Cisco VT Advantage 1.0 –ohjelmiston. Cisco VT Advantage- ja CallManager 4.0 -ohjelmistojen avulla käyttäjät voivat kätevästi ja kustannustehokkaasti järjestää kahdenkeskisiä videoneuvotteluja ja käyttää Cisco IP -puhelimensa tuttuja pito-, puhelun siirto- ja neuvottelutoimintoja myös videoyhteyden sisältävissä puheluissaan. Cisco VT Advantage -ohjelmisto hyödyntää IP-protokollan joustavuutta, joten sen avulla voidaan välittää erittäin korkealaatuista kuvaa ja ääntä, mihin useimmat videoneuvottelujärjestelmät eivät aiemmin ole pystyneet. Cisco VT Advantage –ohjelmisto on yhteensopiva lukuisten uusien ja nykyisten niin pöytätietokoneisiin liitettävien kuin erillisissä neuvotteluhuoneissa käytettävien videoneuvottelujärjestelmien kanssa. USB-liittimeen kytketyn kameran kanssa käytettävä VT Advantage -ohjelmisto muuttaa tietokoneen videopuhelimeksi. Call Manager 4.0 –ohjelmistossa on tuki Q.SIG- ja SIP-yhteyskäytännöille, joten Ciscon IP-kommunikaatiojärjestelmät toimivat niin perinteisiin kuin tulevaisuudenkin puhelinjärjestelmiin integroituna.

"Työntekijät käyttävät työssään yhä enemmän erilaisia medioita, kun yrityksissä siirrytään vähitellen puhetta, videokuvaa ja dataa integroivaan asiakaspalveluun ja viestintään", sanoo META Groupin Technology Research Services -yksikön johtaja Chris Kozup. "Kun uusi tekniikka saavuttaa käyttäjien hyväksynnän, video- ja ääniviestinnän integroiminen tietokoneeseen on luonnollinen kehityssuunta, jonka avulla voidaan parantaa asiakaspalvelua ja sisäisten kokousten tehokkuutta."

IP-puhelinjärjestelmän turvallisuus paranee
Ciscon älykkään ja itseään puolustavan verkon ominaisuudet parantavat myös Cisco CallManager 4.0 -ohjelmiston tietoturvaa. Alan standardiksi muodostuneet uudet digitaaliset sertifikaatit vahvistavat verkkolaitteiden tunnistuksen, mikä estää luvattomien käyttäjien pääsyn järjestelmään ja CallManager 4.0:aan on lisätty uusi standardeihin perustuva salaus, mikä suojaa puhelut koko IP-verkon päästä päähän.

Tietoturvaa lisää myös Cisco Security Agent (CSA), joka on Ciscon yleisen tietoturvastrategian keskeinen osa. CSA tarjoaa Ciscon IP-puhelimiin, palvelimiin ja henkilökohtaisiin tietokoneisiin proaktiivisen ja helposti muokattavan suojan erilaisia uhkia vastaan. Se tarjoaa tietoturvaa samanaikaisesti monella tasolla, koska siihen sisältyy yhdessä ja samassa paketissa hyökkäyksen torjunta, Ciscon IP-puhelinten käyttöoikeuksien tarkistaminen, hajautettu palomuuri, suoja haittaohjelmia vastaan, käyttöjärjestelmän eheyden varmistaminen ja lokivarmistus.

Neuvotteluissa voidaan käyttää monia medioita
Cisco julkisti myös uuden Cisco MeetingPlace 8106 Rich-Media Conferencing Server -neuvotteluratkaisun. Cisco MeetingPlace tarjoaa integroituun IP-pohjaiseen puhelin-, video- ja internet-neuvotteluympäristöön liittyvät todelliset edut ja se perustuu Ciscon äskettäin hankkiman Latitude Communicationsin kehittämään teknologiaan.

Cisco MeetingPlacen käyttäjät voivat osallistua ja ohjata puhelin- ja internet-neuvotteluitaan omalla Cisco IP -puhelimellaan, perinteisellä puhelimella tai tietokoneen ruudulla. Cisco IP -puhelimen käyttäjät voivat kätevästi katsella neuvotteluvarauksia, järjestää puhelinneuvotteluja ja osallistua tosiaikaisiin kokouksiin oman puhelimensa näytöllä olevien ohjelmoitavien näppäinten avulla. Sekä Cisco VT Advantage- että Cisco MeetingPlace –sovellukset ovat keskeisiä tekijöitä Ciscon visiossa, jonka mukaan se tarjoaa käyttäjille vuorovaikutteisia multiamediakokemuksia.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy
Jukka Nurmi, tietoliikenneasiantuntija
p .0204 7061, jukka.nurmi@cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote: http://newsroom.cisco.com/dlls/2004/prod_021804.html?CMP=ILC-001
Kuvamateriaalia (myös televisiokäyttöön): cisco@bnl.fi

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja. Uutisia ja tietoa Ciscosta löydät osoitteesta www.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.