01.11.2004

Cisco Systems tuo uusia tietoturvaominaisuuksia IP-viestintäjärjestelmiinsä. Uudet ominaisuudet ovat osa Ciscon vastustuskykyisen verkon (self defending network) tietoturvastrategiaa. Strategia tähtää siihen, että asiakkaat pystyvät parantamaan verkon kykyä tunnistaa ja estää uhkia ja mukautua niihin integroimalla tietoturvan koko verkkoinfrastruktuuriin.

Uusi Cisco CallManager 4.1 IP -puhelinjärjestelmä tuo puheen ja signaloinnin salauksen tuen Ciscon kaikkiin uusiin 7940G- ja 7960G- mallien IP-puhelimiiin ja yli 2,5 miljoonaan tähän mennessä asennettuun 7940G- ja 7960G-mallien IP-puhelimeen. Puheen salaus takaa puhelinkeskustelujen tietoturvan, kun taas signaloinnin salaus estää puhelimen signalointipakettien väärentämisen. Ciscon CallManager 4.1. voi salata puheen ja signaloinnin myös keskustellessaan useiden Ciscon Media Gateway –yhdyskäytävien ja monipalvelureitittimien kanssa.

Ciscon Media Gateways -yhdyskäytävien tuki median salaukselle täydentää Voice and Video enabled VPN (V3PN) -verkkoa ja näiden alustojen jo tarjoamia, erilaisilta uhkilta suojaavia tietoturvaominaisuuksia. Media Gateways -yhdyskäytävien tarjoama median salaus parantaa puheliikenteen tietoturvaa etätoimistoissa käytettävissä Ciscon IP-puhelimissa ja tarjoaa turvallisempia yhteyksiä myös vanhempaa tekniikkaa edustaville laitteille, esimerkiksi digitaalisille puhelimille ja fakseille. Cisco on lisäksi julkistanut Cisco Unity -ohjelmistoon sisältyvän turvallisen yksityisen viestinvälityksen, joka on alan ensimmäinen salattu, puheviestien sisällön suojaava viestinvälitysominaisuus.

Ciscon IP-puhelimet on luokiteltu alan turvallisimmaksi järjestelmäksi
Cisco todisti äskettäin arvostetun testauslaitoksen Miercomin suorittamassa riippumattomassa IP-puhelinten tietoturvatestissä, että sen asiakkaille tarjoama IP-viestintäjärjestelmä on markkinoiden turvallisin. Miercomin mukaan Cisco osoitti, että se kykenee rakentamaan Voice over IP (VoIP) -verkon, jota edistyneimmätkään hakkerit eivät pystyneet murtamaan tai edes merkittävästi häiritsemään. Ciscon saama luokitus, turvallinen (secure), oli korkein Miercomin testiin osallistuneiden myyjien tuloksista.

Uudella julkistuksellaan Cisco jatkaa edelleen tietoturvan kehittämistä, mikä lisää käytettävissä olevia tietoturvavaihtoehtoja ja takaa parhaan mahdollisen tietoturvatason IP-viestintäjärjestelmien käyttäjille.

”Nämä CallManager 4.1:n tietoturvan uudistukset ilmentävät Ciscon vastustuskykyiset verkot –tietoturvastrategiaa”, kertoo johtaja Zeus Kerravala tutkimuslaitos Yankee Groupista. ”Lisäämällä puheen (media) salauksen 7960 ja 7940 IP-puhelinmalleihin ja yhdyskäytävätuotteisiin, Cisco toimii näkemyksensä mukaan ... että puhelimen tulisi vastata mitä tahansa vahvasti suojattua web-sovellusta. Samanaikaisesti Ciscon asiakkaat saavat paremman tietoturvan usemmalla IP-viestintäjärjestelmän tasolla kuin mikään muun ratkaisutoimittajan asiakkaat.”

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy
Jukka Nurmi, tietoliikenneasiantuntija
Puh. 020 470 6280
jukka.nurmi@cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2004/prod_102504.html

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.