Aina uudisti runkoverkkonsa ja tuo markkinoille huippunopean Vauhti Armas -laajakaistaliittymän

30.3.2006

Aina Group –konserniin kuuluva Hämeen Puhelin on uudistanut tietoliikenneverkkonsa ja kasvattanut sen kapasiteetin moninkertaiseksi. Uusi ADSL2+-tekniikka mahdollistaa kuluttaja-asiakkaiden ADSL-yhteyksien kasvattamisen 24 megabittiin sekunnissa asti. Yritysliittymissä nopeudet voidaan tarvittaessa nostaa useisiin gigabitteihin.

Uuden tietoliikenneverkon suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota tehokkaiden, luotettavien ja kustannustehokkaiden palveluiden tuottamiseen. Tekniikka mahdollistaa uusien palvelujen tarjoamisen kuluttaja-, yritys- ja operaattoriasiakkaille. Näistä palveluista on hyötyä silloin, kun laajakaistaliittymää käytetään esimerkiksi videoiden seuraamiseen sekä laadukkaiden puhepalveluiden välittämiseen.

Verkon hyödyntämiseksi Aina Group tuo tarjolle kuluttaja-asiakkaille uuden Vauhti Armas –laajakaistaliittymän. Tämän 18 megabitin liittymän kuukausimaksu on 69 euroa, johon sisältyvät mm. laajakaistamodeemi, roskapostin suodatus, sähköpostin virustarkastus ja paikallinen asiakaspalvelu.

Uuden nopean runkoverkon palvelut ovat käytettävissä Hämeenlinnassa, Hattulassa, Hauholla, Janakkalassa, Kalvolassa, Lammilla, Rengossa, Tuuloksessa sekä Riihimäellä, Tervakoskella, Hausjärvellä, Ryttylässä ja Forssassa sekä Vähikkälän taajamassa. Vauhti Armas ei kuitenkaan vielä ole saatavilla Forssassa.

Tietoliikenneverkon teknologiatoimittajiksi valittiin LM Ericsson Oy ja Cisco Systems Finland Oy. Ericsson on toimittanut uuden sukupolven ADSL2+ -teknologiaan pohjautuvan laajakaistaratkaisun ja Cisco Systems on toimittanut runkoverkon teknologian.

"Aina Groupin valitsema Ericssonin Ethernet-pohjainen ADSL2+ -tekniikka tarjoaa nykyaikaisen alustan, jolla uuden tyyppiset laajakaistapalvelut voidaan toteuttaa kustannustehokkaasti. Olemme tyytyväisiä saadessamme olla mukana tuomassa Aina Groupin asiakkaille tehoa ja uusia mahdollisuuksia laajakaistan käyttöön", sanoo myyntipäällikkö Juha Sarso Suomen Ericssonilta.

"Aina Group on edistyksellinen palveluntarjoaja, jonka uusi, Cisco Systemsin MPLS-tekniikkaan perustuva monipalveluverkko skaalautuu jo tänään 10 gigabitin nopeuksiin. Verkko mahdollistaa Aina Groupin asiakkaille mm. internet-, video-, puhe- sekä yrityspalvelujen joustavan ja turvallisen käytön yhdessä verkossa", kertoo Cisco Systems Finland Oy:n myyntipäällikkö Juha Savolainen.

Verkossa käytetään nk. monipalveluverkkotekniikkaa (MPLS), jolla voidaan tarjota IP-liikenteen palvelut tehokkaammin ja luotettavammin kuin perinteisillä

tietoliikenneverkoilla. Tämä teknologia toimii myös erinomaisena alustana uusille sisältöpalveluille, joita Aina Groupin Armas-liittymiin tuottaa konserniin kuuluva Hämeen Sanomat.

Lisätietoja antavat:

ADSL2+ ja runkoverkon uudistuksesta kehityspäällikkö Seppo Pekonen, Hämeen Puhelin Oy, puh. 03 6144345

Kuluttaja-asiakkaiden laajakaistaliittymistä tuotepäällikkö Anne Valaja,
Aina Group Oyj, puh. 03 6144274 sekä www.armas.fi

Aina Group- konserni on yrityskokonaisuus, jolla on kolme toisiaan tukevaa toimialaa: media, tietoliikenne ja tietotekniikka. Konsernin tavoitteena on olla merkittävä uuden ajan palveluyritys, joka hyödyntää toimialojensa keskinäistä yhteistyötä, seudullisuutta ja uusinta teknologiaa ja tarjoaa asiakkailleen kattavaa kokonaispalvelua. Konsernin liikevaihto vuonna 2005 oli 64,2 milj. euroa ja sen palveluksessa oli vuoden 2005 lopussa 619 henkilöä. Konsernin emoyhtiö on Aina Group Oyj, jonka alakonsernit muodostuvat medialiiketoimintaa harjoittavasta Hämeen Sanomat Oy:stä tytäryhtiöineen ja ICT-liiketoimintaa harjoittavasta AinaCom Oy:stä tytäryhtiöineen. Lisätietoja Aina Groupista internet-sivulta www.ainagroup.fi.

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.

EMC Computer-Systems Oy:n emoyhtiö EMC Corporation (NYSE:EMC) on maailman johtava tiedonhallinta- ja tallennusratkaisujen, -tuotteiden ja -palvelujen toimittaja. Yhtiö auttaa organisaatioita hyödyntämään tietopääomaansa kustannustehokkaasti tiedon elinkaaren kaikissa vaiheissa. EMC:n liikevaihto vuonna 2005 oli 9,66 miljardia dollaria.www.emc.fi