12.8.2004

IDC: Cisco toimittaa 49 prosenttia Länsi-Euroopan yritysten IP-puhelimista

Cisco Systems on toimittanut tanskalaiselle Bankernes EDB Centralille (BEC) Euroopan miljoonannen IP-puhelimensa. BEC toimittaa teknologiaa 78 pienelle ja keskisuurelle pankille Tanskassa. Miljoonas IP-puhelin on osa 6 000 IP-puhelimen toimitusta, joka toimitetaan BEC:ille kolmen vuoden kuluessa. Toimitus on Tanskan suurin yksittäinen IP-puhelinhanke.

BEC tarjoaa ratkaisuja yhteistyössä Ciscon ja NetDesignin kanssa, joka on tanskalainen IT- ja puhelinjärjestelmäintegraattori. BEC:illä on nyt täysi kyky toimittaa IP-pohjaisia ratkaisuja sisältäen datakeskukset, tietokoneet, reitittimet ja käyttöjärjestelmät, joita kaiken kokoiset tanskalaispankit voivat hyödyntää.

"Ciscon teknologia auttaa asiakkaitamme parantamaan prosesseja samalla kun kustannukset pienenevät. Puhelin- ja tietotekniikan yhdistäminen avaa uusia tapoja palvella pankkien asiakkaita, esimerkiksi videokonferenssit ja mahdollisuuden tallentaa puhelinkeskustelut", kertoo johtaja Leo Svendsen BEC:stä.

Järjestelmän käyttöönotto alkaa lokakuussa. Kaikkien BEC:in asiakaspankkien on tarkoitus siirtyä kokonaan IP-puhelimiin vuoteen 2007 mennessä.

IDC:n mukaan Cisco toimittaa 49 prosenttia kaikista Länsi-Euroopan yrityspuhelinmarkkinoiden IP-puhelintuotteista. Ciscolla on maailmanlaajuisesti 14 500 IP-viestintäratkaisuja käyttävää asiakasta. Koko maailmassa Cisco on myynyt yli 3 miljoonaa IP-puhelinta. IP-puhelinliikenneratkaisujen myynti tuottaa Ciscolle jo yhtä paljon kuin sen mitä sen lähimmät kilpailijat ansaitsevat IP- ja perinteisten puhelinliikenneratkaisujen myynnillä yhteensä.

Lisätietoja:

Cisco Systems Finland Oy
tietoliikenneasiantuntija Jukka Nurmi
p. 0204 7061
jukka.nurmi@cisco.com

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.

BEC (Bankernes EDB Central - Pankkien IT-keskus) suunnittelee, rakentaa ja operoi rahoituslaitosten IT-sovelluksia pääasiassa Tanskassa. BEC:llä on 580 työtenkijää ja useita satoja asiakkaita. Se toimittaa IT-palveluita pankki-, sijoitus-, kiinnitys-, eläke- ja vakutuustoimintaa varten. BEC käyttää markkinoiden huipputeknologiaa toteuttaakseen asiakkaiden odotukset turvallisesti ja tehokkaasti. BEC:in omistaa 78 rahoituslaitosta, joille BEC myös toimittaa kaikki IT-ratkaisut - ja nyt myös puhelimet.