31.3.2004

Cisco Systems hankkii omistukseensa Riverhead Networksin. Riverhead on tunnettu erityisesti johtavana DDos –hyökkäyksiltä turvaavien tietoturvaratkaisujen kehittäjänä. Riverheadin osto vahvistaa edelleen Ciscon itseään puolustavan verkon strategiaa.

Riverheadin innovatiivisella teknologialla voidaan tunnistaa nopeasti ja luotettavasti laaja valikoima sekä ennalta tunnettuja että uusia tietoturvahyökkäyksiä. Riverheadin hankinta laajentaa Ciscon itseään puolustavan verkon strategiaa, jolla pyritään tekemään tietoverkoista proaktiivisia ja itsensä korjaavia. Ciscon tietoturvaratkaisut tarjoavat loppukäyttäjiin ulottuvan, monitasoisen ja integroidun tietoturvan tavoitteena maksimoida verkon oma vastustuskyky.

Security Agent on Ciscon luoma verkon henkivartija, joka tarkkailee käyttöjärjestelmään tulevia pyyntöjä ja verkkoliikennettä ja estää verkon väärinkäyttöä. Riverheadin teknologia parantaa erityisesti verkkokäyttäytymiseen pohjautuvaa suojautumista. Yritykset ja palveluntarjoajat voivat rakentaa entistä turvallisempia ja älykkäämpiä verkkoja, jotka ovat samalla skaalautuvia ja erittäin suorituskykyisiä.

Riverhead perustettiin vuonna 2000 ja sillä on 44 työntekijää. Sopimuksen mukaan Cisco maksaa Riverheadista käteisellä noin 39 miljoonaa dollaria. Kauppa toteutetaan Ciscon tilivuoden kolmannen neljänneksen aikana. Riverheadista tulee osa Ciscon Internet Switching Business -yksikköä ja sen tuotteita myydään Ciscon myyntikanavissa.

Lisätietoja:

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2004/corp_032204.html

Cisco Systems Finland
Tietoturva-asiantuntija
Sami Iivarinen
p. 0204 7061
sami.iivarinen@cisco.com

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja. Uutisia ja tietoa Ciscosta löydät osoitteesta www.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.